Αναβάθμιση συτήματος

sanapi

New member
2 August 2007
1
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους.

Είμαι καινούριος στην παρέα και θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

Είναι εδώ και λίγο καιρό που θέλω να αναβαθμίσω το σύστημά μου. Έχω μια τηλεόραση CRT 32άρα, ένα 5.1 AV Receiver Sony και Pioneer DVD player. Οι γνώσεις μου πάνω σε Audio-Visual είναι μέτριες.

1. Εικόνα. Βλέπω ελεύθερα κανάλια, Nova και DVD. Κατ αρχήν είμαι "Σονάκιας". Είχα πάντα τηλεόραση SONY και ήμουν πάντα πολύ ευχαριστημένος ακόμα και όταν τη σύγκρινα με τηλεοράσεις φίλων μου. Φυσικά μιλάμε μέχρι τώρα για CRT. Θα προτιμούσα να αλλάξω την TV μου με ένα προβολικό σύστημα αλλά τα προβλήματά του, την ημέρα που έχει φως, αλλά κυρίως η διαρύθμιση του σπιτιού μου μου το αποκλείουν. Οπότε πάμε για τηλεόραση. Εκεί θέλω να πάω σε LCD SONY 40"-46". Έχω μπερδευτεί πολύ όμως ποια να διαλέξω (HD Ready, HDReady 100Hz, FullHD...). Θα προτιμούσα μάλλον FullHD. Διάβασα σε άλλο thread ότι σε λίγο καιρό θα έρθει η W3000. Μήπως θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε; Αξίζουν πραγματικά τα 100Hz;

2. Ήχος και αναπαραγωγή εικόνας. Εδώ θα ήθελα να βάλω ένα HTPC ή κάποια άλλη συσκευή jukebox. Για το HTPC έχω ψάξει αρκετά και έχω φτιάξει στα χαρτιά ένα πολύ καλό PC build-up (περίπου στα 1.200 ευρώ), αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο μικρό και εύχρηστο. Θα μου άρεζε πολύ να βάλω το Apple TV αλλά η μανία της apple να δουλεύει μόνο με τα δικά της προγράμματα με φρενάρει. Έχω βρει το TViX (http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx) αλλά δεν ξέρω αν το έχει κανένας και αν βγάζει προβλήματα (ίσως με την υποστήριξή του στα ελληνικά ας πούμε). Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ