Αναγκη αντικατάστασης Denon AVR-X1700H λόγω προβλήματος HDMI Out

poison6

New member
4 January 2010
23
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί πραγματικά έχω αρχίσει να απογοητεύομαι.

Το σύστημά μου αποτελείται απο
  • Front: DALI Zensor 3
  • Center: DALI Zensor Vokal
  • Surround: DALI Zensor 1
  • Sub: Crystal Audio TX-12SUB
  • Projector: BenQ W1070
Χρήση κυρίως ταινίες μέσω projector, αλλα και radio/spotify στα ηχεια.

Ιστορικό
  • Το 2015 πήρα τον Pioneer VSX-924 όταν στήθηκε το σύστημα. Δούλεψε χρόνια χωρίς το παραμικρό θέμα στο HDMI out.
  • Το 2019 πήγα σε Denon AVR-X2500H.
    Μέσα στην εγγύηση άλλαξα HDMI πλακέτα γιατί χάθηκε το HDMI output. Το 2023 ξαναέβγαλε το ίδιο θέμα, εκτός εγγύησης πλέον και δεν άξιζε επισκευή.
  • Τον Νοέμβριο 2023 αγόρασα Denon AVR-X1700H.
    Οκτώβριο 2024 πάλι no HDMI out. Στάλθηκε Γαλλία (αγορασμένος από HomeCineSolutions), επισκευάστηκε εντός εγγύησης αλλά με δικά μου μεταφορικά.
    Μετα την επισκευη εβαλα και οπτικό HDMI fiber προς τον projector
    • Οι ενισχυτές απο την πρωτη στιγμή ηταν σε σταθεροποιητή τάσης
    • Δεν έχει γίνει ποτέ απότομο κλείσιμο
    • Έχει σωστό αερισμό
Και τώρα, Φεβρουάριος 2026… πάλι δεν έχω HDMI out.

Να ασχοληθώ ξανά με Denon;
Σκέφτομαι για Denon AVR-X2800H ή Denon AVC-X2850H.
Έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η κατάσταση στα HDMI boards ή είναι ίδια φιλοσοφία;

Να πάω αλλού;
Π.χ. Yamaha RX-V6A ? Sony?
Προτεραιότητα για μένα είναι η σταθερότητα HDMI. Δεν με νοιάζουν gaming features, 8K κτλ – 1080p projector έχω.

Ο Denon AVR-X1700H πιστεύετε μπορεί να πουληθεί σαν “audio only” ή δεν αξίζει τον κόπο;

Ειλικρινά δεν θέλω να κάνω πάλι αγορά και να σκέφτομαι αν θα μείνει χωρίς εικόνα σε 1-2 χρόνια. Αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό θα έλεγα ΟΚ. Αλλά 2 διαφορετικά Denon, ίδιο failure pattern, με προσεγμένη εγκατάσταση… με βάζει σε σκέψεις.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη, ειδικά από όσους έχουν εμπειρία με τις νεότερες σειρές.

Ευχαριστώ πολύ🙏

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο στους μοντέρνους Denon, αλλά και στους μοντέρνους ενισχυτές γενικότερα.
Παλιότερα, ειδικά σε μια φουρνιά Onkyo ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα την πάθεις.

Τώρα πια δεν είναι συστημικό θέμα, αλλά περισσότερο αστοχίας στην παραγωγή/φούρνο για κόλληση, ή κακή θερμική καταπόνηση... ή... ένα άλλο λάθος που δυστυχώς γίνεται συχνά από τον κόσμο, να κάνει hot plug τα καλώδια HDMI (υπάρχει καλή πιθανότητα να γίνει τέτοια ζημιά έτσι, ειδικά με τα Hybrid/Active HDMI καλώδια).