Αναβαθμιση

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Καλημερα και Χρονια ΠΟλλα με Υγεια σε όλο τον κοσμο.

Προεκυψε η "αναγκη", να αναβαθμισω απο 10.5.8 σε snow leoprad.

Πηρα την περασμενη Παρασκευη σε καταστημα της apple στην Γλυφαδα προκειμενου να αγορασω το snow leopard, και προς μεγαλη μου εκπληξη ο πωλητης μου ειπε πως δεν πωλειται πουθενα πλεον, και πως θα πρεπει να παω απο εκει το μηχανακι μου για να το αναβαθμισει το τεχνικο τμημα.

Το κοστος μου ειπαν ειναι 50 ευρω, και μολις τους ειπα μηπως το οτι εχω 2 θα μου κοστισει λιγοτερο απο 100, η απαντηση ηταν αρνητικη.

Στο μεταξυ, ο πωλητης φωναξε καποιον απο το τεχνικο τμηνα, να μου τα "εξηγησει" καλυτερα.

Ερχεται ο του τεχνικου τμηματος, μου επαναλαμβανει την ιδια κασσετα, αλλα μου λεει "η αναβαθμιση κοστιζει 60 ευρω" (ο πωλητης διπλα)

Του λεω πως ο συναδελφος του πριν απο 3 λεπτα μου ειπε 50 ευρω, τον ρωταω αν αυτος μου ειπε 60 επειδη δεν ειπα το "ok" στον συναδελφο του, και αν οσο συνεχιζω να παραμενω αναποφασιστος η ταριφα θα ανεβαινει. (Τους ρωτησα με πολυ σοβαρο υφος).

Αρχισαν να μου τα μασανε, και τελικα μου λενε 100 ευρω και για τα 2.

Τους ευχήθηκα να εχουν καλες γιορτες και εφυγα φροντιζοντας να δειξω την δυσαρεσκεια μου.

Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε ????

Στο μεταξυ, ειδα αυτο:

http://www.inews.gr/264/To-Snow-Leopard-diathesimo-kai-pali-gia-agora-me-tin-klasiki-OS-X-timi.htm

Last edited:
Θα πρότεινα να πάρεις τηλέφωνα σε όλα τα επίσημα καταστήματα της Αθήνας μήπως έχει "ξεμέινει" κανένα dvd με snow leopard και αν είσαι τυχερός να πας να το αγοράσεις. 'Ισως υπάρχει ξεχασμένο και σε κανένα Public. Ειδάλλως αν ισχύει η είδηση είσαι τυχερός και το αγοράζεις απευθείας με download.

Δεν καταλαβαινω τον λογο που το λες αυτο.

Στην χειροτεροτερη, το παραγγελνει καπιος δικος μου στην αμερικη απο το αμερικανικο apple.store και μου το στελνει, εκτος και αν βρεθει καποιος χρηστης εδω στην Ελλαδα και μου το δωσει

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση

Θες να πας δλδ στο snow leopard κ όχι σε κάποιο νεώτερο ;

Καλησπερα Μιχαλη και Χρονια Πολλα

Το προβλημα προεκυψε οταν πηγα να συνδεσω το αηφον5 στο macbook, απου μου ζητησε αλλη εκδοση των itunes, την οποια και κατεβασα.

Οταν πηγα να την εγκαταστησω μου ειπε οτι δεν γουσταρει το 10.5.8, και επρεπε να αναβαθμισω.

Το ... θετικο σε ολη αυτη την ιστορια, ειναι οτι δεν ειχα πλεον τις επαφες μου, οποτε και δεν σου τηλεφωνησα :D

Παραδοξο, μιας και περιμενα οι επεφες μου να ηταν μεσα στο μακμπουν, δεν ηταν ομως, παρα μονο της γυναικας μου (συγχρονιζει και αυτη το τηλεφωνο της στο ιδιο macbook....)

Κανα καφεδακι απο τις γειτονια μας ποτε προβλεπει το προγραμμα σου ;-)

Ξανά διαθέσιμο το Snow Leopard

To πρόβλημα είναι ότι, αν είσαι σε Leopard ή παλιότερα κ θες να πας σε Lion ή Mountain Lion, πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε το Snow Leopard, γιατί χρειάζεσαι το Mac App Store.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω που μπορείς να το βρείς...
Αμερική εδώ : http://store.apple.com/us/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard
Αλήθεια το online apple store στέλνει Ελλάδα ;
Για να συγχρονίζεις δύο συσκευές σε έναν υπολογιστή με διαφορετικές επαφές, μουσική, προγράμματα κτλ, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια από τις παρακάτω μεθόδους : http://support.apple.com/kb/HT1495 γιατί στην ουσία υπάρχει ένα itunes library και αυτό κρατά ανά χρήστη του υπολογιστή τα δεδομένα σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβαθμιση

Κανα καφεδακι απο τις γειτονια μας ποτε προβλεπει το προγραμμα σου ;-)

K να σου έρθω Ντίνο, χωρίς το λειτουργικό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εκτός του να πιούμε καφέ...!! :108:

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση

Ξανά διαθέσιμο το Snow Leopard

To πρόβλημα είναι ότι, αν είσαι σε Leopard ή παλιότερα κ θες να πας σε Lion ή Mountain Lion, πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε το Snow Leopard, γιατί χρειάζεσαι το Mac App Store.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω που μπορείς να το βρείς...
Αμερική εδώ : http://store.apple.com/us/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard
Αλήθεια το online apple store στέλνει Ελλάδα ;
Για να συγχρονίζεις δύο συσκευές σε έναν υπολογιστή με διαφορετικές επαφές, μουσική, προγράμματα κτλ, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια από τις παρακάτω μεθόδους : http://support.apple.com/kb/HT1495 γιατί στην ουσία υπάρχει ένα itunes library και αυτό κρατά ανά χρήστη του υπολογιστή τα δεδομένα σου.

Μολις μιλησα με τον κουμπαρο μου στην αμερικη, και θα το παρει σημερα.

Ευχαριστω πολυ Μιχαλη !

Τελικώς αγορασα απο Αμερική το snow leopard για 32 δολάρια συν 10 ακόμη έξοδα αποστολής.
Σύνολο κάπου 32 ευρώ, για το family pack (για 5 μηχανάκια). Έδω ήθελαν απο 100 με 120 ευρώ για να τα περάσουν σε ένα MacBook και σε ένα iMac που έχω.... Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε δλδ και ετσι...

Κατέβασα και το mountain lion για 18 ευρώ, και είμαι σε κατάσταση installation τωρα.
Για να δούμε τι λέει και αυτο το mountain lion επιτέλους...

Δλδ αν "βρείς" ένα SL από τους γνωστούς "χώρους" μόνο και μόνο για να κάνεις εγκατάσταση ώστε μετά από το αππ στορ να αγοράσεις νόμιμα το Mountain Lion, σε τί θα πείραζε;

Εκτός αν δεν παίρνει ML το μηχάνημα, οπότε μένεις με το προαναφερθέν SL.

Δεν ξερω αν θα "πειραζε" τιποτα, τα 30 ευρω για 5 αδειες δεν ειναι πολλα.