Αναβαθμιση σε παλιό pc !

andreas_spec

New member
31 January 2013
91
Καλησπέρα στο φορουμ , έχω ένα pc καλούτσικο αλλά λίγο παλιό είναι 7 χρονών άρχισα να το χρησιμοποιώ ξανά επειδή το μακ που πήρα ζεσταίνετε και τελικά σβήνει , είπα να ανανεώσω το παλιό pc επειδή οι τιμές που είδα στην αγορά μου φαίνονται καλές ! ξεκίνησα με κάρτα γραφικών , το ξέρω λάθως αλλά δεν περίμενα να προχωρήσω και παρακάτω , τελικά κοιτάω για μητρική -επεξεργαστή-και ότι αλλο χρειαστεί π.χ

Χρήση κυρίως internet ταινίες και μερικά παιχνίδια , χαμηλές απαιτήσεις ,και σπάνια !
Καρτα γραφικών : xfx r7 240 1gb ddr3
μητρική :gigabyte f2a78m
επεξεργαστή : amd athlon ii 740
και ραμ 4 gb (2x2gb οποιαδηποτε μάρκα )
θα χρειαστώ και ψυκτρα επεξεργαστή ξεχωριστά ;
από τα παραπάνω έχω μόνο την καρτα γραφικών , περιμένω το συνολο να είναι γύρω στα 180 ευρό ,το τροφοδοτικο μου ειναι 450 βατ καποιο απλό .
είναι καλο το setup ;περιμένω γνώμες . :D

Αφού έχεις GPU, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να πας σε FM2 Athlon χωρίς GPU.

Στα ~80 ευρώ θα βρεις και τον AMD Athlon II X4 760K 3.80GHz (AD760KWOHLBOX) , αλλά είναι 100W, σε σχέση με την επιλογή σου 740 που είναι στα 65W, και άρα θα ψύχετε πιο εύκολα.

Για 10 ευρώ διαφορά σίγουρα θα άξιζε εάν βρείς τον: AMD Athlon II X4 750 που είναι τετραπύρινος 65W αλλά λίγο πιο δύσκολο να τον βρεις. (όχι τον 750Κ , που είναι 100W)

Κάπου τώρα περιμένουμε στην αγορά και νέους Athlon 65W
Athlon X4 840 4 / 4 3.1 / 3.8 GHz 4 MB 65 Watt
Χ4 450 3.9GHz/3.5GHz 28nm 1MB FM2+ 65W

http://www.amd.com/en-us/products/processors/desktop/athlon-cpu

Αλλά μέχρι να έρθουν στα μαγαζιά, δε ξέρω πόσο θα πάρει, και νομίζω ο Athlon 740 που επέλεξες θα παραμείνει πιο φθηνός.

Ψήκτρα να βάλεις σίγουρα άλλη από την εργοστασιακή , κύρια για τη φασαρία.
Δες κάποια με 12αρι ανεμιστήρα εάν χωράει στο κουτί σου.

Η Mobo μια χαρα είναι και σε καλή τιμή.

Μόλις σκέφτηκα και αλλη λύση , που μου γλιτώνει πολλά λεφτά ,και ειναι ακριβώς αυτό που θέλω . Βρήκα επεξεργαστές στο e-bay,ο πωλητής έχει καλή βαθμολογία .
Intel e 8500 socket 775 3.1 ghz
Θελω να μου πείτε άμα ταιριάζει στην μητρική μου .Τώρα έχω intel pentium e2200 διπύρηνο.αξίζει η αναβάθμιση ;
Ευχαριστώ .