Αναλογική TV, μέσω Nova

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Είπα ν' ανοίξω καινούργιο νήμα, για να μη ποστάρονται off-topic θέματα σε άλλα νήματα.
Είναι γνωστό ότι, πολλοί θεατές της αναλογικής τηλεόρασης, παίρνουν σήμα που προηγουμένως έχει λάβει δορυφορικός δέκτης (της Nova), το οποίο στη συνέχεια εκπέμπεται στη περιοχή τους αναλογικά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι, αυτοί οι χρήστες, όποτε οι καιρικές συνθήκες είναι κακές (και ο δορυφορικός δέκτης της Nova χάνει την επαφή με το δορυφόρο), χάνουν την εικόνα στην αναλογική τηλεόραση.

Βάρη (Αθήνα), απόψε.
Βροχές, αστραπές, βροντές και STAR (δείτε τη συνημμένη εικόνα).

Attachments

• 18022011100.jpg
    18022011100.jpg
    22 KB · Views: 89
Εμένα πάντως δεν έπεσε (το σήμα) σήμερα...(παράξενο),απευθείας δορυφορικό,όχι από αναμεταδότη.

Κάτι δεν μου κολλάει σε αυτό που λες και στην εικόνα. Αν έπεσε το σήμα της "δορυφορικής που μεταδίδεται αναλογικά στην περιοχή σου", το σηματάκι του Star γιατί φαίνεται ακόμα? Η εικόνα που έχεις ανεβάσει δείχνει ότι το Star εκπέμπει μια χαρά, αλλά εκπέμπει το μήνυμα "No Signal".

Είσαι στη περιοχή? Αν όχι, λογικό.

Δεν με κατάλαβες,στην δορυφορική υπηρεσία λέω δεν έπεσε καθόλου χθες παρότι έβρεχε.Οπότε πρέπει να φταίει το πιάτο που έχουν στους αναμεταδότες σας.

Κάτι δεν μου κολλάει σε αυτό που λες και στην εικόνα. Αν έπεσε το σήμα της "δορυφορικής που μεταδίδεται αναλογικά στην περιοχή σου", το σηματάκι του Star γιατί φαίνεται ακόμα? Η εικόνα που έχεις ανεβάσει δείχνει ότι το Star εκπέμπει μια χαρά, αλλά εκπέμπει το μήνυμα "No Signal".

Πάγωσε η εικόνα και αυτό που έδειχνε παρέμεινε. Από πάνω ήρθε η κάρτα που έβγαλε ο δέκτης ότι δεν έχει σήμα.

Δεν με κατάλαβες,στην δορυφορική υπηρεσία λέω δεν έπεσε καθόλου χθες παρότι έβρεχε.Οπότε πρέπει να φταίει το πιάτο που έχουν στους αναμεταδότες σας.

Νομίζω καλά το λέω. Εννοώ ότι εδώ, εκείνη την ώρα έριχνε παπάδες και άστραφτε χωρίς υπερβολή, κάθε 5 δευτερόλεπτα.
Αν στη περιοχή σου τα φαινόμενα ήταν πιό ήπια, λογικό να μη διακοπεί η επαφή με τον δορυφόρο.

Το αναλογικό STAR σήμερα, τις τελευταίες 3 ώρες.
Ακούγεται ο ήχος, αλλά η εικόνα είναι σταθερά, αυτή που βλέπετε στο attachement.

Attachments

• 28022011107.jpg
    28022011107.jpg
    28.1 KB · Views: 39
εγώ έχω παρατηρήσει το εξής στις ταινίες που βάζει το σταρ το βράδυ και είναι 16:9 η εικόνα είναι χάλια το λογότυπο του σταθμού χάνετε από την οθόνη όπως επίσης και οι υπότιτλοι δεν φαίνονται όλοι και γενικά η εικόνα είναι χάλια δεν μπορείς να δεις ταινία με τπτ που οφείλεται αυτό στη νοβα η στον αναλογικό αναμεταδότη??

Re: Απάντηση: Αναλογική TV, μέσω Nova

εγώ έχω παρατηρήσει το εξής στις ταινίες που βάζει το σταρ το βράδυ και είναι 16:9 η εικόνα είναι χάλια το λογότυπο του σταθμού χάνετε από την οθόνη όπως επίσης και οι υπότιτλοι δεν φαίνονται όλοι και γενικά η εικόνα είναι χάλια δεν μπορείς να δεις ταινία με τπτ που οφείλεται αυτό στη νοβα η στον αναλογικό αναμεταδότη??

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην θεσσαλονίκη με το novasport. οι δέκτες που τροφοδοτούνται οι πομποί δεν υποστηρίζουν το 16:9 με αποτέλεσμα το κόψιμο της εικόνας

Για να είστε σίγουροι τι συμβαίνει, αποφύγετε τις "Smart" αναλογίες της οθόνης που κάνουν πολλές τηλεοράσεις. Βάλτε τη TV να μη πειράζει την αναλογία που λαμβάνει (έστω κι άν αφήνει μαύρες μπαρες δεξιά-αριστερά).

Re: Απάντηση: Αναλογική TV, μέσω Nova

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην θεσσαλονίκη με το novasport. οι δέκτες που τροφοδοτούνται οι πομποί δεν υποστηρίζουν το 16:9 με αποτέλεσμα το κόψιμο της εικόνας

Και στο δορυφορικό πάντως 4/3 έδειχνε παρότι το star τους έδινε εικόνα 16/9...

Ant1, 13/6/2011 19.40 στη Βάρη.
Μετά απ' αυτές τις εικόνες, "ηρθε" το κανάλι.

Attachments

• 13062011134.jpg
    13062011134.jpg
    29.2 KB · Views: 39
  • 13062011135.jpg
    13062011135.jpg
    54.3 KB · Views: 37
  • 13062011136.jpg
    13062011136.jpg
    36.1 KB · Views: 39
Βάρη.
Απόψε στις ειδήσεις του Ant1 (20.00-21.00) πολλά προβλήματα. Διακοπή από 20.20-20.35 (ενδιάμεσα restart του δορυφορικού δέκτη), στη συνέχεια, ικόνα χωρίς ήχο κλπ.
Τα άλλα κανάλια παίζουν κανονικά.
Sorry για τη κακή φωτογραφία.

Attachments

• 23062011138.jpg
    23062011138.jpg
    26.7 KB · Views: 26