Αναβάθμιση Υπολογιστή

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Καταρχήν Χριστός Ανέστη!

Έχω μια ερωτησούλα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο μέρος αλλα νομίζω είναι το πιό σχετικό μιάς και δεν έχουμε ειδικό χώρο για Υπολογιστές στο φόρουμ.

Το PC μου το έχω 4 χρόνια τώρα και έχει αρχίσει να σέρνεται αγρίως. Έκανα ένα φορμάτ πρίν απο κανα μήνα αλλά δεν έχουν βελτιωθεί και πάρα πολύ τα πράγματα. Κολλάνε τα βιντεάκια στο Youtube για να καταλάβεται...

Τα στοιχεία του είναι τα εξής.
Intel Celeron 2.8Ghz 1GB RAM (2x512 σε παράλληλες θύρες) καρτα γραφικών GeForce 6600

Σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω σχετικά. Δεν θέλω να διαθέσω πολλά λεφτά, ούτε θέλω να κάνει τρελά πράγματα. Για παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει καθώς καλοβλέπω ένα xbox360. Κυρίως με φωτογραφίες ασχολούμαι (Photoshop) Internet και ταινίες.
Θέλω να ξοδέψω γύρω στα 100Ε. Κοιτάω τιμές αλλά να πώ την αλήθεια δεν εχω παρακολουθήσει καθόλου τις εξελίξεις με διπλοπύρηνους κλπ και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.

Όπως το σκέφτομαι οι επιλογές είναι
1.βάζω κιάλλη RAM και βλέπω.
2.Παίρνω επεξεργαστη καινούργιο και μητρική
3.Παίρνω κάρτα γραφικών

Η 2 μου αρέσει περισσότερο αλλα´με 50 + 50 θα πάρω τπτ τις προκοπήςπου θα κάνει διαφορά απο το σύστημά μου τώρα?

Η 2 μου αρέσει περισσότερο αλλα´με 50 + 50 θα πάρω τπτ τις προκοπήςπου θα κάνει διαφορά απο το σύστημά μου τώρα?

Eννοειται οτι θα υπαρχει μεγαλη διαφορα απο εναν celeron.

Κυρίως με φωτογραφίες ασχολούμαι (Photoshop) Internet και ταινίες.
Θέλω να ξοδέψω γύρω στα 100Ε.

Οταν λες ταινιες εννοεις οτι θα θελεις να βλεπεις και HD ?

Δεν θα με χάλαγε αλλα δεν το θεωρώ και απαραίτητο. Πήρα μια καινούργια οθόνη/Τηλεόραση απο το Media Markt LG που την είχε προσφορά 170Ε. 19'' 1440χ900 ανάλυση 5ms 20.000:1 DVI και HDMI εισόδους. Δεν θα με χάλαγε να δώ και τίποτα σε HD αλλά δεν θα ανέβω ιδιέτερα πάνω στο ποσό άμεσα για αυτό.
Αν και αν πάρω στην λύση επεξεργαστής/μητρική, θα πάρει σειρά και η κάρτα γραφικών κάποια στιγμή αλλά όχι άμεσα εκτός αν με άλλα 50 πάρω καμία που να κάνει δουλειά (χλωμό μάλλον...)

Kοιτα οτιδηποτε θα ειναι δυνατοτερο ( ακομα και ενας p4 ) απο εναν celeron.Βασικα δεν συγκρινονται.Ειτε σε intel ειτε σε amd .Mητρικη βρισκεις απο 50 και πανω και μαλιστα αξιοπρεπης.Ομοιως απο το 40-50 ξεκινανε και οι επεξεργαστες .Ισως θα πρεπει να υπολογισεις και κανα 25 για μια πιο αθορυβη ψυχτρα απο την μαμισια (δεν ειναι και απαραιτητο ) η στην περιπτωση που ο επεξεργαστης ειναι tray.

Mετα οι χρηματικες διαφορες μεταξυ αυτων ανεβαινουν λιγο λιγο..50 Ε, 70 Ε κλπ κλπ.Αναλογα την τσεπη σου.Με κανα 50-70 Ε παιρνεις επεξεργαστης που ''παιζει'' και ΗD.Υπολογισε και κανα 20 Ε 2gb. μνημες ddr 2 σε περιπτωση που αυτες που εχεις ειναι ddr 1.Δεν ξερω τι απαιτησεις εχει το photoshop αλλα οι μνημες ειναι φθηνες και ειδη το ετρεχες με αυτη τη συνθεση.Και καρτα αν θελεις παιρνεις με κανα 50 Ε πολυ ανωτωρη απο αυτη που εχεις .

Ξεκινα με επεξεργαστη ,μητρικη.Εξαλλου θα ειναι ενα pcaki που με τη χρηση που κανεις θα παραμεινει αξιολογο για αρκετο καιρο.

Αν αγορασεις μητρικη , επεξεργαστη τσεκαρε και τα υπολοιπα parts σου πρωτα.Αν το τροφοδοτικο σου θα ειναι οκ ,αν η καρτα που εχεις τωρα πχ ειναι agp η pci και τι δεχεται το motherboard ,οι δισκοι σου , οι μνημες σου κλπ κλπ.

Ναι έχεις δίκιο.
Έχω ένα κατάστημα που αγοράζω συνήθως, θα τον πάω εκεί και θα του πώ να δεί να είναι συμβατά όλα. Συνήθως που κάνει και ένα σετάρισμα εκ νέου και καθάρισμα κάθε φορά, βάζει και κανα πρόγραμμα οπότε συμφέρει σε σχέση με πλαίσια κλπ που σου χρεώνουν το κάθε τί.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια!