Ανάγκη για αίμα ομάδας 0+ από νεαρή κοπέλα θύμα αυτοκινητιστικού

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798
νεαρή κοπέλα (κοπέλα ενός φίλου) μετά από αυτοκινητιστικό χρειάζεται αίμα αποκλειστικά 0+ (πρεπει να κάνει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ)

πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία : 6977433225 Μάνος

ζητείται αποκλειστικά αίμα όμάδας 0+ επειδή δεν υπάρχει στην τράπεζα αίματος και θα δωθεί ονομαστικά κατευθείαν στην κοπέλα για το χειρουργείο

σας θερμοπαρακαλώ αν έχετε αυτή τη σπάνια ομάδα αίματος επικοινωνήστε με το Μάνο στο παραπάνω τηλέφωνο

αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου : 6945 18 10 17, Ηλίας

σας ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Ο+ έχει η μισή περίπου Ελλάδα οπότε μάλλον κάποιο λάθος έγινε.

Περαστικά πάντως στην κοπέλα.

Μαλλον 0- θα θέλει που είναι πανδότης αλλά μπορει να πάρει μόνο απο ίδιο, όντως 0 έχει το 40-42% των ελλήνων και το 85% αυτών έχουν +, δηλαδή σίγουρα το 35% του πληθυσμού

Μακάρι στην κοπέλα να πάνε όλα καλά... 0+ έχω εγώ, όπως και η μισή Ελλάδα, αλλα έδωσα αίμα πριν 2 εβδομάδες... Πάντως αυτό το παραμύθι των νοσοκομείων πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει... Μεταφέρουν την επείγουσα ανάγκη αίματος στην πλάτη των συγγενών και φίλων... Δηλαδή αν ο άλλος είναι αλλοδαπός και δεν γνωρίζει κανέναν στην Ελλάδα, θα τον αφήσουν να πεθάνει? Η ιστορία δείχνει πως οχι... η εγχείρηση γίνεται κανονικά... με αίμα είτε απο ελληνικές αιμοδοσίες είτε αγορασμένο απο το εξωτερικό (π.χ. Ελβετία)... Απο εκεί και πέρα, γνωρίζοντες τον ελληνικό ζαμανφουτισμό και στα@@@@ισμό στο θέμα της αιμοδοσίας, ο μόνος - αλλά άκομψος - τρόπος να καλύψουν λίγο το ισοζύγιο, είναι να φοβίζουν τους ασθενείς και περισσότερο τους συγγενείς και φίλους, να πατούν πάνω στην αγωνία τους, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ...
Το παραπάνω βέβαια δεν μας απαλλάσσει σαν πολίτες απο τις ευθύνες μας... Κρυβόμαστε ή κάνουμε τον κινέζο οταν όλα τα μέσα φωνάζουν "δώσε και σώσε", αλλά τρέχουμε παρακαλώντας γνωστούς και φίλους όταν το χρειαστεί δικός μας άνθρωπος...

Last edited by a moderator:
θα ήθελα να προσθέσω κάτι για τους φίλους που έκαναν τον κόπο για να απαντήσουν στο παρόν νήμα :

η ομάδα αίματος 0 δεν είναι σπάνια στον γενικό πληθυσμο (το έγραψα κυριολεκτικά πάνω σε πανικό, από κεκτημένη ταχύτητα)
ΑΛΛΆ :
μιλώντας για μεταγγίσεις, τότε είναι πραγματικά σπάνια (σ.σ ιδιαίτερης αξίας) επειδή είναι ΠΑΝΔΌΤΗΣ.
τι σημαίνει αυτο? -κοιτάξτε τον παρακάτω πίνακα:

λήπτης 0 δότης 0
λήπτης A δότης A και 0
λήπτης B δότης B και 0
λήπτης AB δότης AB, A, B και 0

σε κάθε περίπτωση ζήτησης αίματος (ερυθρών αιμοσφαιρίων για ακρίβεια) μπορεί να χρησιμοποιηθεί δότης ομάδας 0. Είναι λοιπόν φυσικό όταν για παράδειγμα δεν έχουμε αποθέματα ομάδας Β, να χρησιμοποιούμε αίμα ομάδας 0. το ίδιο με ασθενή ομάδας Α (αν δεν έχουμε αίμα ομάδας Α, τότε χρησιμοποιούμε αίμα δότη ομάδας 0), το ίδιο με ασθενή ομάδας ΑΒ. Μάλιστα ο ασθενής ομάδας 0 μπορεί να λάβει αίμα δότη ομάδας 0 μόνο. Έτσι μπορεί να υπάρξει έλλειψη αίματος ομάδας 0 (επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε άλλη περίπτωση ανάγκης και επιπλέον ο ασθενής ομάδας 0 μπορεί να λάβει αίμα αποκλειστικά ομάδας 0).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ

-bye-

Last edited:
--------------------------------------------------------------------------------

Μακάρι στην κοπέλα να πάνε όλα καλά... 0+ έχω εγώ, όπως και η μισή Ελλάδα, αλλα έδωσα αίμα πριν 2 εβδομάδες... Πάντως αυτό το παραμύθι των νοσοκομείων πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει... Μεταφέρουν την επείγουσα ανάγκη αίματος στην πλάτη των συγγενών και φίλων... Δηλαδή αν ο άλλος είναι αλλοδαπός και δεν γνωρίζει κανέναν στην Ελλάδα, θα τον αφήσουν να πεθάνει? Η ιστορία δείχνει πως οχι... η εγχείρηση γίνεται κανονικά... με αίμα είτε απο ελληνικές αιμοδοσίες είτε αγορασμένο απο το εξωτερικό (π.χ. Ελβετία)... Απο εκεί και πέρα, γνωρίζοντες τον ελληνικό ζαμανφουτισμό και στα@@@@ισμό στο θέμα της αιμοδοσίας, ο μόνος - αλλά άκομψος - τρόπος να καλύψουν λίγο το ισοζύγιο, είναι να φοβίζουν τους ασθενείς και περισσότερο τους συγγενείς και φίλους, να πατούν πάνω στην αγωνία τους, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ...
Το παραπάνω βέβαια δεν μας απαλλάσσει σαν πολίτες απο τις ευθύνες μας... Κρυβόμαστε ή κάνουμε τον κινέζο οταν όλα τα μέσα φωνάζουν "δώσε και σώσε", αλλά τρέχουμε παρακαλώντας γνωστούς και φίλους όταν το χρειαστεί δικός μας άνθρωπος...

Επειδη τυχαινει να εργαζομαι σε αιμοδοσια και ακουσα διαφορα μην βγαζετε ευκολα συμπερασματα ,η αγωνιωδης προπαθεια που κανουμε σε καθημερινη βαση να συλλεξουμε μοναδες αιματος για να ανταποκριθουμε στις αυξημενς αναγκες σε αιμα (χειρουργεια κλινικες μεταγγισεις σε χρονιους πολυμεταγιζομενους αρρωστους -να δειτε ατομα που μεταγγιζονται 6-7 χρονια και εχουν παρει αμετρητες μοναδες αιματος,ο αγωνας να καλυψουμε λευχαιμιες οι οποιες χρειαζονται μεταγγιση αιματος αλλα και αιμοπεταλιων σε καθημερινη βαση, μεσα απο αντιξοες συνθηκες*(ελλειψη προσωπικου ) καθιστουν παρα πολυ δυσκολη το θεμα αιμοδοσια στην ελλαδα σε συναρτηση με το κυριοτερο προβλημα....οτι δηλαδη για πολλους και διαφόρους λογουσ ο ελληνας δεν εχει μαθει να δινει αιμα και στο τι οφειλεται βεβαια αυτο σηκωνει ποολυ κουβεντα....παντως ετσι για ενημερωση αν καθενας μας εδινε για μια φορα στην ζωη του αιμα οι ανγκες θα υπερκαλυπτονταν...οσο για αγορα αιματος κτλ δεν υφιστανται τεοια πραγματα βεβαια καθως και η εισαγωγη μοναδων που γινοτανε παλια απ τον ερυθρο σταυρο της ελβετιας εχει πλεον διακοπει.. και βεβαια οσων αφορα στον...εκφοβισμο ελεοςςςς κοιτα αν εγω θα πρεπει να ετοιμασω το αυριανο χειρουργειο ενος συγγενη σου ο οποιος ας πουμε ειναι Α+ και ζητανε 6 μοναδες αιματος ανοιγοντας ομως τα συρταρια μου βλεπω πως εχω μονον 3(για να καλυψω και την εφημερια που εχω ) πες μου τι να κανω.....αναγκαζομαστε πολλες φορες να λεμε και να ξαναλεμε στους συγγενεις να φερουν αιμοδοτες τι αλλο να κανουμε αλλα σε καμμια περιπτωση δεν εκφοβιζουμε ουτε αφηνουμε κανεναν να πεθανει ουτε τιποτε αλλο ..το τι βεβαια εχουμε ακουσει απο εξυπναδες απειλες ,μεσα κτλ δεν λεγεται....αλλα τι να πεις οταν βλεπεις ατομα 50+ ετων (καθολα υγιεις εννοειται)να ερχονται και οταν τους ρωτας σου λενε πως ειναι η πρωτη φορα που θα δωσουν αιμα........τα συμπερασματα δικα σας

Δεν διαφωνούμε σε τίποτα απ'ότι είπες... Ούτε αμφιβάλω για τις προσπάθειες που κάνετε οι εργαζόμενοι στην αιμοδοσία, ούτε για τον τρόπο που ετοιμάζετε τ ο χειρουργείο. Αυτό που επισήμανα είναι αυτό που πολλοί έχουν ακούσει - και εγώ - "πρέπει να χειρουργηθεί και πρέπει να μας φέρετε 2-3-4 κλπ φιάλες αίμα" και στην περίπτωση που άκουσα εγώ, δεν ανέφεραν καν τι ομάδα αίματος ήθελαν (ο ασθενής δεν ήταν ΑΒ πανδέκτης).
Για την σχέση έλληνα-αιμοδοσίας τα πράγματα είναι γνωστά. Φυσικά και είμαι υπερ ενός "μικρού σπρωξίματος" για την ανεύρεση αίματος, αλλά "διακριτικά". Μη μου πεις οτι δεν έχεις δει αλλόφρονες άνθρώπους να αναζητούν απελπισμένα αιμοδότες για κάποιον άνθρωπό τους, πιστεύοντας οτι αν δεν βρουν χ φιάλες η εγχείρηση δεν θα γίνει... Αυτό το "απελπισμένα" με ενοχλεί...

αυτο το απελπισμενο που λες θα μπορουσε να αποφευχθει μονο οταν εγω ειχα 200-300 αιματα στα ψυγεια μου και μπορουσα μαυτα να καλυψω τις αναγκες του νοσοκομειου οταν ομως εχω 30 ας πουμε συνολο και μαυτες δεν μπορω να καλυψω αναγκες μιας μερας αντε πες μου τι να κανω ...διακριτικα γιαυτο φωναζουμε και λεμε ας γινουμε επιτελους εθελοντες και ας μαθουμε να δινουμε αιμα...ειναι πολυτιμο αγαθο που δεν πουλιεται μονο χαριζεται!!!!!!

Απάντηση: Re: Ανάγκη για αίμα ομάδας 0+ από νεαρή κοπέλα θύμα αυτοκινητιστικού

αυτο το απελπισμενο που λες θα μπορουσε να αποφευχθει μονο οταν εγω ειχα 200-300 αιματα στα ψυγεια μου και μπορουσα μαυτα να καλυψω τις αναγκες του νοσοκομειου οταν ομως εχω 30 ας πουμε συνολο και μαυτες δεν μπορω να καλυψω αναγκες μιας μερας αντε πες μου τι να κανω ...διακριτικα γιαυτο φωναζουμε και λεμε ας γινουμε επιτελους εθελοντες και ας μαθουμε να δινουμε αιμα...ειναι πολυτιμο αγαθο που δεν πουλιεται μονο χαριζεται!!!!!!

Δίκιο έχεις φίλε μου..αλλά που να το βρείς!!!!!!!! Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς...

Αν σε πληρωνανε οταν πας να δωσεις να δεις για ποτε θα πηγαιναν ολοι...

Απάντηση: Re: Ανάγκη για αίμα ομάδας 0+ από νεαρή κοπέλα θύμα αυτοκινητιστικού

Αν σε πληρωνανε οταν πας να δωσεις να δεις για ποτε θα πηγαιναν ολοι...

Α..καλά,η ουρά τελειωμό δεν θα είχε..!!!!!!