Αναλογικη συνδεση ηχου απο HTPC??

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Xρησιμοποιω το pc μου κ ως htpc...
Μεχρι τωρα,ειχα συνδεδεμενες,τις αναλογικες εξοδους της Onboard καρτας ηχου(dfi ultra-d) με τις αναλογικες εισοδους του ηχοσυστηματος μου..(Ενα technics sh-750 με ενσωματωμενο dolby prologic k 5 ηχεια..δεν εχει sub)...Eκανα redirection,ωστε οι χαμηλες συχνοτητες να οδηγουνται στα 2 front...

Eπειδη,εχω κ το συστημα logitech X-530 για το pc...Σκεφτομουν να χρησιμοποιησω το sub,του εν λογω συστηματος,ωστε να εχω συστημα 5.1....

Αλλα δεν ξερω ποιος ειναι ο σωστος-αποδοτικοτερος τροπος συνδεσης..:

1)Απο την καρτα ηχου,με 3 διπλα rca,να τα συνδεσω στις 6 εισοδους του technics κ μετα την εξοδο(subwoofer out)του technics στο sub των Logitech X-530? ή

2)Απο την καρτα ηχου να συνδεσω τα 5 rca(front l/r,surround l/r,center)στις εισοδους του technics και το 1rca(subwoofer) να το συνδεσω απευθειας στο sub των Χ-530?

Υ.Γ Η μητρικη μου εχει ενα ανταπτορακι,το οποιο μετατρεπει(θηλυκες εισοδους)τα μινι jack σε 2rca(θηλυκα)

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    39.9 KB · Views: 10
  • 2.jpg
    2.jpg
    45.1 KB · Views: 11
Τι κάνει το ανταπτοράκι??? Μετατρέπει 3 RCA (6 κανάλια) σε 2 ώστε να συνδεθεί με ενισχυτή με 2 εισόδους RCA και να έχουμε ήχο 5.1??? Γίνετε να έχουμε 5.1 με 2 RCA μόνο??? Νόμιζα ότι τα 2 RCA στον ενισχυτή είναι για 2κάναλο ήχο.

Oxi..Ισως να μην το εξηγησα καλα...Ξεχαστε το ανταπτορακι...
Να βαλω τα 5rca απο την καρτα στις εισοδους του technics κ το 6ο(sub)να το συνδεσω απευθειας στο sub των Χ-530 ή να συνδεσω κ τα 6 στο technics κ μετα την εξοδο subout του technics στο sub των x-530?

Τι κάνει τελικά το ανταπτοράκι???
Εμένα το 2ρο μου ακούγετε σωστότερο.
Δοκίμασε και κάνε ότι σου ακούγετε καλύτερα ή σε βολεύει περισσότερο.

το οποιο μετατρεπει(θηλυκες εισοδους)τα μινι jack σε 2rca(θηλυκα)
Αυτό είπες. Μετατρέπει το rca σε mini jack και το αντίστροφο??? Το ανταπτοράκι έχει 3 μινι jack και 2 rca. Πόσα κανάλια περνάνε???

Μετατρέπει το rca σε mini jack και το αντίστροφο???
Σωστα...
Κοιταξε...εγω σκεφτομουν το διπλο rca που βγαζω απο την καρτα ηχου(για sub/center),να το συνδεσω στις αναλογικες εισοδους του technics....Κ μετα με ενα μονό rca απο την εξοδο sub out του technics στην εισοδο rca στο ανταπτορακι κ την εξοδο "καρφι' απτο ανταπτορακι στο sub των Χ-530....
Ελπιζω να τα γραφω καλα....

τα 3πλα mini jack ειναι standard στις Sound Blaster

το εν λογω ανταπτορακι υποθετω οτι απλως παιρνει τα 2 μπροστινα καναλια και τα βγαζει σε rca

Λοιπον παιδια...
Τα χ-530,σε αντιθεση με τα αντιστοιχα της creative,εχουν την εξης ιδιομορφια...
Τα 3 Mini jack,που μπαινουν στις εισοδους της καρτας ηχου,φευγουν απο το μπροστα δεξιο ηχειο....
επισης,απο το μπροστα δεξιο φευγει ενα καλωδιο το οποιο συνδεεται με το sub(σαν rs-232)....
Δηλ. στο sub μενουν 4 εισοδοι rca(front left-center-surround l/r) προκειμενου να συνδεσεις τα υπολοιπα ηχεια του συστηματος.....
Αρα η μονη μου επιλογη για να συνδεσω το sub των χ-530 με το technics....ειναι να χρησιμοποιησω το ανταπτορακι....ωστε στη μια του πλευρα να συνδεσω το rca που φευγει ειτε απο την καρτα ηχου ειτε απο το sub out tou technics(αναλογα με ποιον τροπο τελικα θα επιλεξω για τη συνδεσμολογια) κ μεταφερει το σημα του sub κ στην αλλη το Mini jack(ρωζ) απο το μπροστα δεξιο ηχειο των x-530,που ειναι για center/sub...Ελπιζω να "ξεκαθαρισαν"λιγο τα πραγματα...
Για πειτε τωρα....Να περναει μεσα απο τον ενισχυτη το sub ή οχι?Υπαρχει διαφορα?Μηπως,το technics,στην περιπτωση που συνδεσω το sub απευθειας στην καρτα ηχου.."βλεπει"οτι δεν υπαρχει sub...κ κανει redirection τις χαμηλες συχνοτητες στα 2 μπροστινα?

Last edited: