Αναβάθμιση σε DacMagic, ή άλλο DAC

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Καλημέρα σε όλους.

Έχω ένα Dacmagic Azur (το τρέχον μοντέλο), στο οποίο το μόνο που έχω κάνει είναι αλλαγή στην τροφοδοσία του, χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλύτερο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Είδα μια διαφορά στην απόδοση, όχι τίποτε εξωπραγματικό.

Τώρα σκέφτομαι να το αναβαθμίσω με τις αλλαγές που προτείνουν στα διάφορα forum, η να το πουλήσω και να αγοράσω ένα καινούργιο καλύτερο.

Το κόστος για τος αναβαθμίσεις είναι γύρω στα 350-450 Ευρώ με τα μεταφορικά προς και από Γερμανία ή Αγγλία. Παραπάνω αν αλλάξουν και το ρολόι.

Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στις ψηφιακές εισόδους του (όχι στην USB) δέχεται συχνότητες δειγματοληψίας μέχρι 96 Khz. Ήδη έχω αρχεία με μεγαλύτερες συχνότητες, που τα μετατρέπω στο PC για να τα παίξω.

Να σημειώσω ότι δεν έχω πλέον CD-player , ούτε θα ξανααγοράσω , και ότι χρησιμοποιώ μόνο την balanced έξοδο του υφιστάμενου DAC προς τον προενισχυτή μου.

Τι λέτε; Ποιο είναι ένα αξιόλογο DAC με έξοδο XLR και συχνότητες μέχρι τα 192 Khz; Ιδιοκατασκευές τις αποκλείω.

Καλημέρα σε όλους.

Έχω ένα Dacmagic Azur (το τρέχον μοντέλο), στο οποίο το μόνο που έχω κάνει είναι αλλαγή στην τροφοδοσία του, χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλύτερο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Είδα μια διαφορά στην απόδοση, όχι τίποτε εξωπραγματικό.

Τώρα σκέφτομαι να το αναβαθμίσω με τις αλλαγές που προτείνουν στα διάφορα forum, η να το πουλήσω και να αγοράσω ένα καινούργιο καλύτερο.

Το κόστος για τος αναβαθμίσεις είναι γύρω στα 350-450 Ευρώ με τα μεταφορικά προς και από Γερμανία ή Αγγλία. Παραπάνω αν αλλάξουν και το ρολόι.

Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στις ψηφιακές εισόδους του (όχι στην USB) δέχεται συχνότητες δειγματοληψίας μέχρι 96 Khz. Ήδη έχω αρχεία με μεγαλύτερες συχνότητες, που τα μετατρέπω στο PC για να τα παίξω.

Να σημειώσω ότι δεν έχω πλέον CD-player , ούτε θα ξανααγοράσω , και ότι χρησιμοποιώ μόνο την balanced έξοδο του υφιστάμενου DAC προς τον προενισχυτή μου.

Τι λέτε; Ποιο είναι ένα αξιόλογο DAC με έξοδο XLR και συχνότητες μέχρι τα 192 Khz; Ιδιοκατασκευές τις αποκλείω.
Εγω θα ελεγα να παρεις ενα πικαπ,το να παιζεις με διαφορα dac δεν οδηγει πουθενα,το σφαλμα δεν διορθωνεται.

Παντως οχι σε dacmagic φυσικα,δεν θα παρεις καμια βελτιωση.Νομιζω οτι αν κινηθεις σε dac της κατηγοριας 1000-1500 θα εισαι πολυ καλα.Το να επενδυσεις στο azur και αλλο ειναι πεταμενα χρηματα ενω και το οτι πειραξες την τροφοδοσια εριξε την αξια του τελικα,δοκιμασε να το πουλησεις χεριασμενο και θα δεις τι εννοω

Εγω θα ελεγα να παρεις ενα πικαπ,το να παιζεις με διαφορα dac δεν οδηγει πουθενα,το σφαλμα δεν διορθωνεται.

:worshippy::worshippy::worshippy:

Αλλαγή των 2 τελεστικών στην έξοδο με διακριτά , όλων των ηλεκτρολυτικών με Nichicon Muse , και τροφοδοτικό υπερμεγέθη με 300-500 va μ/´τ ,
παράκαμψη ενός rc φίλτρου στην έξοδο , και τέλος για μερακλήδες 8741 αντί 8740

το έχω ακούσει έτσι και σκοτώνει ....
το έχω φτιάξει για λογαριασμό φίλου με απρόσμενα αποτελέσματα ,,, δεν ακούς dac ...ακούς βελούδο ,,, :flipout::afro:

Αλλαγή των 2 τελεστικών στην έξοδο με διακριτά , όλων των ηλεκτρολυτικών με Nichicon Muse , και τροφοδοτικό υπερμεγέθη με 300-500 va μ/´τ ,
παράκαμψη ενός rc φίλτρου στην έξοδο , και τέλος για μερακλήδες 8741 αντί 8740

το έχω ακούσει έτσι και σκοτώνει ....
το έχω φτιάξει για λογαριασμό φίλου με απρόσμενα αποτελέσματα ,,, δεν ακούς dac ...ακούς βελούδο ,,, :flipout::afro:

άμα λάχει ανάβεις και καμιά θερμάστρα αλογόνου με δαύτο....
χώρια που φέρνει 2 κουβάδες μπάσο...:a0210:

Το λυκόπουλο είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές γύρω του , ακούγεται από άτονο άχρωμο , μέχρι λεπτομερέστατο τρισδιάστατο ,,, πασπαρτού ένα πράγμα ..

Το λυκόπουλο είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές γύρω του , ακούγεται από άτονο άχρωμο , μέχρι λεπτομερέστατο τρισδιάστατο ,,, πασπαρτού ένα πράγμα ..

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να σε επισκεφτώ ξανά............:afro:

μ'αρεσει που ο ανθρωπος ανοιξε θεμα για να παρει γνωμες και να βοηθηθει σε σχεση με dac, κ μια απ τις συμβουλες αφορα πικαπ. Εγω λεω αδερφε να παρεις ενα CBF 125 που ειναι οικονομικο και στριβει κ φρεναρει καλυτερα απο παπι κ θα βρεις την υγεια σου.:bang:

στο θεμα μας, ριξε μια ματια στο καινουριο Rega Dac που αναμαινεται και για να δεις διαφορα απο το CA μαλλον πρεπει να πας τουλαχιστον απο 1000ρικο και πανω

Έχω πικάπ... Δύο...
Χώρο για άλλους δίσκους δεν έχω

Last edited by a moderator: