Αναλογικός Δέκτης/Λήψη;

13 March 2007
688
Βόλος
Γεια σε όλους, είμαι κάτοχος ενώς παλιού αναλογικού δέκτη... και αναρωτιόμουν εαν υπάρχει ακόμα αναλογική εκπομπή στους hotbird, που ξέρω σίγουρα ότι πιάνω ... (πιάτο 0.8μ , έβλεπα hotbird παλίοτερα -ποιον δεν έχω ιδεα)

Δυστηχώς το πιάτο έχει "στρίψει" λιγάκι απο τον αέρα λόγο κακής εγκατάστασης..και δεν είμαι σίγουρος που δείχνει - το σίγουρο είναι οτι δε πιάνω τίποτα αυτή την στιγμή. Το μηχάνημα λήψης είναι ενα Malibu II - XT, το οποίο δέχεται τις συχνότητες σε UL/HL/UH/HH και αριθμό 4 ψηφίων.

Εαν υπάρχουν αναλογικά κανάλια, παρακαλώ δώστε μου και μια συχνότητα σε τέτοιο φορμά, να δοκιμάσω...μπας και πιάσω τίποτα.

Ευχαριστώ

Υ.Γ με βλέπω να πέρνω καμία sat card για το htpc...αφού το φτιάξω πρώτα...

Πήγαινε στο:
http://www.eutelsat.com/home/index.html
και κατέβασε σε pdf μορφή την λίστα των καναλιών.
Στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας που λέει Download TV line up.
Σε αυτό το αρχείο γράφει αριστερά από την συχνότητα ένα Α αν πρόκειται για αναλογικά κανάλια ή ένα D άν πρόκειται για ψηφιακά.

Χμμ, ευχαριστώ! Τι γίνεται όμως με τις συχνότητες;
λέει σε εκείνο το pdf, π.χ 11.334 H , αλλα εμένα ο δέκτης έχει 4ψήφιες συχνότητες καναλιών :/

Aν θυμάμαι καλά οι αναλογικοί δέκτες είχαν 4ψήφιες συχνότητες θεωρώντας το αρχικό 1 default.
Δηλαδή για το 11334 έδινες 1334
και για το 12128 έδινες 2128

Τώρα με τον astra 1l οι αναλογικοί δέκτες "επιστρέφουν"!
Ακριβώς!
Επιστράτευσα για συναισθηματικούς λόγους τον παλιό, καλό μου Strong 332 LT.
Βέβαια οι δυνατότητες του περιορισμένες και ο χειρισμός του δύσκολος, αλλά δεν ξεχνώ ότι μου είχα χαρίσει πολύ ευχάριστες στιγμές τα πέτρινα χρόνια.

Τωρα θα πρεπε να δοκιμαστουν οι Echostar 8700+3000 και μια αναλογικη καρτα Technisat DISCOS για τους ADR Ρ/Σ που χω εδω πριν διωξουν τον Astra 1Ε. Ενδιαφερον θα ταν επισης ο 1F μετα τις περιεργες αυξησεις του σηματος τουλαχιστον στη Βορεια Ελλαδα.

Last edited: