Ανακοινωση ΟΤΕ

16 June 2006
7,335
127.0.0.1
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ADSL ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2006
Ο ΟΤΕ, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την περαιτέρω διάδοση της ευρυζωνικότητας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα τον δωρεάν διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων πρόσβασης των συνδέσεων ADSL σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταχύτητες θα αναβαθμιστούν ως εξής:

Υφιστάμενες ταχύτητες
πρόσβασης (downstream / upstream)
Αναβαθμισμένες ταχύτητες
πρόσβασης (downstream / upstream)
384/128 kbps
768/192 kbps
512/128 kbps
1024/256 kbps
1024/256 kbps
2048/256 kbps

Η αναβάθμιση των ονομαστικών ταχυτήτων ADSL προσβάσεων από τον ΟΤΕ αφορά σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής) και πραγματοποιείται χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.

Η διαδικασία της αναβάθμισης όλων των ADSL προσβάσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Συνολικά θα αναβαθμιστούν πάνω από 2000 κόμβοι (DSLAMs) του ΟΤΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ περιλαμβάνει περίπου 525.000 εγκατεστημένες πόρτες σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν πάνω από 330.000 πελάτες ADSL.

Οι χρήστες από την πλευρά τους δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση του εξοπλισμού τους αφού η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται στις υποδομές του ΟΤΕ. Οι χρήστες που είχαν συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ADSL προσβάσεων θα διατηρήσουν τις αναβαθμισμένες ταχύτητες που είχαν και κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ
Τηλ. 210-6117434
Fax
. 210-6115825
E-mail: [email protected]

(Πηγη: www.ote.gr)

Οσοι εχουν conn-x επειδη ειναι προβαιντερ ο πΟΤΕ θα διαπλασιαστει αυτοματα απ οτι εχει ανακοινωθει.!

Για να δουμε ποτε??????

ΟΕΟ!!!

Υποθετω οσοι με ΟΤΕνετ επισης θα εχουν διπλασιασμο ταχυτητας δωρεαν? Αντε να πηγαινουμε για τα 2048...

ΥΓ Καμμια ιδεα για το ΠΟΤΕ θα γινει αυτο? Η ξεκινησε και ΟΠΟΤΕ φτασουν και στο δικο μας DSLAM θα δουμε γκαζια?

kacey said:
Υποθετω οσοι με ΟΤΕνετ επισης θα εχουν διπλασιασμο ταχυτητας δωρεαν? Αντε να πηγαινουμε για τα 2048...

ΥΓ Καμμια ιδεα για το ΠΟΤΕ θα γινει αυτο? Η ξεκινησε και ΟΠΟΤΕ φτασουν και στο δικο μας DSLAM θα δουμε γκαζια?

Απαντηση:

Τωρα μολις μου ηρθε η 2048. Ε ρε γκαζια, κατεβαζω με 217 σταθερα...

Εγώ που είμαι στην αναμονή...έχω κάνει αίτηση με on DSL kit 512 εδώ και 20 ημέρες και ακόμα δεν έχω συνδεθεί...Θα πάω άραγε κατευθείαν 1024???

Μενω Καμινια, ειχα 1024 και ξαφνικα εκανε disconnect-reconnect και εμφανιστηκε το μαγικο νουμερο 2048.

αλλα μην χαιρεστε ακομα, ας περιμενουμε λιγακι, γιατι εκει που οταν εγινε αυτο τα ξημερωματα κατεβαζα με 217kbps, τρα παλι δεν ξεπερναει τα 105 περιπου (οσα ειχα δηλαδη και με την 1024) ενω η συνδεση ειναι παλι 2048, και εχω αρχισει να τσαντιζομαι...

Γέρακας εδω, γυρίζοντας απο διακοπές και μαζι με εμενα διπλασιαστηκε και η γραμμή .xexexexe. viva 1mbit!

Σήμερα μου στείλανε mail από τον ΟΤΕ για το διπλασιασμό της σύνδεσης σε 2Mbit. Κάτι download που έκανα βλέπω 200ΚΒ/sec (έφτασε μέχρι 245!!!), μιά χαρά άμα πάει έτσι...

Last edited:
στο σπίτι (ΟΤΕ 384) πριν μια εβδομάδα είχε πέσει στα 320 (???) και από προχθές αναβαθμίστηκε σε ...416 (??????????????) Πραγματικά 416 βέβαια.

Τι να πω, παράπονο δεν έχω, για browsing κυρίως το χρησιμοποιώ, τώρα εάν κατεβάζω κάτι μεγάλο και το κατεβάσει σε 2 αντί για μιάμιση ώρα δεν με πολυαπασχολεί (προς το παρόν).