Αναβάθμιση πλατφορμας AVClub

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Μολις αναβαθμισαμε την εκδοση της πλατφορμας που χρησιμοποιουμε απο 3.6.5 σε 3.6.6 η οποια ηταν απαραιτητο να γινει για την επερχομενη εκδοση η οποια θα περιεχει σημαντικες διαφορες οπως blogs για τα μελη κτλ. και φυσικα διορθωσε και αρκετα security issues της προηγουμενης εκδοσης.
Η αναβαθμιση οπως θα παρατηρησατε εγινε με επιτυχια.

Υποθέτω αυτός ήταν ο λόγος της χθεσινής ''καθυστέρησης'' του site.

Μανωλη η αναβαθμιση δεν εχει καμμια σχεση με οποιαδηποτε αργοπορια σου δημιουργει η συνδεση σου. Στην προκειμενη περιπτωση και αυτη την στιγμη που μιλαμε παμε πετωντας. Διαπιστωμενο με HOL,Forthnet,Vivodi και με ταχυτητες συνδεσων 1mbit, 2mbit, 8mbit και την δικη μου την 4mbit

Friday May 11th 2007 sees the release to all customers of vBulletin 3.6.6. This new release contains numerous bug fixes and improvements, along with the required changes to vBulletin to support the upcoming Blog and Project Tools products.

We recommend that all customers upgrade to the new version to benefit from the many fixes and improvements

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση πλατφορμας AVClub

Μανωλη η αναβαθμιση δεν εχει καμμια σχεση με οποιαδηποτε αργοπορια σου δημιουργει η συνδεση σου. Στην προκειμενη περιπτωση και αυτη την στιγμη που μιλαμε παμε πετωντας. Διαπιστωμενο με HOL,Forthnet,Vivodi και με ταχυτητες συνδεσων 1mbit, 2mbit, 8mbit και την δικη μου την 4mbit

Από τελλάς με 1mbit και 8mbit από άλλο χώρο και γειτονιά το site σέρνεται.

Και "πριν" και τώρα.

(Χμμμ...τώρα ίσως λίγο καλύτερα. Εξακολουθεί όμως να είναι κάτω του..."μέσου" όρου)

Φιλε Preve το αργο φορτωμα απο μεριας σου δεν εχει να κανει με την πλατφορμα. Μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι δεν σερνομαστε καθολου.

Νίκο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Το site τραβάει χοντρά κολλήματα ώρες ώρες και με 200 users online δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Το vbulletin είναι πολύ δυνατή πλατφόρμα και υπάρχουν sites με 500+ users online ταυτόχρονα που πάνε 2 φορές πιο γρήγορα από το AVClub. Το θέμα είναι καθαρά server και συγκεκριμένα της mysql. Κάντε μια προσπάθεια να ζητήσετε αύξηση την μνήμης στην mysql ή αναζητήστε νέο πάροχο. 5 μήνες που είμαι εδώ δεν έχει περάσει βδομάδα που να μην τραβάει κολλήματα το site.

Φιλικά.
Νεκτάριος.

Και "πριν" και τώρα.

(Χμμμ...τώρα ίσως λίγο καλύτερα. Εξακολουθεί όμως να είναι κάτω του..."μέσου" όρου)

Preve: δεν έχω πρόβλημα με vivodi 1mbit στον Ταύρο , και με ΙΕ, αλλά και με Mozila.
Eίναο μια χαρά!!-bye-

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση πλατφορμας AVClub

Νίκο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Το site τραβάει χοντρά κολλήματα ώρες ώρες και με 200 users online δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Το vbulletin είναι πολύ δυνατή πλατφόρμα και υπάρχουν sites με 500+ users online ταυτόχρονα που πάνε 2 φορές πιο γρήγορα από το AVClub. Το θέμα είναι καθαρά server και συγκεκριμένα της mysql. Κάντε μια προσπάθεια να ζητήσετε αύξηση την μνήμης στην mysql ή αναζητήστε νέο πάροχο. 5 μήνες που είμαι εδώ δεν έχει περάσει βδομάδα που να μην τραβάει κολλήματα το site.

Φιλικά.
Νεκτάριος.

To τι ειναι η vbulletin το γνωριζω πολυ καλα οπως και το ποσο κοσμο μπορει να σηκωσει.
Μιας ομως και δεν γνωριζετε στην συγκεκριμενη εγκατασταση τι λειτουργει απο πισω απο την πλατφορμα (hacks,addons,queries) θα παρακαλουσα να μην ειστε καθετος για το αν φταιει ο server η οχι και για το αν πρεπει να προβουμε σε αλλαγη.
Το μηνυμα μου δεν εχει κανενα ιχνος επιθεσης αλλα δεν μπορω να βλεπω γραφομενα του τυπου "5 μήνες που είμαι εδώ δεν έχει περάσει βδομάδα που να μην τραβάει κολλήματα το site". Νομιζω οτι ειστε λιγο υπερβολικος.
Θα πρεπει να εχετε διαπιστωσει οτι καθημερινα κανουμε οτι περνα απο το χερι μας για την βελτιωση της αποδοσης αυτου του χωρου και πιστευω οτι το εχουμε καταφερει σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Φυσικο ειναι να εχετε παρατηρησει αργοπορειες καποιες στιγμες μιας και οτιδηποτε κανουμε το κανουμε εφοσον τεσταριστει στο demo περιβαλον που εχουμε και μπαινει χωρις να "κλειδωσει" η πλατφορμα. Πιστευω ειμαστε απο τα ελαχιστα φορουμ που ολα γινονται live χωρις να ριχνουμε την πλατφορμα.

Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας.
Φιλικα
Μπαβιολης Νικος

Αγαπητέ Νίκο,

χωρίς να θέλω κι εγώ να "σου την πω" σε καμία περίπτωση, κάθε τι που γράφω το προσέχω και δεν βγάζω τίποτα από το κεφάλι μου. Αν δεν ξέρω κάτι καλά βάζω την λέξη "νομίζω" μπροστά. Καμιά φορά όμως θα πρέπει να μπαίνουμε και στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι ο συνομιλητής μας μπορεί να μην είναι άσχετος και να ξέρει κάποια πράγματα τόσο από servers όσο και από το vbulletin. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει hacks στο vbulletin και ξέρω πολύ καλά πόσα έχετε εγκαταστήσει αφού γνωρίζω πολύ καλά πως έρχεται η default πλατφόρμα.
Δεν θέλω να πω περισσότερα ούτε για μένα ούτε για το avclub. Έγραψα την άποψη μου αν θέλετε την σκέφτεστε αν δεν θέλετε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φιλικά -bye-

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση πλατφορμας AVClub

Αγαπητέ Νίκο,

χωρίς να θέλω κι εγώ να "σου την πω" σε καμία περίπτωση, κάθε τι που γράφω το προσέχω και δεν βγάζω τίποτα από το κεφάλι μου. Αν δεν ξέρω κάτι καλά βάζω την λέξη "νομίζω" μπροστά. Καμιά φορά όμως θα πρέπει να μπαίνουμε και στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι ο συνομιλητής μας μπορεί να μην είναι άσχετος και να ξέρει κάποια πράγματα τόσο από servers όσο και από το vbulletin. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει hacks στο vbulletin και ξέρω πολύ καλά πόσα έχετε εγκαταστήσει αφού γνωρίζω πολύ καλά πως έρχεται η default πλατφόρμα.
Δεν θέλω να πω περισσότερα ούτε για μένα ούτε για το avclub. Έγραψα την άποψη μου αν θέλετε την σκέφτεστε αν δεν θέλετε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φιλικά -bye-

Πιστευω οτι ποτε δεν εχω αποκαλεσει καποιον ασχετο και ουτε το εχω παιξει οτι τα ξερω ολα. Αν απο τα γραφομενα μου καταλαβατε οτι σας θεωρω ασχετο τοτε σας ζητω συγγνωμη.
Η παρατηρηση σας εγινε αποδεκτη και σας ευχαριστησα γιαυτο.
Απλα δεν δεχομαι καθετες κριτικες απεναντι σε κατι που και εγω με την σειρα μου το μπορει να το γνωριζω αρκετα.
Αν θελετε να προτεινετε κατι μπορειτε να το κανετε συζητωντας το μαζι μου στο 6947090453.

Nικ Μπαβιόλη εδώ και μερικές μέρες όταν κάνω "Post Reply", πέφτει η γραμμή (απλή PSTN λόγω απομακρυσμένης κατοικίας...)
Αν κάνω "Quick Reply" όλα καλά.
Tο πισί είναι προσφάτως φορμαρισμένο και δεν μπορώ να βρω τι φταίει.
Έχεις καμιά ιδέα????

Και "πριν" και τώρα.

Χμμ....

Το παίρνω πίσω.

Το site πηγαίνει σαφώς πιο γρήγορα από πριν.

Όμως....εμφανίζει...μεγάλο inactivity time.
Δηλαδή ....καλείς μια σελίδα...αυτό "σκέφτεται" ....και πάνω που λες -"τι γίνεται...κόλλησε;"... αυτή κατεβαίνει "μπάμ". Με τη μία.