Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

Η Nova έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το 16:9 στα Nova 1,2,3 παλιότερα οι μεταδόσεις ήταν εκ περιτροπής (μια το ένα μια το άλλο) εδώ και καιρό όλα είναι σε 16:9 μόνιμα εκτός και αν το υλικό που έχουν είναι άλλο φορματ… Super Sport σε 16:9 δεν έχω δει (βλέπω μόνο τα live στη Ελλάδα και κάνα CL) … Αυτό που παρατηρώ όμως εδώ και να μήνα είναι ότι έχει σαφώς βελτιωθεί η εικόνα χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στο bitrate κλπ σίγουρα κάτι γίνεται σχετικά με την αναβάθμιση στην εικόνα… ελπίζω να συνεχίσουν σε αυτή τη πορεία…
Χαρακτηριστικά, όπως είπα και σε άλλο thread χθες είδα το Μονομάχο και μπορώ να πω ότι ήταν αξιοπρεπέστατη η εικόνα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Το Novasports1 δείχνει εδώ και λίγο καιρό σε πολύ καλή ποιότητα για SD. Κάποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν φαίνονται πολύ καλά γιατί είναι μάλλον γυρισμένοι με παλιό εξοπλισμό, ενώ κάποιοι άλλοι όπως αυτοί του Ολυμπιακού σταδίου, παίζουν εξαιρετικά, σχεδόν στα όρια της τελειότητας για SD με εξαίρεση φυσικά το κάδρο που παραμένει 4/3.

Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω την εμμονή των καναλιών να εκμπέμπουν σε 4/3 την στιγμή που δεν υπάρχουν πια στην αγορά καν αντίστοιχες τηλεοράσεις. Δηλαδή η δικαιολογία της συμβατότητας με τις παλιές οθόνες είναι πια τόσο γελοία!!! Με την συμβατότητα στις σύγχρονες τηλεοράσεις τι γίνεται;

Το θέμα έχει καταντήσει για γέλια. Προσωπικά βλέπω 4/3 με μαύρες μπάρες αλλά οι φίλοι στο σπίτι διαμαρτύρονται!!!! Μέχρι που άκουσα πως η εικόνα μου είναι παραμορφωμένη και δείχνει τους ανθρώπους μακρόστενους!!!! lol

Το θέμα έχει καταντήσει για γέλια. Προσωπικά βλέπω 4/3 με μαύρες μπάρες αλλά οι φίλοι στο σπίτι διαμαρτύρονται!!!! Μέχρι που άκουσα πως η εικόνα μου είναι παραμορφωμένη και δείχνει τους ανθρώπους μακρόστενους!!!! lol

Αυτο με το 4:3 ισως πρεπει να το ξανασκεφτεις...-bye-

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Το Novasports1 δείχνει εδώ και λίγο καιρό σε πολύ καλή ποιότητα για SD. Κάποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν φαίνονται πολύ καλά γιατί είναι μάλλον γυρισμένοι με παλιό εξοπλισμό, ενώ κάποιοι άλλοι όπως αυτοί του Ολυμπιακού σταδίου, παίζουν εξαιρετικά, σχεδόν στα όρια της τελειότητας για SD με εξαίρεση φυσικά το κάδρο που παραμένει 4/3.

Αυτό ακριβώς πρόσεξα κι εγώ και άνοιξα αυτό το thread αλλά μετά από 2 σελίδες με ειρωνίες νόμιζα οτι με γελάνε τα μάτια μου.
Κατά τ' 'αλλα...
Είναι όντως παράλογο να μην έχει έστω ένα αθλητικό κανάλι σε κάδρο 16/9
(για HD δεν το συζητάω, τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές)
Και η κουτσή μαρία πλέον έχει wide tv αλλά στη nova επιμένουν οτι τα αθλητικά τα βλέπει μόνο η γιαγιά με την ασπρόμαυρη Grunding

Απο το καλοκαιρι και μετα στο ΟΑΚΑ εχουν το HD van και γι'αυτο η ποιοτητα ειναι καλη.Για να εχεις 16/9 πρεπει να το υποστηριζουν και οι καμερες και οι κονσολες μιξης εικονας η αλλιως αλλαγη (4/3 σε 16/9) με κονβερτορα στην εξοδο του καθε βαν.Μεχρι τωρα ολα δουλευαν 4/3 και αναλογικα με την αλλαγη σε ψηφιακα και 16/9 λογω ευρωπης (και οχι γιατι οι δικοι μας εδω το γουσταραν) σιγα σιγα ολα θα αλλαξουν.Απλα φετος ειναι δισκολα στην αγορα και μιλαμε για επενδυσεις πολλων χιλιαδων η και εκατομυριων ευρω.
Οσο για HD μονο δορυφορικα και αυτο ισως απο το καλοκαιρι η το 11 και σιγα σιγα.Μιλαω παντα για ελληνικες παραγωγες (αθλητικα συναυλιες κτλπ).
Στην ελλαδα υπαρχουν δυο HD βαν τι να πρωτοκανουν και ποιος πληρωνει γι'αυτα.Ειναι πολλα τα λεφτα που χρειαζονται για επενδυση συντηριση και πληρωμη.
Αυτα τα λιγα.
Regards dbfan

Αυτό που πρόσεξα εγώ είναι το εξής. Βελτιωμένη εικόνα στα κινηματογραφικά, η οποία είναι πλέον καλή, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ καλή. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Σταμάτησε η κακοποίηση του 16:9 σε 4:3.

Στα αθλητικά όμως και κυρίως στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, η εικόνα είναι τραγική. Στα μακρινά πλάνα δε βλέπεις πρόσωπα παικτών, ούτε αριθμό φανέλας, στις κερκίδες δε διακρίνεις θεατές. Δεν είναι λίγο πράγμα να παίρνεις 16:9 σήμα και να το κατακρεουργείς σε 4:3.

Κάποιο Σάββατο βράδυ δείτε αγώνες της Bundesliga στο ελεύθερο κρατικό Γερμανίας (Das Erste - ARD στον Αστρα 19,2 Ε) και μετά πάτε στα αθλητικά κανάλια της Νόβα. Θα σας περάσει αμέσως ο ενθουσιασμός!

Στα novacinema η αλλαγή ξεκίνησε από το (τοτε) filmnet 3 όπως μου είχε πει ένας τεχνικός διευθυντής της (τότε) Multichoice. Το transfer γινόταν εξ' ολοκλήρου σε ψηφιακό φορμά ενώ τα filmnet 1 + 2 τα πέρναγαν από betacam, τα cropάριζαν se 4/3, τους κοτσάριζαν υπότιτλους και έφταναν στον δορυφόρο κατακρεουργημένα με χαμηλό bitrate. Από τότε που ανέλαβε η forthnet, ξεκίνησαν οι εκπομπές σε 16/9 και η ποιότητα αναβαθμίστηκε σημαντικά και στα τρια cinema κανάλια, μάλλον με διαδικασίες εξ ολοκλήρου σε ψηφιακό domain. Είδα πολύ πρόσφατα, Narnja 2 με σούπερ εικόνα.
´
Εύχομαι ανάλογη συνέχεια!

Μην συγκρινεις τους Γερμανους με εμας Αλεξ.
Εχουμε μεγαλες τεχνολογικες και κλιματικες διαφορες, μη συγκρισιμες.
Regards dbfan

Απάντηση: Re: Αναβαθμίστηκαν τα NovaSports;

Η αλήθεια είναι πως μετά τη μετακόμιση των Foxlife, Chasse & Peche και Nova Promo στο νέο αναμεταδότη, το διαθέσιμο bandwidth για τα υπόλοιπα κανάλια έχει αυξηθεί.

Σωστός, και να προσθέσω ότι ανάλυση εικόνας 720Χ576 δίνει από τα κανάλια της ΝΟΒΑ μόνο το DISNEY CHANNEL (έτσι εμφανίζεται στις πληροφορίες του DREAMBOX 7020) και υποθέτω και σε πολλούς άλλους δέκτες, που παρέχουν πληροφορίες, σε ό,τι αφορά την ανάλυση.