Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

softice

AVClub Addicted Member
28 October 2007
2,078
Μόλις παρατήρησα ότι τα NovaSports παίζουν γύρω στα 6-7mbits με πολύ καλή εικόνα (για 4/3 φυσικά)
Καμία σχέση με την παλιά άθλια εικόνα.

στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο φαίνεται.. οι αριθμοί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, αλλά το μάτι βλέπει την ίδια ποιοτική αθλιότητα...

αντίθετα, σε εκπομπές εντός στούντιο υπάρχει βελτίωση.. δεν ξέρω πως το καταφέρνουν..

Ανάλογα με το τι παίζει ανεβοκατεβάζει το bit rate στα κανάλια......

Πάντα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι πιο απαιτητικοί όσο αφορά την ποιότητα εικόνας λόγο των μακρινών πλάνων και της γρηγορης κίνησης.
Αντιθέτως οι εκπομπές σε studio αποδίδουν καλλίτερη εικόνα με το ίδιο resolution και bitrate η ακόμα και χαμηλότερο.
Πολύ δύσκολο να δεις καλή ποιότητα εικόνας σε ποδοσφαιρικό αγώνα με SD. Το ψηλό bitrate βελτιώνει κάπως την εικόνα αλλα όχι ικανοποιητικά αφού αυτό που χρειάζεται είναι ευκρίνεια (μεγαλύτερο resolution)

Βάλτε να δείτε τώρα Νοvasports 3 το Τσέλσυ - Αποέλ και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν καν την έννοια 16 προς 9...

τι να αναβαθμίσουν ρε παιδιά? το ανέκδοτο με τον γύφτο και την Μercedes το ξέρετε νομίζω.

μιλάμε είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!:angry:

Απάντηση: Re: Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

Βάλτε να δείτε τώρα Νοvasports 3 το Τσέλσυ - Αποέλ και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν καν την έννοια 16 προς 9...

τι να αναβαθμίσουν ρε παιδιά? το ανέκδοτο με τον γύφτο και την Μercedes το ξέρετε νομίζω.

μιλάμε είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!:angry:

Μακάρι να ήταν άσχετοι... ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ είναι...:motz:

Το NS3 είναι κολλημμένο μέρες σε 16:9 ανεξαρτήτως προγράμματος.

αυτό σημαίνει 16/9 κάδρο για τους τεχνικούς της ακατανόμαστης:jester::elefant:

όσα και να τους λέμε, δεν το'χουν καθόλου, πάει και τελείωσε

Όπως ειπώθηκε νωρίτερα κι εγώ πιστεύω ότι αδιαφορούν. Δεν νομίζω ότι δεν γνωρίζουν τα περί ευρείας οθόνης. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι πιο άκριβα μπορεί να πληρώσεις μια μετάδοση (σειρά, ταινία, αγώνας) 16:9 σε σχέση με το 4:3. Παίζει και αυτό.

Τα Novacinema παίζουν το περισσότερο πρόγραμμα σε 16/9 εδώ και πολύ καιρό.
Τα Novasports ποτέ δεν τα πέτυχα σε κάδρο 16/9

Ξερω πως χρονιάρες ημέρες μπορεί να ακουστεί χαζό.....αλλά βλέπετε στα info του σήματος της Nova ανάλυση 1280Χ720?

Απάντηση: Re: Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

Ξερω πως χρονιάρες ημέρες μπορεί να ακουστεί χαζό.....αλλά βλέπετε στα info του σήματος της Nova ανάλυση 1280Χ720?

Όχι, είναι 720 Χ 576 και μόνο σε ελάχιστα κανάλια η ανώτερη ανάλυση. Πιθανόν ο συγκεκριμένος δέκτης που διαθέτεις, να μεταδίδει λάθος πληροφορία στα info.

Re: Απάντηση: Re: Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

Όχι, είναι 720 Χ 576 και μόνο σε ελάχιστα κανάλια η ανώτερη ανάλυση. Πιθανόν ο συγκεκριμένος δέκτης που διαθέτεις, να μεταδίδει λάθος πληροφορία στα info.

Μα εδώ και ενα χρόνο που έχω την SAMSUNG LE32A656 ποτέ δε μου είχε δώσει τέτοια πληροφορία έστω και 720 χ576.....

Ηξερα απο γνωστό εδώ και 6 μήνες πως ετοιμάζονται να εκπέμψουν (τυπικά ήταν έτοιμοι σε ενα 40-50 %) των προγραμμάτων που έρχόντουσαν απέξω

Τεσπα μπορει να ειναι και πλασματικό.............

Μα εδώ και ενα χρόνο που έχω την SAMSUNG LE32A656 ποτέ δε μου είχε δώσει τέτοια πληροφορία έστω και 720 χ576.....

Ηξερα απο γνωστό εδώ και 6 μήνες πως ετοιμάζονται να εκπέμψουν (τυπικά ήταν έτοιμοι σε ενα 40-50 %) των προγραμμάτων που έρχόντουσαν απέξω

ποιον δεκτη εχεις?

Η τηλεόραση έχει και δέκτη;
Ρωτάω επειδή αυτή την πληροφορία την δίνει ο δέκτης και όχι η τηλεόραση φυσιολογικά.
Στο screenshot φαίνεται κάτω το 704χ576 και για δέκτη έχω dvb-s card
novacinema1.jpg

Η αλήθεια είναι πως μετά τη μετακόμιση των Foxlife, Chasse & Peche και Nova Promo στο νέο αναμεταδότη, το διαθέσιμο bandwidth για τα υπόλοιπα κανάλια έχει αυξηθεί.