Αναβάθμιση παλαιού συστήματος HiFi

ckg_4

New member
20 February 2010
29
Θεσσαλονίκη
Παιδιά γεια σε όλους.
Εχω ένα συστηματάκι παλιό αλλά καλό για την εποχή που αποκτήθηκε, το οποίο από τη στιγμή που δουλεύει και σε γενικές γραμμές με ικανοποιεί ακουστικά, δεν θέλω να το εγκαταλείψω. Θέλω όμως να το αναβαθμίσω και να το εκσυγχρονίσω, αν αυτό είναι εφικτό!
Το σύστημα αποτελείται από έναν ενισχυτή Musical Fidelity Elektra E10, 2 ηχεία KEF Coda 8, CD player Marantz CD63, και κασετόφωνο AIWA F850.
Θα ήθελα να προσθέσω σίγουρα ένα tuner και αν είναι δυνατό να μπορώ να συνδέσω με κάποιο τρόπο τη αρκετά μεγάλη συλλογή από MP3 που διαθέτω... Επίσης αναρωτιέμαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω και την Panasonic Plasma. Δεν μ´ενδιαφέρει σύστημα ηχείων 7.1 αλλά να ακούω καλύτερα στερεοφωνικά την τηλεόραση. Να συμπληρώσω ότι υπάρχει και ένα SONY playstation 3 που πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στοιχείο στο "τελικό" σχήμα.
Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ιδέα έχετε. Δεν θα ήθελα όμως να θέσω εκτός λειτουργίας κάποια από τις συσκευές.
Να σημειώσω επίσης, ότι δεν θέλω να "ξεφύγει" το πράγμα οικονομικά! Πιστεύω ότι υπάρχουν έξυπνες λύσεις σε λογικές τιμές.

Εγω θα αγοραζα ενα dac και θα εστελνα σημα απο το playstation και το marantz.Aρα θα ακουγα και τα mp3 μου μια χαρα.Τωρα αν μπορεις να κανεις κατι και με τα ηχεια και να πας σε ενα ηχειο βασης στη κατηγορια 450-600 ευρω θα ειχες αριστα αποτελεσματα. Το aiwa προφανως θα εχει διακοσμητικο χαρακτηρα.

Last edited:
Ενδιαφέρον μου ακούγεται tasanto... Ευχαριστώ.
Ποιο DAC προτείνεις ώστε να συνδέσω PS3 (διαθέτει HDMI και οπτική έξοδο), το marantz νομίζω αναλογική & οπτική και την TV αναλογικό & οπτικό. Ή μήπως θα πρέπει κάποιες αναλογικές εξόδους να τις στείλω κατευθείαν στον ενισχυτή. Το ραδιόφωνο? Υπάρχει κομμάτι (όχι stand alone) που να υποστηρίζει και internet radio και FM για να μπει στο σύστημα και να συνδεθεί ίσως στον ενισχυτή? Επειδή δεν γνωρίζω αρκετά για DACs παρά μόνο ότι είναι συσκευή που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό, και προφανώς γι'αυτό μου λες να "παίξω" το PS3 μέσα από αυτό για να οδηγησω τον ήχο στον ενισχυτή, είναι προτιμότερο (ποιοτικά) να οδηγήσω και συσκευές με ενσωματωμένο DAC, όπως το CD player, παρά να τις συνδέσω απ'ευθείας στον ενισχυτή?
Τα ηχεία μπορώ να τα δω αργότερα, δεν πιέζομαι να τα αλλάξω τώρα... Για το aiwa έχεις προφανώς δίκιο!

Αν αγορασεις dac χαμηλης τιμης ισως να μην εχει νοημα να στειλεις σημα εκει απο το marantz,μπορει να μετραει καποια χρονακια αλλα ακομα ειναι πολυ καλο. Μπορεις λοιπον να αγορασεις ενα v-dac και να στειλεις εκει σημα απο το ps3,σιγουρα θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα και απο εκει θα ακους και τα mp3 σου.
Οσο για δεκτη συνδυασμο fm και netradio νομζιω εχει η tangent ενα μοντελο αλλα δεν ειναι και φτηνο,400 περιπου.Θα προτιμουσα ενα logitech squeezebox να ακουω και τα τραγουδια απο τον υπολογιστη μεσω δικτυου και φυσικα θα μπορεις να στειλεις και το ψηφιακο σημα στο dac. Η τηλεοραση θα συνδεθει αναλογικα στον ενισχυτη.Παντως θελει δοκιμες και ψαξιμο,αν πχ ενα προσιτο dac δεν βελτιωνει τον ηχο του ps3 δεν εχει νοημα να προχωρησεις στην αγορα,αλλα απο την αλλη αν μπορεις να πας σε ενα ακριβοτερο dac (περιπου 700) θα εχεις σημαντικη αναβαθμιση απο ολες τις πηγες.