Αναβάθμιση Συστήματος

sergeant

New member
31 August 2007
58
ΑΘΗΝΑ/Β.Π.
Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα, καθότι έχω απομακρυνθεί από το χώρο το HI-FI εδώ και αρκετά χρόνια, αλλα είπα σιγά-σιγά να επανακάμψω...:grandpa:

Το σύστημά μου απότελείται από:
AV SONY Db930 ενισχυτή
Philips 1050 DVD player
NM Acoustics 240

Αρχικά σκέφτηκα να αντικαταστήσω τα ηχεία μου, και κατόπιν προτροπής του φίλου μου n_olympios , άκουσα τα Audio Spectrum Artemis V2.

Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να κινηθώ στην αγορά ενός σχετικά καλού CD_Player (περ. 700 ) και κατόπιν στην αντικατάσταση των ηχείων ή του ενισχυτή.
Επιπλέον, στο κατάστημα που άκουσα τα Audio Spectrum , μου είπε για την Tsakirides Devices και τους λαμπάτους που βγάζει - και μου άνοιξε η όρεξη !... Δεν ξέρω αν έχετε άποψη περί του θέματος..

Γενικά πάντως, και λόγω του ότι είμαι λίγο χαμένος και θέλω να ξεκινήσω από κάπου, περιμένω τις απόψεις σας και τη βοήθειά σας...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Δημήτρης

Καλώς ήρθες στο forum...:drummer:

Στην πορεία θα πούμε πολλά αλλά προσωπικά θεωρώ βασική προυπόθεση αναβάθμισης την αντικατάσταση του AV ενισχυτή με έναν καθαρόαιμο δικάναλο. Σαφώς και θα ξεκινήσεις βέβαια από τα ηχεία αφού ήδη το έχεις πάρει απόφαση...

Εφόσον σου άρεσαν οι Αρτέμιδες, κάνε μια δοκιμή με τους μονομπλόκ του Τσακιρίδη (δε θυμάμαι πώς λέγονται). Απλώς χρησιμοποιείς τις pre out του AV για τα δυο μπροστινά κανάλια (στις οποίες συνδέεις τους τελικούς) και τα υπόλοιπα κανονικά όπως τα είχες.

Αργότερα παίρνεις κι έναν προ με HT bypass κι είσαι εντάξει.

Δηλαδή παίρνω το Left-Right κανάλι από το pre-out, και αφήνω τα υπόλοιπα πάνω του, οπότε μπορώ να βλέπω και ταινίες;

Φυσικά.
Αλλά νε ξέρεις ότι ο AV σαν προ (για τα κανάλια του στέρεο) θα επηρεάζει αρκετά το σήμα.

Λιγότερο απ' ότι αν τον χρησιμοποιούσες σαν ολοκληρωμένο, αλλά και πάλι σε κάποιο βαθμό.
Αλλά είναι μια καλή αρχή κι αργότερα μπορείς να πάρεις έναν προ και να είσαι εντάξει.

Μια άλλη λύση πέραν των μονομπλόκ-παθητικών ηχείων είναι ένα ζευγάρι ενεργά...

Γενικά πάντως θα ακούσεις πολύ περισσότερες διαφορές από μια αλλαγή ηχείου ή ενισχυτή, παρά από μια αλλαγή πηγής, ειδικά όταν αυτή είναι ψηφιακή.

Τα Martin Logan θέλουν και αρκετά ρεύματα νομίζω, οπότε ανεβαίνει και το κόστος του τελικού.

Σε τι μουσικές προσανατολίζεσαι περισσότερο; Να περιορίσουμε λίγο τις επιλογές...
Και το βασικό: Σε τι budget κινείσαι;

Κλασσική... κυρίως (και εκεί έχω και τις απαιτήσεις), διαφορετικά classic rock κτλ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν προϋπολογισμός, γιατί θα είμαι σε μία συνεχή διαδικασία αναβάθμισης.

Θα ξεκινήσω πάντως με 2000 στην τσέπη...

Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα, καθότι έχω απομακρυνθεί από το χώρο το HI-FI εδώ και αρκετά χρόνια, αλλα είπα σιγά-σιγά να επανακάμψω...:grandpa:

Το σύστημά μου απότελείται από:
AV SONY Db930 ενισχυτή
Philips 1050 DVD player
NM Acoustics 240

Αρχικά σκέφτηκα να αντικαταστήσω τα ηχεία μου, και κατόπιν προτροπής του φίλου μου n_olympios , άκουσα τα Audio Spectrum Artemis V2.

Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να κινηθώ στην αγορά ενός σχετικά καλού CD_Player (περ. 700 ) και κατόπιν στην αντικατάσταση των ηχείων ή του ενισχυτή.
Επιπλέον, στο κατάστημα που άκουσα τα Audio Spectrum , μου είπε για την Tsakirides Devices και τους λαμπάτους που βγάζει - και μου άνοιξε η όρεξη !... Δεν ξέρω αν έχετε άποψη περί του θέματος..

Γενικά πάντως, και λόγω του ότι είμαι λίγο χαμένος και θέλω να ξεκινήσω από κάπου, περιμένω τις απόψεις σας και τη βοήθειά σας...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Δημήτρης

Επειδή όλοι όσοι σου έχουν απαντήσει μέχρι τώρα έχουν απόλυτο δικιο σε οτι λένε
απλά θέλω να σε ερωτήσω σκοπεύεις στο μέλλον να πάς μακρυά την βαλίτσα????
ή απλά να ακούς την μουσικούλα σου????

Αν θες να δώσεις γύρω στα 2 χιλιάρικα, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτά:

http://www.thomann.de/gr/adam_p11_a_schwarz.htm

Ή αυτά:

http://www.thomann.de/gr/adam_p22a_schwarz.htm

Ανάλογα με το χώρο σου. Αν είναι αρκετά μεγάλος παίρνεις τα Ρ22.
Οι τιμές είναι με το κομμάτι, όχι το ζεύγος, οπότε υπολογίζεις Χ2.

Επίσης, αυτά εδώ είναι τα δικά μου:

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm5a.htm

Και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους:

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm6a_mkii.htm

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm_12_a.htm

Και πάλι τιμές με το κομμάτι, δυστυχώς.

Χθες άκουσα στη Ηχοέκφραση τα Artemis V2 και εντυπωσιάστηκα! Σε σύγκριση με κάτι Monitor Audio που είχε επίσης , τα AS ήταν μακράν καλύτερα...

Επίσης, στη συνέχεια πήγα και άκουσα την Αρτεμιν του Tsakirides-Devices !!! :-)

Καλώς ήρθες στο forum...:drummer:

Στην πορεία θα πούμε πολλά αλλά προσωπικά θεωρώ βασική προυπόθεση αναβάθμισης την αντικατάσταση του AV ενισχυτή με έναν καθαρόαιμο δικάναλο. Σαφώς και θα ξεκινήσεις βέβαια από τα ηχεία αφού ήδη το έχεις πάρει απόφαση...

Και με τις ταινίες τι θα γίνει; :nounder:

Εφόσον σου άρεσαν οι Αρτέμιδες, κάνε μια δοκιμή με τους μονομπλόκ του Τσακιρίδη (δε θυμάμαι πώς λέγονται). Απλώς χρησιμοποιείς τις pre out του AV για τα δυο μπροστινά κανάλια (στις οποίες συνδέεις τους τελικούς) και τα υπόλοιπα κανονικά όπως τα είχες.

Αργότερα παίρνεις κι έναν προ με HT bypass κι είσαι εντάξει.

Οπως έγραψα και παραπάνω , πήγα και άκουσα στον Τσακιρίδη την Artemis (μονομπλοκ), αλλά τα παίζει με κάτι ηχεία με τα οποία χάνει το σύστημα.
Το πρόβλημα και το θέμα που προκύπτει πάντως με την λύση που προτείνεις είναι ότι δεν θα μπορώ να βλέπω ταινίες....

Οπως έγραψα και παραπάνω , πήγα και άκουσα στον Τσακιρίδη την Artemis (μονομπλοκ), αλλά τα παίζει με κάτι ηχεία με τα οποία χάνει το σύστημα.
Το πρόβλημα και το θέμα που προκύπτει πάντως με την λύση που προτείνεις είναι ότι δεν θα μπορώ να βλέπω ταινίες....

Αν θες να τα συνδυάσεις και τα 2 (δηλαδή ακρόαση στεροφωνικής μουσικής και AV για Home Theater) θα πρέπει είτε να πάρεις ένα τελικό και να παίξεις με τον AV σαν προ με αρκετές υποχωρήσεις όμως στο δικάναλο καθώς οι AV δεν είναι ότι καλύτερο σαν προ για μουσική. Η άλλη λύση (που έχω κάνει κι εγώ και την προτείνω) είναι να φτιάξεις ανεξάρτητο δικάναλο σύστημα και να αλλάζεις καλώδια στα ηχεία ανάλογα με το τι θες να ακούς. Γι αυτήν την περίπτωση και για το budget σου θα πρότεινα για αγορά ένα CDp + Ολοκληρωμένο δικάναλο (δες τα Advance, δεν τα έχω ακούσει αλλά λένε ότι για την τιμή τους είναι αχτύπητα) για ακρόαση μουσικής. To HT άστο όπως είναι, ο sony τα έχει τα γκαζάκια του. (Εγώ αυτό έχω κάνει πάντως) Επίσης καλύτερα να αποφύγεις τις λάμπες σε τελικό.. Δεν θα καταφέρεις εύκολα να ματσάρεις το ηχείο και για τις 2 περιπτώσεις.. τουλάχιστον όχι με αυτά τα λεφτά. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πολλοί πάντως και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Επίσης εφόσον θες να αλλάξεις ηχεία και τα Artemis σου άρεσαν τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για ενισχυτικά και αν γίνεται να τα ακούσεις με το υποψήφιο δικάναλο setup. Καλές αναζητήσεις..

Μπαμπη, σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Την λύση αυτή την έχω σκεφτεί κι εγώ - να αλλάζω τα καλώδια στα ηχεία. Πιστεύω όμως, ότι μετά από 2-3 φορές δεν θα μπαίνω στη διαδικασία αυτή οπότε ή δεν θα ακούω πολυκαναλες ταινίες ή θα πάει χαμένος ο ολοκληρωμένος. Πιθανόν και να κάνω λάθος.

Το δίδυμο Advance ολολκ.- Artemis V2 ήταν πραγματικά Εξαιρετικό (δεδομένης βεβαίως και της τιμής του) και "ψήνομαι" πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά με κωλύεει το ..προηγούμενο ...

Οσον αφορά, αν θα δεσουν τα Artemis με τον Sony που έχω - όσον αφορά τα ρεύματα που λες - δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα... Από την άλλη βέβαια , η νεκροψία θα δείξει ! .:-)