Αναλογικός και ψηφιακός ηχος ταυτοχρονα;;;;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας!
Έχω βάλει πρόσφατα τα 7ρια (32b) και αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εναλλαγή του ήχου ψηφιακό και αναλογικό. :frusty:
Συγκεκριμένα έχω σύνδεση το ΗΤPC στην τηλεόραση και επίσης για ήχο με καρφάκι από την έξοδο της τηλεοράσεως στον υπολογιστή για απλό αναλογικό ήχο και οπτική ίνα από τον υπολογιστή στον ενισχυτή για ψηφιακό κλπ.
Συγκεκριμένα το έκανα αυτό γιατί πχ όταν θελω να βλέπω μια απλή ταινία δίχως πιστολίδι, ανατινάξεις, πολεμικές ταινίες με άλογα (επικές) να την ακουω μέσω της τηλεοράσεως και όταν έχει πολλά ηχητικά εφε δράσης κλπ όπως είπα παραπάνω να την ακουω μέσω ενισχυτή 5-1 ηχεία. Αυτό το έκανα ΑΝΕΤΑ μεσα από τα xp δίχως να αλλάζω τίποτα στο μενού. Άνοιγα τον υπολογιστή έβλεπα την ταινία και όταν ήταν ωραία κλπ άνοιγα και τον ενισχυτή και την απολάμβανα αμέσως ( Ακουγόταν και από τα ηχεία της τηλεοράσεως…..) τώρα όμως με τα 7ρια δεν μπορώ να το κανω αυτό παρά να μπαίνω στο μενού του ήχου να δηλώνω η ψηφιακό ήχο ή απλό αναλογικό και να ακουω …… Δεν γίνεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ να έιναι συνδεδεμένα και τα δυο και ο ήχος να περνάει οπου είναι ανοιχτός ο δέκτης;;;;;;;;;;; :argue:
Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το θεμα;;;;;
Δεν είναι ΑΔΙΚΟ και παράλογο το να μπαίνεις συνέχεια στο μενού και να αλλάζεις ρυθμίσεις;;;;;; :BDBDG54:
Εσείς τι έχετε κανει;;;;; το έχετε αντιμετωπίσει;;;;
Κάποια λύση πρέπει να υπάρχει γιατί αυτό έιναι πολύ «χοντρό» και δεν στέκεται …
Τι να κανω φίλοι μου;;;;;; :smash::gossip:

Φίλε το να παίζει ταυτόχρονα ένα σύστημα 5.1 και τα 2 ηχεία της TV δεν είναι ότι καλυτερο γιατί χαλάνε τα ηχητικά πεδία που προσπαθεί να φτιάξει ο ενισχυτής σου. Σε κάθε πρόγραμμα αναπαραγωγής νομίζω ότι μπορείς να ορίσεις διαφορετική διαδρομή στον ήχο. Ταυτόχρονα 2 διαδρομές όμως δε γνωρίζω πως γίνεται.
Το καλύτερο είναι να στέλνεις τον ήχο στον ενισχυτή σου με οπτική και από εκέι αυτός με switching να στέλνει είτε 1) δικάναλο στην TV ή 2) 5.1 στα ηχεία σου.

Το ιδιο αντιμετωπισα κι εγω
Αυτο το εκαναν απο τα βιστα και μετα
Δυστυχως πρεπει να το αλλαζεις καθε φορα
Εκει στη Microsoft ειναι απο οτι φαινεται πολυ στενομυαλοι και αφαιρουν χαρακτηριστικα που βολευαν τον κοσμο αντι μονο να προσθετουν

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας…..
Αναγκαστικά θα βάλω μέσω τον ενισχυτή μέσω οπτικής ίνας για 5-1 ηχεία κλπ…..Έτσι αναγκαστικά ακόμη και για απλό ήχο θα το ακουω μέσω ενισχυτή….
Αφού είναι μονόδρομος…….θα ασπαστώ την οπτική με τον ενισχυτή και θα ξεχάσω τα ηχεία της τηλεοράσεως…….

Μπορεις απλα να κανεις μια συντομευση για να το αλλαζεις πιο γρηγορα οταν θες
Γιατι να αναβεις 6 ηχεια απλα για να σερφαρεις ή να δεις youtube πχ

Μπορεις απλα να κανεις μια συντομευση για να το αλλαζεις πιο γρηγορα οταν θες
Γιατι να αναβεις 6 ηχεια απλα για να σερφαρεις ή να δεις youtube πχ

Εχεις δικιο.....κάτι τετοιο θα κανω τελικά.....
Ευχαριστώ για την ιδέα σου!!!!:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Αναλογικός και ψηφιακός ηχος ταυτοχρονα;;;;;;

Εχεις δικιο.....κάτι τετοιο θα κανω τελικά.....
Ευχαριστώ για την ιδέα σου!!!!:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Γιατί κάνετε τα πραγματα περίπλοκα παίδες.
Αν μιλάτε για σερφάρισμα και utube τότε απλώς ορίζεις σαν default playback device την αναλογική έξοδο ήχου .
Οταν αναπαράγεις ταινίες που ενσωματώνουν DD ή DTS 5.1 ήχο , μέσα από τον player που χρησιμοποιείς ορίζεις να πηγαίνει μεσω οπτικής ίνας στον αποκωδικοποιητή σου και τελος.

Δεν χρειάζεται να κάνεις καμμία αλλαγή πλέον ποτέ.

Στην ειδική περίπτωση που όπως είπες θες να παίξεις μια ταινία με DTS/DD 5.1 στα ηχεία της τηλεόρασης πάλι σε συμφέρει να κανει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής και όχι η κάρτα ήχου σου (εκ´τος αν έχεις καμμια πανάκριβη soundcard) γιατί ο ενισχυτής είναι πιό ποιοτικός. Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι switching ήχου στον ενισχυτή προς την τηλεόραση

Η επιλογή να κάνει την αποκωδικοποίηση DD/DTS στο ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου της μητρικής και μετά το mixing σε δικάναλο ήχο για την TV σου δεν είναι η καλύτερη οδός κατα τη γνώμη μου. Ειδικά όταν έχεις ήδη ξοδέψει ένα σωρό λεφτά να αγοράσεις ένα ειδικό μηχάνημα που η μόνη του δουλειά είναι να αποκωδικοποιεί DTS/DD (=ενισχυτής)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναλογικός και ψηφιακός ηχος ταυτοχρονα;;;;;;

Γιατί κάνετε τα πραγματα περίπλοκα παίδες.
Αν μιλάτε για σερφάρισμα και utube τότε απλώς ορίζεις σαν default playback device την αναλογική έξοδο ήχου .
Οταν αναπαράγεις ταινίες που ενσωματώνουν DD ή DTS 5.1 ήχο , μέσα από τον player που χρησιμοποιείς ορίζεις να πηγαίνει μεσω οπτικής ίνας στον αποκωδικοποιητή σου και τελος.

Δεν χρειάζεται να κάνεις καμμία αλλαγή πλέον ποτέ.

Αυτό φίλε πως μπορώ να το κανω;;;; :huh2::huh2:Μπορείς σε παρακαλώ πολύ μου το πεις με απλά βήματα για να το κανω;;;; Είμαι λίγο άσχετος όπως κατάλαβες και …..παιδεύομαι πολύ για απλές ρυθμίσεις!!!!:frusty::BDBDG54:

Μην αγχώνεσαι. Ολοι μας τα μάθαμε σιγά σιγά και έχουμε να μάθουμε ακόμα πολλά.

Λοιπόν δεξί κλικ στο εικονίδιο-ηχείο κάτω δεξιά στην μπάρα--playback devices

Στην καρτέλα που ανοίγει δεξι κλικ στο speakers/Realtek high definition audio(σε μένα αυτό είναι το αναλογικό) και set as default κλικ apply και τέλος

Μετά αφού διαλέξεις ποιον player θα χρησιμοποιείς για ταινίες μέσα από το μενου ρυθμίσεων του player βρίσκεις το sound output ορίζεις την οπτική /rca έξοδο ήχου. και τέλος

τώρα στον ενισχυτή σου ανάλογα με τι μοντέλο έχεις κάνεις αντίστοιχες ρυθμίσεις να σου κανει mixing se stereo το σήμα σου σε μια θέση (πχ tv viewing) και κανονικά 5.1 σε άλλη (πχ Movie viewing). Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστείς να κάνεις και πολλές ρυθμίσεις γιατί αυτό είναι το βασικό σεταπ σε όλους του A/V/ ενισχυτές. Στον δικό μου Υamaha 663 ήταν έτοιμα -- δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα. (θα χρειαστέι επιπλέον καλωδίωση ενισχυτή- Τηλεόρασης για να περάσεις το στερεο ήχο).

Καλή τύχη

Last edited:
...Αν και εγώ προσωπικά δε βλέπω λόγο να θέλει κανείς να κάνει μιξαρισμα σε στερεο μιας πηγής 5.1 (με δεδομένα ότι ο ενισχυτής θα είναι ανοιχτός - αρα δεν τίθεται θέμα οικονομίας και ότι τα ηχεία του 5,1 συστήματος συνήθως είναι πολύ καλύτερα από αυτά της τηλεόρασης ). Αλλά περι ορέξεως ...κολοκυθόπιτα