Ανακοίνωση της ΔΕΗ για κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
"Ανακοίνωση με στόχο την προστασία των καταναλωτών εξέδωσε η ΔΕΗ με αφορμή καταγγελίες για μεμονωμένα κρούσματα παραπλανηθέντων πελατών. Πρόκειται για περιπτώσεις, όπου άγνωστοι παρουσιάστηκαν ως «τεχνικοί της ΔΕΗ» και έλαβαν ποσά για «υπηρεσίες».
Όπως τονίζεται, για οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχει η ΔΕΗ, ο καταναλωτής καταβάλλει το βεβαιωμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διανομής ή της Εμπορίας και οφειλόμενο ποσό μόνο στα ταμεία της ΔΕΗ ή μέσω των λογαριασμών ρεύματος και στους συμβεβλημένους συνεργάτες: τράπεζες, ΕΛΤΑ, φαρμακεία κλπ.
Σε περίπτωση που, οποιοσδήποτε εμφανιστεί ως τεχνικός ή υπάλληλος της ΔΕΗ και ζητήσει την καταβολή ποσού με οποιαδήποτε πρόφαση, ο καταναλωτής οφείλει να αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε πληρωμή και να ενημερώσει άμεσα το πλησιέστερο πρακτορείο ή κατάστημα της ΔΕΗ και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Επίσης συνεργεία της ΔΕΗ, τα οποία τα οποία πραγματοποιούν διάφορες εργασίες (καταμετρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών κλπ), ουδέποτε πραγματοποιούν εισπράξεις από πελάτες για οποιοδήποτε λόγο.
Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του Νόμου εναντίον εκείνων που θα θελήσουν να παρανομήσουν σε βάρος πελατών της και του ονόματος και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης."

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1054232

http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=6437&nt=18&lang=1

Last edited:
''Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του Νόμου εναντίον εκείνων που θα θελήσουν να παρανομήσουν σε βάρος πελατών της και του ονόματος και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης."

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Σιγά μην σκίσει κανένα καλτσόν!!!!!!!

Ας κοιτάξει καλύτερα πως θα σταθεροποιήσει την τάση που κοντεύουμε να βάλουμε και ups στην τουαλέτα, ας κοιτάξει να μην μένουμε 7-8 ώρες χωρίς ρεύμα κάθε τόσο γιατί τα συνεργεία πραγματοποιούν έργα συντήρησης, ας κοιτάξει να μην μας καίει τα μηχανάκια, τους λογαριασμούς και τα νεύρα, ας κοιτάξει τα τιμολόγιά της που ανεβαίνουν κάθε 2 μήνες χωρίς καμμιά ειδοποίηση, ας ελέγξει τα ρολόγια της που γυρίζουν σαν τρελλά ανευ λόγου και αιτίας......

και μετά ας έρθει να μας κάνει χρηστομάθεια περί εξάντλησης της αυστηρότητας του νόμου που θίγει την αξιοπιστία της.

Άκου θράσσος, να μιλάει για αξιοπιστία, ποιος........η Δ.Ε.Η.

Μια αγωγή από 'δω μέχρι τη Λάρισσα χρειάζεται, αλλά......

ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ

''Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του Νόμου εναντίον εκείνων που θα θελήσουν να παρανομήσουν σε βάρος πελατών της και του ονόματος και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης."

.....

Καλά, με έκανες και γέλασα πολύ!

Μου θυμίζει κάποια σκωπτικά λογοπαίγνια που κάναμε με τα αρχικά των πρώην ΔΕΚΟ στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τα παραθέτω για όσους δεν τα γνωρίζουν ή τα γνωρίζουν ελλιπώς.

Δ.Ε.Η. = Δεν Έχουμε Ηλεκτρισμό
Δ.Ε.Π. = Δεν Έχουμε Πετρέλαια
Ο.Τ.Ε. = Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε
Ο.Σ.Ε. = Ούτε Σιδηρόδρομους Έχουμε
Ο.Α. = Ούτε Αεροπλάνα
Ο.Α.Π. = Ούτε Αποχέτευση Πια
Η.Σ.Α.Π. = Ήλθε Σκοτάδι Από Παντού
ΗΛ.ΠΑΠ. = Ήμασταν Λειψοί Περισσότερο Από Ποτέ
-----------------------------------------------
Ε.Υ.Δ.Α.Π.= Εδώ Υπάρχει Διαφορά Από Πάνω
Ε.Ο.Τ. = Έχουμε Όμως Τουρισμό
Ε.Α.Σ. = Έχουμε Αχόρταγο Σκυλολόι
Ι.Κ.Α. = (του) Ιδρύματος Κοινωνικά Απροσάρμοστων
Ε.Λ.Α.Σ. = Έχουμε Λουφαδόρους Ένα Σωρό
ΕΛ.ΤΑ. = Έχουμε (και) Λούφες Τρισδιάστατης Αφασίας

:flipout: :flipout:
κλπ. κλπ.

Re: Απάντηση: Ανακοίνωση της ΔΕΗ για κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών

Ας κοιτάξει καλύτερα πως θα σταθεροποιήσει την τάση που κοντεύουμε να βάλουμε και ups στην τουαλέτα, ας κοιτάξει να μην μένουμε 7-8 ώρες χωρίς ρεύμα κάθε τόσο γιατί τα συνεργεία πραγματοποιούν έργα συντήρησης, ας κοιτάξει να μην μας καίει τα μηχανάκια, τους λογαριασμούς και τα νεύρα, ας κοιτάξει τα τιμολόγιά της που ανεβαίνουν κάθε 2 μήνες χωρίς καμμιά ειδοποίηση, ας ελέγξει τα ρολόγια της που γυρίζουν σαν τρελλά ανευ λόγου και αιτίας......

και μετά ας έρθει να μας κάνει χρηστομάθεια περί εξάντλησης της αυστηρότητας του νόμου που θίγει την αξιοπιστία της.

:flipout: :flipout: :flipout:

Άπαιχτος!!!

Re: ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ

Μου θυμίζει κάποια σκωπτικά λογοπαίγνια που κάναμε με τα αρχικά των πρώην ΔΕΚΟ στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τα παραθέτω για όσους δεν τα γνωρίζουν ή τα γνωρίζουν ελλιπώς.

Ο.Α. = Ούτε Αεροπλάνα

κλπ. κλπ.

:flipout::flipout::flipout:

Καταπληκτικός, ομολογώ δεν τα ήξερα!

Φιλικά
Γιώργος.

Εγώ ξέρω ότι στο σπίτι πλήρωνα 180 ως 220 λογ/σμό και τώρα εδώ και αρκετό καιρό κάτω από 300 δεν έρχεται.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σπίτι. Τι στο διάολο αυξήσεις έχουν γίνει και πόσο;

Εγώ ξέρω ότι στο σπίτι πλήρωνα 180 ως 220 λογ/σμό και τώρα εδώ και αρκετό καιρό κάτω από 300 δεν έρχεται.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σπίτι. Τι στο διάολο αυξήσεις έχουν γίνει και πόσο;

όσο χρειάστηκε για να βγουν τα bonus στα goldenboys ...

Το μόνο που πρέπει να κάνει η ΔΕΗ είναι να μην κάνει αυξήσεις τρελές, όλα τα άλλα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ούτε σε 100 χρόνια.

Επίσης καλό είναι και εμείς να αρχίσουμε να κάνουμε και λίγο οικονομία δεν λέτε;

Το βλέπω από τους πίνακες στα σπίτια (ειδικά τα >20 ετών) που οι ασφάλειες δεν αντέχουν το φορτίο και πέφτουν πανυγηρικά κάθε λίγο.

Πλέον καταναλώνουμε πολύ περισσότερο ρεύμα από παλιά.

Πολυφωτα 4x60w = 240w !!! από 7-8 σε κάθε σπίτι κτλ.
TV, δέκτης, ενισχυτής, ups, dvd, htpc, video, xbox, ps3, desktop, laptop ξέχασα κάτι;

Air condition σε κάθε δωμάτιο και ανάβουμε τουλάχιστον τα μισά στο σπίτι αντί να κάτσουμε σε ένα δωμάτιο και όταν πάμε στο άλλο να το κλείσουμε και να ανάψουμε το άλλο.

Γενικώς τα σπίτια μας δεν είναι ότι καλύτερο για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας παρά μόνο τα καινούργια και αυτά υπό προϋποθέσεις.

Άραγε πόσοι κλείνουν εντελώς τις συσκεύες και δεν τις αφήνουν στην αναμονή;

Εμένα αυτό που με τρελαίνει είναι ότι βάζουν έναντι πληρώνεις παραπάνω ρεύμα και κρατήσεις, όπως και ΦΠΑ με διαφορετική κλίμακα και όταν τελικά έρθει ο εκκαθαριστικός τελικά αν υπολογίσεις τι είχες κάψει στην πραγματικότητα θα δεις πως χρεώθηκες για το προηγούμενο 2μηνο που ήταν έναντι ρεύμα ακριβότερο λόγω της κλίμακας που σε χρέωσαν.

Θα δώσω και αναλυτικό παράδειγμα σε επόμενο post.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ας πω κι εγώ τον πόνο μου...

Απο τότε που ένας κεραυνός έκαψε σχεδόν όλα τα ρολόγια στην γειτονιά, το καινούριο "ρολόι" δεν μου τα λέει καλά.
Από εκεί που είχα καταναλώσεις 400-500 KWH έφτασα στις 900-1200 KWH, μην αναθαρρήσετε, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ: "χαλασμένο". Έλα μου όμως που μετά από πολύμηνη αναμονή η Α.Μ. ο τεχνικός (με μουστάκι ποντικοουρά) και μετά από μιάμιση στροφή του δίσκου αποφάνθηκε ότι "το ρολόι δουλεύει μια χαρά κύριος, άλλο αν δεν θές να πληρώσεις"!!!
Έχω ελέγξει δύο φορές με διαφορετικές μαστοράτζες για διαρροές, δεν εντοπίστηκε τίποτα. Επιπλέον, το σπίτι είναι γεμάτο με αντιηλεκτροπληξιακά ρελέ και θα φαινόταν από την αρχή. Μίλησα και με τον μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, τα υπολόγισε και λέει ότι με την εγκατάσταση και τις συσκευές που έχω δεν γίνεται να πάει τόσο (30 με 40 KWH η μέρα).

Μου έχει απομείνει να κάνω κάτι ή να τους βάλω συνδικαιούχους στον τραπ. λογαριασμό μου ώστε να γλυτώσω τις ουρές και την ορθοστασία;;;

Re: ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ

Ο.Α. = Ούτε Αεροπλάνα

κλπ. κλπ.

Μην ξεχάσουμε και τα του οίκου μας...

Ε.Ρ.Τ. = Έλα Ρε Τώρα...

Αλλά εναλλακτικά στα παραπάνω στο MAD magazine (ελληνική έκδοση)

Ο.Α. = Όχι Απόψε...
Η.Σ.Α.Π. = Ητανε Σαυρα Αραγε Παιδια;
ΠΑ.ΣΟ.Κ = Πολλοί Αδιόριστοι Σύντροφοι Όξω Καπνίζουν
Ν.Δ. = Να Διαλυθούμε
ΕΛ.ΤΑ. = Ενώ Λείπατε Τα Ανοίξαμε
Ο.Σ.Φ.Π. = Ο Στρακόσια Φταίει Πάλι (τότε αυτόν είχαν στο Λιμάνι)
Π.Α.Ο. = Πολλοί Αλλοδαποί Ορμήσαν (όχι ότι δεν ισχύει για όλες τις ομάδες)

sorry για το off topic

Last edited:
Re: Απάντηση: Ανακοίνωση της ΔΕΗ για κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ας πω κι εγώ τον πόνο μου...

Απο τότε που ένας κεραυνός έκαψε σχεδόν όλα τα ρολόγια στην γειτονιά, το καινούριο "ρολόι" δεν μου τα λέει καλά.
Από εκεί που είχα καταναλώσεις 400-500 KWH έφτασα στις 900-1200 KWH, μην αναθαρρήσετε, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ: "χαλασμένο". Έλα μου όμως που μετά από πολύμηνη αναμονή η Α.Μ. ο τεχνικός (με μουστάκι ποντικοουρά) και μετά από μιάμιση στροφή του δίσκου αποφάνθηκε ότι "το ρολόι δουλεύει μια χαρά κύριος, άλλο αν δεν θές να πληρώσεις"!!!
Έχω ελέγξει δύο φορές με διαφορετικές μαστοράτζες για διαρροές, δεν εντοπίστηκε τίποτα. Επιπλέον, το σπίτι είναι γεμάτο με αντιηλεκτροπληξιακά ρελέ και θα φαινόταν από την αρχή. Μίλησα και με τον μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, τα υπολόγισε και λέει ότι με την εγκατάσταση και τις συσκευές που έχω δεν γίνεται να πάει τόσο (30 με 40 KWH η μέρα).

Μου έχει απομείνει να κάνω κάτι ή να τους βάλω συνδικαιούχους στον τραπ. λογαριασμό μου ώστε να γλυτώσω τις ουρές και την ορθοστασία;;;

Πήγαινε και κάνε επίσημη καταγγελία, με στοιχεία απο προηγούμενους λογαριασμούς αλλά και τους νεους, και ζήτα έλεγχο του ρολογιού, η αντικατάστασή του, επίσημα όμως και τεκμηριωμένα , με λογαριασμούς στο χέρι.