Αναλογικό βίντεο: μεταφορά σε PC

Kyros_G

Established Member
13 January 2013
164
Καλησπέρα σας.

Έχω διάφορες κασσέτες τύπου Hi8 και θέλω να τις μεταφέρω στο PC.

Υποθέτω ότι σε γενικές γραμμές, η διαδικασία θα είναι:
η κάμερα σε ρόλο Player --> σύνδεση της εξόδου RCA της κάμερας με κάποιον μετατροπέα --> από τον μετατροπέα στο PC με USB --> Record.

Θα ήθελα από εσάς λίγη βοήθεια:
- στην επιλογή του μετατροπέα (δεν έχω ιδέα πάνω σε αυτό, πως να τον αναζητήσω, τι θα πρέπει να λάβω υπόψη μου κτλ), και επίσης
- τι ρυθμίσες να κάνω για την εγγραφή (τι format, τι ρυθμίσεις στην κωδικοποίηση).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Apollwn

Banned
11 January 2014
5,281
Αθήνα
ρίξε μια ματιά

mbJYZBQR87I4JwQsd6l5azg.jpg

http://www.ebay.com/bhp/rca-to-usb-converter

kokkalo

New member
14 January 2011
51
ενδιαφερομαι για το παραπανω καλωδιο που εχετε προτεινει...ηθελα να ρωτησω αφου το συνδεσω με το pc μετα πως γραφω τις VHS?με τι προγραμα?πως θα βλεπω εικονα στο pc?

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Το εχω αγορασει το παραπανω,οντως εχει μεσα στο CD software για να κανεις τις εγγραφες που θες οπως και να βλεπεις την εικονα που λες.
Οι περισσοτεροι προτιμουν να διαλεξουν καποιο αλλο προγραμμα απο αυτα που κυκλοφορουν στο νετ με καλυτερες δυνατοτητες ,εγω χρησιμοποιω το Virtuadub.

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Δεν ξερω, αυτο που λεει το κανει με τιμη τιμια,θες κατι πιο συγκεκριμενο;
Ριξε μια ματια και στα comments του λινκ που εβαλες απο αυτους που το εχουν παρει.

kokkalo

New member
14 January 2011
51
κατι τελευταιο για να μην σας κουραζω...θελω να συνδεσω το βιντεο μου με το pc και οχι καποια καμερα ωστε να γραψω τις VHS κασσετες που εχω σε ψηφιακη μορφη...θα εχω καποιο προβλημα ?

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Oχι δεν θα εχεις προβλημα μπορεις να συνδεσεις και το VCR σου και την καμερα.

kokkalo

New member
14 January 2011
51
παιδια καλησπερα,

ξαναεπανερχομαι αφου εχω προβλημα με την συνδεσμολογια...αγορασα τελικα αυτο:

http://www.e-shop.gr/lifeview-not-only-tv-usb-video-editor-lv5edlx-p-PER.702527

αφου περασα το προγραμματακι και εκανα ολα τα απαραιτητα install πηγα να το συνδεσω με το video μου και κει ανακαλυψα οτι τα 3 components και το svideo ειναι τα ιδια και στο εκαστοτε usb αλλα και στο video μου, δηλαδη θηλυκα και απτις δυο μεριες...τι μπορω να κανω ωστε να τα συνδεσω?

μια μικρη βοηθεια παιδια δεν ειμαι και τοσο γνωστης απο αυτα...ευχαριστω

drspiros

AVClub Addicted Member
Απάντηση: Re: Αναλογικό βίντεο: μεταφορά σε PC

αφου περασα το προγραμματακι και εκανα ολα τα απαραιτητα install πηγα να το συνδεσω με το video μου και κει ανακαλυψα οτι τα 3 components και το svideo ειναι τα ιδια και στο εκαστοτε usb αλλα και στο video μου, δηλαδη θηλυκα και απτις δυο μεριες...τι μπορω να κανω ωστε να τα συνδεσω?

Έχω την εντύπωση ότι τα RCA των βίντεο είναι μόνο in, όχι out. Τσέκαρέ το γιατί δε θα έχεις εικόνα. Τα RCA του USB είναι θηλυκά, ακριβώς για να συνδέονται στο βίντεο μέσω καλωδίου Scart-to-RCA.