αναβάθμιση pcιού

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη
1. το HTPC full ATX case
2. τροφοδοτικό
3. σκληροί δίσκοι
4. optical drive
σκφτόμουν να αναβαθμίσω το HTPC μου με τα παρακάτω (ώστε να μην πάω τελικά σε media player)
1 intel core i3 540
2. μητρική με Η55 chipset ώστε να μην προσθέσω ξεχωριστή κάρτα γραφικών (δεν με ενδιαφέρουν τα HD formats ήχου μέσω HDMI)
3. 2x2GB RAM
πιστευετε ότι το παραπάνω επαρκεί για την αναπαραγωγή όλων των τύπων HD αρχείων, BD.iso κλπ? Υπάρχει κάτι στο οποίο να μην ανταποκριθεί αυτό το συτηματάκι? Αν ναι τι χρειάζεται να αλλάξω?

Ας πούνε τις γνώμες τους και άλλοι φίλοι, εγώ από τότε που έφτιαξα το πρώτο με AMD 785 chipset (ενσωματωμένα γραφικά σειράς ΑΤΙ 4200) δεν ξαναέφτιαξα intel γι αυτό το σκοπό.
Και έχω χτίσει πολλά AMD, πιο πρόσφατα με τα 890 chipset και είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Αν το συνδυάσεις και με κάποιον Athlon σειράς e (χαμηλής κατανάλωσης) και με τη διαχείρηση συχνότητας-κατανάλωσης των τελευταίων AMD, πιστεύω είναι η ιδανική (και οικονομική) συνταγή.

Προκειμένου να μην ξεφύγει το κόστος σου προτείνω τα εξής
(από eshop γιατί είναι βολική η αναζήτηση, δες κι αλλού τιμές):

(PER.522873) ASUS M4A88T-M με 81.10
το μόνο που λείπει από αυτή τη μητρική απ' ότι είδα είναι USB 3.0 το οποίο δεν το κρίνω σημαντικό και δεν έχει Firewire αν το χρειάζεσαι για κάποιο λόγο.
αλλιώς πας σε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522828 που τα έχει όλα και κοστίζει 136,54 και είναι διαστάσεων Full ATX.

Δεν είδα διαθέσιμο κάποιο επεξεργαστή "χαμηλής κατανάλωσης" σήμερα, αλλά καλή αγορά είναι ο AMD PHENOM II X2 555 3.2GHZ DUAL CORE BLACK EDITION με 90 που είναι πάρα πολύ δυνατός γι αυτά τα χρήματα και μπορεί να υπερχρονιστεί, να ξεκλειδωθούν πυρήνες κ.λ.π
Διαφορετικά κάθε ΑΜ3 επεξεργαστής, από 2πύρηνο και πάνω θα σου κάνει.
(Έχω στήσει και σύστημα με τον Sempron 140 μόνο με 33,85 αλλά το ξεκλείδωμά του σε 2πύρηνο δεν πετυχαίνει πάντα).

Όσον αφορά την κατανάλωση (δηλαδή τη θερμότητα και θόρυβο από τον επεξεργαστή), με χρήση των εργαλείων της Asus ή της AMD πετυχαίνουμε υποχρονισμό του επεξεργαστή όταν παίζεις ταινίες με ένα καλό player όπως Media Player Classic και DXVA καθώς η αποκωδικοποίηση των γραφικών γίνεται στο chipset και όχι στον επεξεργαστή. Αν βάλεις και μια καλύτερη ψύκτρα στον επεξεργαστή απαλλάσσεσαι σχεδόν εντελώς από θόρυβο.
Αν θες κάποια διευκρίνιση πες το μου.