Αναβάθμιση προβολέα απο 720p σε 1080p

protosj

New member
2 March 2008
41
Λαρισα
Έχω τον Epson tw-700 περίπου τρία χρόνια και μπορώ να πω οτι έιμαι πολυ ικανοποιημένος απο την εικόνα του.Σκεφτόμουνα αν αξίζει να τον αλλάξω με καποιόν όπως ο epson tw-3200 που είναι Full-HD.Θα δω διαφορά στην εικόνα; Υπόψιν ότι προβάλω σε τοίχο με διαγώνιο περίπου 140''.Αν κάποιος έχει κάνει παρόμοια αλλαγή μπορει να δώσει τα φώτα του :)

Δεν ειναι μονο θεμα αναλυσης - pixels. Ενας πιο συγχρονος προβολεας θα σου δωσει μεγαλυτερο ansi contrast που ειναι σημαντικο στις ιντσες αυτες.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση προβολέα απο 720p σε 1080p

Δηλαδή λες οτι θα δω τοσο μεγάλη διαφορα ; χμμ :chinscratch:

Εδώ γίνεται "πόλεμος" για 1080 στις τηλεοράσεις που μιλάμε για 40-46-50 ιντσούλες....

Από τι απόσταση είσαι;

Σύμφωνα με την εμπειρία μου στις 120'', απόσταση προβολής 4,5m και απόσταση θέασης τα 3,5m:

Τα 1500 lumens του LG AF-115 είναι υπεραρκετά (εννοείται στο απόλυτο σκοτάδι). Άρα λογικά τα 1800 του Epson θα σε καλύψουν στις 140''.

Όσον αφορά στη διαφορά του 1080 με το 720 είναι αντιληπτή αλλά όχι και μεγάλη. Μεγαλύτερη διαφορά βλέπω μεταξύ διαφορετικών encodes. Βέβαια την εμπειρία του 720 βελτιώνει και τo Reon HQV του LG.

Εκεί που θα παιχτεί η μεγάλη διαφορά και θυμήσου με που στο λέω με τον 3200 θα είναι στο frame interpolation που κάνει ο epson. Γι αυτό και μόνο αξίζει η αναβάθμιση.

Last edited:
Ο οποιοσδήποτε σύγχρονος προβολέας δεν έχει καμία σχέση με τον 700...

Πόσες ώρες έχεις "γράψει" στον 700άρη; Γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο συγκεκριμένος (700) είχε και απότομη πτώση φωτεινότητες μετά από κάποιες (σχετικά λίγες) ώρες..

Το βλέπω από χλωμό έως εντελώς αδύνατο να παίζει ο 700 σε κάποιο απ' τα home cinema modes που διαθέτει σ' αυτές τις ίντσες. Φοβάμαι ότι ακόμα και στο normal mode και μετά από 200-250 ώρες λειτουργίας μάλλον σαν "καντηλάκι" θα παίζει...
Άρα προφανώς αγαπητέ protosj τον λειτουργείς σε dynamic mode, όπου τα χρώματα δεν ρυθμίζονται με τίποτα, το δε ansi contrast είναι άστα να πάνε!
Γι' αυτές τις ίντσες θέλεις ένα πραγματικά φωτεινό μηχάνημα, χωρίς υποχωρήσεις στο μαύρο, στα χρώματα και στο ansi contrast, οπότε οι επιλογές σου δεν είναι και πολλές : BenQ 6000, Optoma 82 (DLP φυσικά). Όσο για τις διαφορές που θα δείς ..............................τι να σου πρωτοπούμε!!!

Συνονοματε Δημήτρη :) με τον 700 εχω γράψει κοντα στις 680 ώρες πάντα στο theatre mode 1.Απο φωτεινότητα δεν μπορω να πω οτι είναι άσχημα (ίσως να παίζει ρόλο και ο τοίχος), αλλα έχω την εντύπωση οτι στα σκοτεινά πλάνα μερικες φορές ειναι λιγότερο απο όσο θα επρεπε.Έχετε καμια ιδέα ποτε θα έρθει ο καινούργιος tw-3200 ; και κατι άλλο το frame interpolation θα λειτουργει με όλες τις συνδέσεις; Ρωτάω γιατι εγω το έχω συνδεδεμενο με hdmi σε υπολογιστή.

Last edited:
Οι Epsom αν δεν κάνω λάθος είναι φωτεινοι μόνο σε
Dynamic mode η κάτι τέτοιο .
Κάνω λάθος ; Δεν ξέρω αν είναι ιδανική επιλογή για
τετοια οθόνη .Ένας hd800xlv ίσως ; Αλλά αυτός θα θέλει μεγάλο ταβανι

Εχω τον 700 2 χρονια τωρα σχεδον τον μεταχειρισμενο με 90 ωρες και εχ γραψει 1035 ωρες. Ειναι τραγικη η πτωση του μετα τις 300 κατι ωρες και οσο περναει ο χρονος γινεται βασανο και στα δυναμικα modes.προβαλω σε 100´´απο 3.75 μετρα.καιρος για κατι καινουργιο.

δηλαδη ρε παιδια αν καθε προβολεας θελει αλαγμα η λαμπα του μετα απο καθε 300 ωρες περιπου τι να το κανεις.... και ειμουν ετοιμος να αγορασω τον 3200 και τωρα μπαινω σε σκεψεις με τους epson

Παιδια εγώ που τον εχω φτάσει κοντά στις 700 ώρες δεν παρατηρησα τοσο μεγάλη πτώση.Τελοσπαντων το θέμα μας είναι για μετάβαση απο 720 σε 1080 και θα ήθελα αν το έχει κανει και κανενας άλλος να πει την γνώμη του :)