ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ THORENS TD 160

Πολυ καλο εγω εχω κολιση αμα ενισχυσω το πλαισιο πως θα ανιγη το καπακι εκτος αν δεν το ενισχυσω στην πισω πλευρα η να βγαλω της βασης και να το εχω χωρις να στιριζετε. Υ.Γ.ΘΑ Ηθελα γνωμες καλιτερα να ενισχυσω το ιδιο πλαισιο η να κανω καινουριο

Κρατησε το αυθεντικο και φτιαξε απο την αρχη ενα αλλο. Μαλλον ευκολοτερο θα ειναι και οποτε θελησεις μπορεις να γυρισεις στο αυθεντικο. Εκτος κι αν ενισχυσεις το υπαρχον, εσωτερικα, αλλα η διαφορα θα ειναι μικρη νομιζω. Στα site που αναφερθηκαν θα βρεις πολλες ιδεες.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Κρατα στο "αρχείο" το πλαίσιο της "μαμας" και φτιαξε από την αρχή καινούργιο. Πειραματίσου με MDF, κοντραπλακε ή πραγματικό ξύλο. Εγώ αυτές τις μέρες φτιάχνω ένα από κόντραπλακέ. Είδα μια φώτο από το ebay και μου άρεσε το look, εικόνα ξύλου μπροστά και οι γραμμές του κοντραπλακέ στα σόκορα.

Μήπως να κάνω και κανα καλούπι για τσιμεντάκι:BDGBGDB55:

Αν πάντως θες να το βάψεις δίνοντας φινίρισμα λάκας τότε επέλεξε MDF, ειναι φθηνότερο, το δουλεύεις με βίδες, το βαφεις όπως θες και το βρίσκεις πανεύκολα. Το πραγματικό ξύλο είναι λίγο μανίκι να το προμηθευτείς όπως το θές κομμένο, τουλάχιστον για μένα ήταν.

Στο γερμανικο e.bay στην σελιδα 6 η 7 hi end πικαπ εχει κατι ετημα πλαισια τα οποια εχουν εξω απο το ξυλο κατι σαν λαμαρινα γαλβανιζε και ειναι παρα πολλυ φτινα δεν εχω αγοραση ποτε απο ebay κανενας που εχει αγοραση να μασ πη τη γινεται γιατη με ενδιαφερουν και αλλα ευχαριστω

Αν εννοείς αυτό, τότε μιλάμε για το γνήσιο πλαίσιο σε χρώμα ασημί (ή αλουμινίου όπως το λέει ο πωλητής).
Thorens Alu Zarge für TD 145 160 165 und andere
Artikelnummer: 320358462221

Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχεις με διαφορα μόνο στο φινίρισμα. Προς το παρον θέλει ακόμη 6 μέρες οπότε θα ανέβει αισθητά η τιμή του και μην ξεχνάς και τα μεταφορικά.
Η προσωπική μου άποψη είναι να μην επενδύσεις σε ακόμη ένα γνήσιο πλαίσιο (εκτός και αν υπάρχουν συλλεκτικοί λόγοι) αλλά να δώσεις τα χρήματα για μια καινούργια βάση από ξύλο.

Το ebay γενικά είναι αστείρευτη πηγή αλλά θέλει προσοχή, υπομονή και επιμονή! Εγώ έχω κάνει αρκετές αγορές σχετικές με τα thorens και είμαι ικανοποιημένος. Το γερμανικό είναι μάλλον η πρώτη επιλογή λόγω καλύτερων τιμών αγοράς και μεταφορικών αλλά η γλώσα είναι ένα θέμα...

Αλλωστε, ο βασικος λογος κατασκευης νεου πλαισιου ειναι η ηχητικη αναβαθμιση με ενα μεγαλυτερης μαζας και καλυτερης αποσβεσης πλαισιο. Το αισθητικο μερος επεται, χωρις να πειραζει την ουσια της κατασκευης. Στα γνωστα site εχουν εμφανισθει καποιες κατασκευες ειτε με παχια ξυλοκατασκευη ειτε με διπλα τοιχωματα και ενδιαμεσα μολυβι η αμμος αν θυμαμαι καλα. Ο Koelch αν το γραφω σωστα εχει μια τετοια κατασκευη.

Ναι σωστά, την παρουσιάζει στο theanalogdept.com. Για την κατασκευή του χρησιμοποιεί την original βάση την οποία και ενισχύει με διπλά τοιχωματα και σκάγια. Ενδιαφέρουσα κατασκευή.

Σε αυτη την κατασκευη με τα διπλα τοιχωματα μπορη να μπη το καπακι με τους μεντεσεδες η μονο σκετο