Αναβάθμιση παλιού htpc

6xXx6

Established Member
13 May 2011
209
Kαλησπέρα παιδιά θέλω να αναβαθμίσω το γερασμένο (πενταετίας ++) Htpc μου

Hardware
Καρτα γραφικών: ATI Radeon HD2600 PRO
Kαρτα ηχου
: Realtek High Definition Audio
Επεξεργαστής: Intel Core™2 Duo Ε4500 (2,2GHz)
Μνήμη RAM : 2 Gb (ddr3)
ΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ: Samsung SH-222AL LightScribe DVD-RW

Software
windows 7 64 bit

βασικά αυτά που σκέφτομαι να κρατήσω είναι τη μνήμη ram (νομίζω είναι αρκετή για htpc)
το τροφοδοτικό (ειναι στα 500Watt )
τουσ σκληρούς δίσκου (2tb )
και ίσως την κάρτα γραφικών δεν ξέρω νομίζω οτι παρόλο που είναι παλιά κανει μια χαρα την δουλεια της για htpc (ATI Radeon HD2600 PRO)

αυτο που θελω να μου προτείνετε ειναι μητρική επεξεργαστή και κουτή
κατα κυριο λογο επισης να εχει την δυναμη για αυτο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/62490-Επανάσταση-στην-κίνηση-των-24p

Χωρις να ειμαι σχετικος με το link που παραθετεις, νομιζω οτι η καρτα γραφικων που αναφερεις, δεν κανει ουτε για γαλακτομπουρεκο.
Πιστευω οι Αρχιατροι του ειδους π.χ Portioli και αλλοι να σε βοηθησουν
Φιλικα Βαγγελης ....................

πως σας φαινεται αυτο εδω ειναι καλο πακετο? sorry double post

AMD A6 5400K (FM2 / 3.6GHz / 1MB,7540D)
Gigabyte F2A55M-DS2(FM2,A55M,m-ATX)
Gigabyte Radeon HD6450 1GB

Πυρήνες, πυρήνες, πυρήνες!!!

Αν το θέλεις για SVP πήγαινε σε όσο πιο πολλούς πυρήνες μπορείς (πάντα σε σχέση με τα λεφτά που διαθέτεις) και δώσε λιγότερη βάση στην κάρτα. Υπολόγιζε τα χρήματα σε αναλογία 70-30 (επεξεργαστής-κάρτα).

Προσωπικά έχω βάλει στο μάτι τη σειρά 8 της AMD, που αν δεν κάνω λάθος είναι 8-πύρηνοι.

πως σας φαινεται αυτο εδω ειναι καλο πακετο? sorry double post

AMD A6 5400K (FM2 / 3.6GHz / 1MB,7540D)
Gigabyte Radeon HD6450 1GB

γιατί να πάρεις κάρτα γραφικών αφού οι a6,a8,a10 έχουν ενσωματωμένες και σχετικά καλές

έχεις δίκιο μετά το είδα τελικά θα πάω σε AMD A10 5800K δεν νομιζω να μην τα καταφερει με το SVP
και θα αφησω την κάρτα γραφικών προς το παρόν

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας

τελικά τα παράγγειλα

AMD A10 5800K (FM2 / 3.8GHz / 4MB,7660D)

χρειαζεται να βαλω και καρτα γραφικων ? καπου διαβασα οτι με την χρηση amd καρτας γραφικων
ανεβαινει η αποδοτικοτητα εως και 75 % (με τον συγκεκριμένο επεξεργαστη) εχετε να μου προτεινετε καποια φτηνη ? δεν τη θελω για games αλλα να τρεχει άψογα ταινιες 1080p

γιατί να πάρεις κάρτα γραφικών αφού οι a6,a8,a10 έχουν ενσωματωμένες και σχετικά καλές

Καλημέρα Βασίλη και χρόνια πολλά είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης, ένας trinity με την Gigabyte F2A85X-UP4, είναι μια εξαιρετικά καλή λύση.

παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα να ρωτήσω απο την στιγμή που ολοκληρώσω το νεο μου htpc τι χρειάζεται για προστασία απο τα ρεύματα (κύριος για κεραυνούς και εξομάλυνση τάσης )

ενα πολύριζου ασφαλείας όπως αυτό?
http://coolbytes.gr/1375-apc-surgearrest-home-office-ph6t3-gr-6οutlet-.html

η ενας σταθεροποιητής τάσης
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20013

ρωτάω γιατί έχουν και τα 2 την ιδία τιμή
tnx a lot

το έφτιαξα παιδιά αλλά δεν πρόλαβα να το χαρώ:ADFAD2:

για καποιο λογο ο επεξεργαστής βραζι (AMD A10 5800K)χρησιμοποίησα αυτην την θερμοαγωγιμη παστα
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Thermal-Paste-PK-1-Nano-1G.htm
και το cooler που είχε μαζί ο επεξεργαστής
χωρίς να κάνει καμιά εργασία και με ανοιχτώ το πλαϊνό καπάκι πιάνει περίπου 55 βαθμούς WTF!!
ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει ?

Last edited:
Η ψήκτρα πατάει καλά πάνω στη CPU;

Δες επίσης, μήπως θέλει κανά update το BIOS της μητρικής, γιατί μπορεί από πιθανό bug να δείχνει ότι να 'ναι θερμοκρασίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι 55 βαθμοί σε idle μες στο καταχείμωνο, δεν είναι normal. :nounder:

μετά έβαλα τα speedfan και aida64 extreme και τα 2 έδειχναν 14-16 βαθμούς!!!

το πρόβλημα ειναι οτι μετα την εγκατασταση τον win 8 μου εμφανίζει αυτή την οθόνη
00011.png

και γιαυτό μπήκα στην διαδικασία να ελέγξω τις θερμοκρασίες σκεφτηκα οτι για αυτο την εμφανίζει αλλα τελικα μαλλον εχει bug το bios
τα win όμως γιατι το βγάζει αυτο