Αναβίωση Βινυλίου...

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Παίδες έχω ένα project 6.1 με μια sumiko blue point, ελάχιστες ώρες παιξίματος και τα δύο.

Τώρα που έχω χώρο ήρθε η ώρα να αναβιώσουν...

Με κεφαλή τι να κάνω? Αυτή η sumiko δεν με ενθουσίασε ποτέ (αν και τη θυμάμαι σε πολύ παλιότερα συστήματα)

Έχω και μια Benz mc20E που είχα ψωνίσει κάποια φορά και ποτέ δε χρησιμοποίησα...

Αλλά έχω και budget 200-300 γιούρια οπότε μπαίνω και σε σκέψεις. Το phono μου είναι ένα project phonobox SE...

Προτάσεις?

Καταρχάς αυτά που έχεις είναι μια χαρά.
Τώρα θα σου πρότεινα να βάλεις την Benz που ήδη έχεις αφου πιστεύω οτι θα εκπλαγείς απο το αποτέλεσμα.
Στα 300 ευρώ είναι σίγουρο οτι θα κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην επιλογή της κεφαλής σου.Σκέψου οτι η μικρή BENZ σου παίζει καλύτερα απο πολλές κεφαλές των 300 Ευρώ...
Εάν σώνει και καλά πρέπει να αγοράσεις κάτι καινούριο γνώμη μου κράτα το phono αφου είναι ήδη εξαιρετικό και το κόστος ουσιαστικής αναβάθμισης του θα σου κοστίσει όσο ένα νέο και καλύτερο πικάπ (που είναι και προτιμότερο για 1000 και βάλε ευρώ) και να τα "χώσεις" όλα σε μία πιο ακριβή κεφαλή.
Εάν ψάχνεις για αουδέτερο,αναλυτικό,λυρικό και δυναμικό,ενθουσιώδη ήχο θα σου πρότεινα την Clearaudio Talismann που έχω και εγώ με κλειστά μάτια.
Εάν θα προτιμούσες την ίδια συνταγή με ελαφρώς λιγότερη ανάλυση και περισσότερη "καραμέλα" η ΒENZ ACE είναι μια εξαρετική λύση.
Αυτά απο την δική μου πείρα απο´κει και πέρα απο επιλογές χαμός.
Δές και εδώ:
http://www.needledoctor.com/
και αποφάσισε αυστηρά με κριτήριο τα γούστα σου στον ήχο δηλαδή καθόρισε τί ζητάς σαν αποτέλεσμα γιατι ειδαλιώς την έχασες την μπάλα...
Στην διάθεσή σου για οπιαδήποτε απορία.

Last edited:
Μ' αρέσει αυτό το site...

Ότι ώρα και να είναι (και ότι μέρα) κάποιος βρίσκεται να συζητήσει μαζί σου...

Η δισκοθήκη μου είναι κυρίως ροκ και το πικάπ θα χρησιμοποιηθεί για χαλαρές ακροάσεις - τύπου διασκέδασης, ξέρεις τώρα, σαν βόλτα με παλιό κάμπριο - δε σε νοιάζουν οι επιδόσεις αλλά το αεράκι στα μαλλιά...

Οπότε αυτό που ζητάω είναι δυναμικός ήχος - γεμάτος να σε ξεσηκώνει, χωρίς βέβαια υπερβολές που τελικά σε κουράζουν γρήγορα.

Μου άρεσε η περιγραφή σου για τη Benz Ace...

Δύσκολα.

Πάρε καλύτερα κάποια με μεγαλύτερη έξοδο.
Η 304 για να "στηθεί" σωστά, θέλει ισχυρό phono.

Μόνο με το ASR Mini Basis και το Dact CT100, είχε ικανό gain.

σκέφτομαι και τη DL160...τη βρίσκω 100 ευρώ και μάλλον τα αξίζει τρελλά...

Η 160 ναι.

Value for money από κάθε άποψη, ταιριάζει σε πολλούς βραχίονες, έχει αρκετή έξοδο για να μην έχεις προβλήματα, κι όλα αυτά με τη "σπιρτάδα" μιας γιαπωνέζας.

Αλλά μην περιμένεις τρελές επιδόσεις. Πάντως ροκάρει, αυτό είναι σίγουρο!

Προς το παρόν λέω να βάλω τη benz (μετά από 3 έτη απραξίας) και να το σκεφτώ καλύτερα...

Άμα την έχεις 3 χρόνια άπραγη, στην αρχή θα σου φανεί σκληρή, μέχρι να μαλακώσει η ανάρτηση της βελόνας και να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

Άκουσέ την καμιά 30 ώρες και μετά πάρε όποια απόφαση πάρεις.
Μπορεί στην τελική το μόνο που χρειάζεται να είναι να ξαναβάλεις μπροστά το πικάπ, οπότε τη βγάζεις χωρίς έξοδα! :2thumb22sup:

Αυτο που μου περιγράφεις θα σου το δώσει απλόχερα η MC20E2.
H ACE είναι σαφώς καλύτερη αλλα η σχολή ήχου είναι η ίδια και δέν είναι και σίγουρο οτι χρειάζεσαι μεγαλύτερες αναλύσεις η περισσότερα άκρα..
Πάντως άν αγοράσεις την ΑCE προτίμησε την χαμηλοέξοδη έκδοση της (0,5mv)
η χαμηλότερη έξοδος γενικά στις mc είναι ίσως η μόνη σίγουρη ένδειξη για καλύτερο ήχο.

Για ποιό λόγο η Benz είναι καλλίτερη απο την Sumico; Αγαπητέ δες πρώτα αν το πικαπ σου βρίσκεται σε καλή μηχανική κατάσταση. Ρυθμισέ το αν δεν είναι, δες αν το διαμάντι της βελόνας είναι σε καλή κατάσταση. Στο τέλος, αν και πιστεύω ότι το έκανες όταν αγόρασες τη κεφαλή, δές μήπως η συχνότητα συντονισμού του συστήματος βραχίονα-κεφαλής δεν πέφτει κάτω απο τα 10hz. Τα υπόλοιπα είναι κολοκυθόπιττα. Αν μηχανικά το σύστημά σου με οποιαδήποτε κεφαλή είναι σωστό τότε αποφάσισε για κεφαλή με μια απο αυτές που έχεις.

Θα συμφωνήσω και εγώ οτι τι πικάπ του CENTRAL με την κεφαλή αυτή είναι ήδη ένας εξαιρετικός συνδυασμός.Το θέμα είναι πως δεν του άρεσε ο ήxoς η έτσι θυμάται.

Οπότε φίλε Central πρίν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να σιγουρέψεις την γνώμη σου για τον ήχο αυτού που ήδη έχεις.Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς οτι το πικάπ σου είναι σωστά "κουρδισμένο".Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό αφου μία κακοσεταρισμένη κεφαλή ποτέ δεν θα παίξει τα αναμενόμενα,εάν δεν έχεις την γνώση η τα εργαλεία να το κάνεις μόνος σου τα παιδιά στον ORPHEUS AUDIO θα σε εξυπηρετήσουν πιθανότατα και δωρεάν.
Εάν παρόλ'αυτά πάλι δεν σου αρέσει τά'παμε..

Είναι πολύ λογικές οι προτάσεις σας...

Πράγματι θα απευθυνθώ στο Orpheus για ένα σωστό σετάρισμα, δεν θα μπορούσα να το κάνω μόνος.

Είναι πολύ πιθανό και η Sumiko να είναι άστρωτη(!) μιας και έχει παίξει ελάχιστα...

Οπότε ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα και βλέπουμε στην πορεία όπως λέτε κι εσείς...