Αναπαραγωγή 3D με HTPC και παλιό ενισχυτή (Hdmi v1.3)

sotant

Established Member
8 September 2006
274
Kαλημερα

Θα ηθελα σας παρακαλω την βοηθεια σας μιας και με τα pc δεν τα κατεχω και πολυ.
Μεχρι τωρα ειχα ενα htpc ( dualcore2 E8400 με καρτα ΑΤΙ σειρα 5ΧΧΧ και ram 2gb ) το οποιο και ειχα συνδεδεμενο μεσω ενως pioneer lx 70 για να εχω τα hd audio.
Mε την ελευση νεου προτζεκτορα ( jvc x35 ) σε αναπαραγωγη 3d μεσω pwerdvd11 η ΤΜΤ5 ειτε σε mkv η κανονικο br δισκακι η εικονα σε mkv κολλαει συνεχεια ενω σε κανονικο br δισκο δεν δειχνει 3d.
Ti μπορει να φταιει ???

Α )Καρτα γραφικων ??
Β) Ασυμβατοτητα ενισχυτη με προτζεκτορα ( λογω του οτι οενισχυτης δεν υποστηριζει 3d??)

Θα ηθελα να αποφυγω την αγορα νεου ενισχυτη ( προς το παρον ) θυσιαζοντας βεβαια και το hd audio

Eυχαριστω για τον χρονο σας.

Re: 3D ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ HTPC

Μια λύση είναι να στείλεις το hdmi κατ´ευθειαν στον προβολέα για εικόνα και να χρησιμοποιήσεις ανταπτορα dvi se hdmi για τον ενίσχυτη για να έχεις και hd audio. H καρτα σου βέβαια αν και θεωρητικά υποστηρίζει 3d είναι σχετικά αδύναμη αλλα δοκιμάζεις και βλέπεις . Ο ενίσχυσης σου κάνει το προβλημα διότι δεν υποστηρίζει 3d και δεν περνάει το σήμα στον προβολέα. Η άλλη λύση είναι hdmi splitter , αλλα δοκίμασε πρώτα με τον παραπάνω τροπο και αν δε λειτουργήσει βλέπεις.

Απάντηση: Re: 3D ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ HTPC

Μια λύση είναι να στείλεις το hdmi κατ´ευθειαν στον προβολέα για εικόνα και να χρησιμοποιήσεις ανταπτορα dvi se hdmi για τον ενίσχυτη για να έχεις και hd audio. H καρτα σου βέβαια αν και θεωρητικά υποστηρίζει 3d είναι σχετικά αδύναμη αλλα δοκιμάζεις και βλέπεις . Ο ενίσχυσης σου κάνει το προβλημα διότι δεν υποστηρίζει 3d και δεν περνάει το σήμα στον προβολέα. Η άλλη λύση είναι hdmi splitter , αλλα δοκίμασε πρώτα με τον παραπάνω τροπο και αν δε λειτουργήσει βλέπεις.

Μπορει ταυτοχρονα να ειναι ενεργοποιημενη και hdmi εξοδος αλλα και η dvi ???
Εαν ισχυει τοτε πιθανον να εχει λυθει το θεμα
thanks για την απαντηση..

Απάντηση: 3D ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ HTPC

Γινεται διαβασε και τον πολυ καλο οδηγο πληροφοριες για καρτες γραφικων του Portioli ,ειδικα το κομματι στην πρωτη σελιδα 3d faq http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/87208-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-K%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Mηπως εννοεις απο την dvi ( ανταπτορας σε hdmi ) στον προβολεα και η hdmi στον ενισχυτη ???
Το λεω αυτο γιατι h dvi δεν περναει ηχο.

Mηπως εννοεις απο την dvi ( ανταπτορας σε hdmi ) στον προβολεα και η hdmi στον ενισχυτη ???
Το λεω αυτο γιατι h dvi δεν περναει ηχο.

Περναει !

Ποια ακριβώς κάρτα είναι;
Eίσαι με ΑMD/ATi ΗD 5άρα, με Core2Duo και ενισχυτή 1.3 δηλαδή όλα στο όριο!
Θα σε παιδέψει από λίγο εώς πολύ.
Σύνδεσε για αρχή τον προβολέα με την κάρτα χωρίς τον ενισχυτή.
Δοκίμασε με HW και χωρίς Hardware acceleration στους players για να δούμε
αν είναι θέμα επεξεργαστή ή κάρτας.
Aπό εκεί και μετά ο ενισχυτής θα παίξει ότι 3D του δώσεις εκτός από frame packing.
Αν σε ενδιαφέρoυν τα BluRay (δηλαδή το 3D frame packing),
για τον ήχο δυστυχώς η επιλογή σου είναι μόνο η οπτική.
To γνωστό πρόβλημα των ATi με παλιούς ενισχυτές :(
Στη χειρότερη περίπτωση πέρνεις μια μικρή nvidia 610 και τελείωσες.
ΙΜΟ, τον ενισχυτή που έχεις δεν τον αλλάζεις για το 3D.

Last edited:

Δηλαδη δε θα παιξει το audio με ανταπτορα dvi se hdmi apo ati σε ενισχυτη. Εχω κι εγω παλιοτερο ενισχυτη (Onkyo -876) και θελω να κανω κατι παρομοιο για 3d blueray οταν παραλαβω τον benq 1070. Nα το ξεχασω απο τωρα;

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είναι ακριβώς το ίδιο , είμαι και εγώ σε αναμονή προβολέα έχω ενα htpc amd zacate e-350 1,6 σε μητρική της asus. (http://www.asus.com/Motherboard/E35M1M/).
Μέχρι στιγμής παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Θα μπορώ να δω αρχεία 3d η δεν θα τα σηκώσει?Επίσης επειδή σκέφτομαι και για bluray 3d φαντάζομαι το να του βάλω ενα drive μάλλον δεν θα παίξει σίγουρα έτσι καλύτερα να πάω σε φέτα?Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να άλλαξω το htpc αν μπορέι να παίξει έστω και τα απλά αρχεία καλά..

Last edited by a moderator:

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και είναι ακριβώς το ίδιο , είμαι και εγώ σε αναμονή προβολέα έχω ενα htpc amd zacate e-350 1,6 σε μητρική της asus. (http://www.asus.com/Motherboard/E35M1M/).
Μέχρι στιγμής παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Θα μπορώ να δω κατεβασμένα 3d η δεν θα τα σηκώσει?Επίσης επειδή σκέφτομαι και για bluray 3d φαντάζομαι το να του βάλω ενα drive μάλλον δεν θα παίξει σίγουρα έτσι καλύτερα να πάω σε φέτα?Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να άλλαξω το htpc αν μπορέι να παίξει έστω και τα κατεβασμένα καλά..

Απο θεμα επεξεργαστικης ισχυος ειναι το ιδιο σαν να παιζεις ενα mkv 1080p. Οποτε σε αυτο δεν εχεις προβλημα αν ηδη αναπαραγεις mkv. (αν κατεβασμενα 3d εννοεις mkv top/bottom και sbs)
Επειδη δεν γνωριζω το htpc σου, δεν ξερω αν εχει hdmi 1.4 για να περασει η καρτα γραφικων frame packing για bluray αναπαραγωγη.

Θα ελεγα για αναπαραγωγη bluray ειτε να παρεις ενα player ειτε καποιο media player με μεγαλυτερες δυνατοτητες σε ποικιλια αναπαραγωγης. Αναλογως του τι θες.

Δηλαδη δε θα παιξει το audio με ανταπτορα dvi se hdmi apo ati σε ενισχυτη. Εχω κι εγω παλιοτερο ενισχυτη (Onkyo -876) και θελω να κανω κατι παρομοιο για 3d blueray οταν παραλαβω τον benq 1070. Nα το ξεχασω απο τωρα;

Δύσκολα τα πράγματα. Για να γίνει αυτή η δουλειά ουσιαστικά θες 2 hdmi. Ένα hdmi να μεταφέρει frame packing κι ένα hdmi να μεταφέρει HD Audio.
Aν συνδέσεις 2 οθόνες (προβολέα/ΤV και ενισχυτή) στις ATi/AMD μόνο η μια σύνδεση μπορεί να λειτουργεί σαν HDMI, οπότε η άλλη θα λειτουργεί σαν απλή DVI είτε χωρίς frame packing είτε χωρίς HD Audio.
Φυσικά μιλάμε μόνο για bluray και frame packing. Με τα υπόλοιπα φορμά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Θα μπορώ να δω αρχεία 3d η δεν θα τα σηκώσει?Επίσης επειδή σκέφτομαι και για bluray 3d φαντάζομαι το να του βάλω ενα drive μάλλον δεν θα παίξει σίγουρα έτσι καλύτερα να πάω σε φέτα?Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να άλλαξω το htpc αν μπορέι να παίξει έστω και τα απλά αρχεία καλά..

Tα απλά αρχεία Ηalf SBS .mkv με ενεργοποιημένο το HW θα στα παίξει. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Τα BluRay 3D όμως δεν θα στα παίξει.
Καλύτερα να πάρεις μαι φθηνή φέτα για τα δισκάκια και το HTPC μόνο για τα αρχεία.

Last edited:
Δύσκολα τα πράγματα. Για να γίνει αυτή η δουλειά ουσιαστικά θες 2 hdmi. Ένα hdmi να μεταφέρει frame packing κι ένα hdmi να μεταφέρει HD Audio.
Aν συνδέσεις 2 οθόνες (προβολέα/ΤV και ενισχυτή) στις ATi/AMD μόνο η μια σύνδεση μπορεί να λειτουργεί σαν HDMI, οπότε η άλλη θα λειτουργεί σαν απλή DVI είτε χωρίς frame packing είτε χωρίς HD Audio.
Φυσικά μιλάμε μόνο για bluray και frame packing. Με τα υπόλοιπα φορμά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Γειά σας και απο εμένα. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για 3d με HDaudio θα μου δώσετε τα φώτα σας? Έχω ΑΤΙ 6850, ενισχυτή Yamaha 663 (HDMI 1.3) και Panasonic vt30 (3d). Υπάρχει τρόπος να δω 3d με hdaudio? Εάν όχι, υπάρχει περίπτωση με άλλη κάρτα γραφικών (nvidia), να τα καταφέρω?

Ποια ακριβώς κάρτα είναι;
Eίσαι με ΑMD/ATi ΗD 5άρα, με Core2Duo και ενισχυτή 1.3 δηλαδή όλα στο όριο!
Θα σε παιδέψει από λίγο εώς πολύ.
Σύνδεσε για αρχή τον προβολέα με την κάρτα χωρίς τον ενισχυτή.
Δοκίμασε με HW και χωρίς Hardware acceleration στους players για να δούμε
αν είναι θέμα επεξεργαστή ή κάρτας.
Aπό εκεί και μετά ο ενισχυτής θα παίξει ότι 3D του δώσεις εκτός από frame packing.
Αν σε ενδιαφέρoυν τα BluRay (δηλαδή το 3D frame packing),
για τον ήχο δυστυχώς η επιλογή σου είναι μόνο η οπτική.

Kαλημερα

Εριξα μια πιο σχολαστικη ματια και οπως ανεφερα ο επεξεργαστης ειναι INTEL core2duo E8400 στα 3ghz και ram 4gb.
Καρτα γραφικων ati 5700.
Απο πειραματα που εκανα συνδεσα απευθειας το pc στον προβολεα και με υλικο 3d br δισκο κλειδωνει σε fp κανονικη ροη εικονας και ηχου μεσω οπτικης ( δεν δοκιμασα για τον ηχο (dvi-hdmi στον ενισχυτη).
Σε υλικο mkv 3d παιζει αλλα υπαρχουν στιγμες που εχει εντονο πιξελιασμα στην εικονα η οταν θελω να μετακινησω τον κερσορα του powerdvd11 σε καποιο αλλο σημειο αργει υπερβολικα.
Πιστευεις οτι με καρτα ΑΤΙ της σειρας 6χχχ θα κανει την δουλεια της η πρεπει να αλλαξω και επεξεργαστη??
Αναφερεις για nvdia 610 αλλα το συστημα εχει σεταριστει με mpc και ffdshow για hdaudio και θα ηθελα να αποφυγω νεους οδηγους εγκαταστασης κλπ.

Re: Απάντηση: Re: 3D ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ HTPC

Γειά σας και απο εμένα. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για 3d με HDaudio θα μου δώσετε τα φώτα σας? Έχω ΑΤΙ 6850, ενισχυτή Yamaha 663 (HDMI 1.3) και Panasonic vt30 (3d). Υπάρχει τρόπος να δω 3d με hdaudio? Εάν όχι, υπάρχει περίπτωση με άλλη κάρτα γραφικών (nvidia), να τα καταφέρω?

Η πιο φθηνή και ανέξοδη λύση για HD Audio και 3D με τον ενισχυτή που έχεις, είναι να συνδέσεις με hdmi την κάρτα στην TV και
το pc με αναλογικές στον ενισχυτή.
Η επόμενη λύση αν έχεις ελεύθερη PCIe είναι να πάρεις άλλη μια κάρτα φθηνή μόνο για HD Audio πχ ΑΜD 5450/6450 nvidia 520/610 με περίπου ~30 .

Από εκεί και μετά μπορείς να πάρεις μια σύγχρονη nvidia 5xx/6xx και να τελειώνεις.
Απλά για να πάρεις αντίστοιχη με την 6850 θες πάνω από 150 . Δεν νομίζω ότι σε συμφέρει.

Kαλημερα

Εριξα μια πιο σχολαστικη ματια και οπως ανεφερα ο επεξεργαστης ειναι INTEL core2duo E8400 στα 3ghz και ram 4gb.
Καρτα γραφικων ati 5700.
Απο πειραματα που εκανα συνδεσα απευθειας το pc στον προβολεα και με υλικο 3d br δισκο κλειδωνει σε fp κανονικη ροη εικονας και ηχου μεσω οπτικης ( δεν δοκιμασα για τον ηχο (dvi-hdmi στον ενισχυτη).
Σε υλικο mkv 3d παιζει αλλα υπαρχουν στιγμες που εχει εντονο πιξελιασμα στην εικονα η οταν θελω να μετακινησω τον κερσορα του powerdvd11 σε καποιο αλλο σημειο αργει υπερβολικα.
Πιστευεις οτι με καρτα ΑΤΙ της σειρας 6χχχ θα κανει την δουλεια της η πρεπει να αλλαξω και επεξεργαστη??
Αναφερεις για nvdia 610 αλλα το συστημα εχει σεταριστει με mpc και ffdshow για hdaudio και θα ηθελα να αποφυγω νεους οδηγους εγκαταστασης κλπ.

Πήγαινε στο menu της AMD και απενεργοποίησε στα video quality τις επιλογές de-noise & Edge-Enhancement.
Δοκίμασε και κάναν άλλον 3D Player πχ ΤΜΤ/WinDVD

Για το θέμα της κάρτας δεν αλλάζει τίποτα αν πάρεις 6άρα.
Από όσο ξέρω διπλό HDMI δεν υποστηρίζουν ούτε καν οι 7άρες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 3D ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ HTPC

Η πιο φθηνή και ανέξοδη λύση για HD Audio και 3D με τον ενισχυτή που έχεις, είναι να συνδέσεις με hdmi την κάρτα στην TV και
το pc με αναλογικές στον ενισχυτή.
Η επόμενη λύση αν έχεις ελεύθερη PCIe είναι να πάρεις άλλη μια κάρτα φθηνή μόνο για HD Audio πχ ΑΜD 5450/6450 nvidia 520/610 με περίπου ~30 .

Από εκεί και μετά μπορείς να πάρεις μια σύγχρονη nvidia 5xx/6xx και να τελειώνεις.
Απλά για να πάρεις αντίστοιχη με την 6850 θες πάνω από 150 . Δεν νομίζω ότι σε συμφέρει.

Πήγαινε στο menu της AMD και απενεργοποίησε στα video quality τις επιλογές de-noise & Edge-Enhancement.
Δοκίμασε και κάναν άλλον 3D Player πχ ΤΜΤ/WinDVD

Για το θέμα της κάρτας δεν αλλάζει τίποτα αν πάρεις 6άρα.
Από όσο ξέρω διπλό HDMI δεν υποστηρίζουν ούτε καν οι 7άρες.

Καλημερα

Δοκιμασα παλι χθες ροη εικονας και ηχου απο br δισκο αψογη και σε μια ματροσκα 3d ( ενα ντοκυμανερ της imax ) που εχω δεν μου παρουσιαστηκε το προβλημα που η εικονα πιξελιαζει απλα καθυστερει να ερθει η εικονα οταν μεταβω σε καποιο αλλο σημειο της ταινιας ο ηχος ομως παιζει κανονικα χωρις διακοπη.Να σημειωσω οτι επιλογές de-noise & Edge-Enhancement ηταν by default απενεργοποιημενες.
Σημερα θα δοκιμασω να συνδεσω απο την dvi της καρτας στον ενισχυτη (dvi-hdmi) για να δω εαν θα παρω τα hd audio.
Exω βρει την hd 7770 σε πολυ καλη τιμη πιστευεις οτι αξιζει να προχωρησω στην αντικατασταση της ετσι ωστε να συνδεσω απευθειας απο την hdmi καρτας στον προβολεα αυτουσια υποστηριξη του 1,4 και απο την dvi της καρτας στον ενισχυτη ???
Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

Η
Επισης το ιδιο πραγμα μπορεις να κανεις και με μια καρτα ηχου asus xonar ,βεβαια μονο αν εχει καποιος γνωστος σου και δεν την χρειαζεται, γιατι οικονομικα ακομα και σαν μεταχειρισμενη, δεν νομιζω οτι αξιζει σαν λυση.

Exω βρει την hd 7770 σε πολυ καλη τιμη πιστευεις οτι αξιζει να προχωρησω στην αντικατασταση της ετσι ωστε να συνδεσω απευθειας απο την hdmi καρτας στον προβολεα αυτουσια υποστηριξη του 1,4 και απο την dvi της καρτας στον ενισχυτη ???
Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

Να το πω άλλη μια φορά γιατί ίσως δεν το εξήγησα καλά.
Δεν είναι περιορισμός της γενιάς της κάρτας , είναι περιορισμός του κατασκευαστή (ΑΜD/ΑTi)
Ρίξε άλλη μια πιο προσεκτική ματιά στα προηγούμενα post.

Κανένα HDMI splitter 1.4,δεν έχει βγει ακόμα που να υποστηρίζει 1080p ?

Oυσιαστικά δεν υπάρχει splitter που να κάνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη "να διαχωρίζει" ήχο με εικόνα.
Αυτά που γράφουν splitter , ουσιαστικά είναι repeaters , δηλαδή πέρνουν ένα σήμα
το δυναμώνουν και το στέλνουν σε 2 διαφορετικούς πομπούς.
Aν λάβουν σήμα 3D θα στείλουν σήμα 3D oπότε είναι δώρον άδωρον.
Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν λύνεται με splitter το πρόβλημα που έχουν τα παιδιά.

Δηλαδη η μονη λυση ειναι καρτα nvidia 5xx/6xx ,για να πετυχουμε dual hdmi ,αν εχω καταλαβει σωστα.

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή 3D με HTPC και παλιό ενισχυτή (Hdmi v1.3)

Δηλαδη η μονη λυση ειναι καρτα nvidia 5xx/6xx ,για να πετυχουμε dual hdmi ,αν εχω καταλαβει σωστα.

Εκτός του να αλλάξεις κάρτα...

Η πιο φθηνή λύση αν έχεις motherboard με intel SandyBridge / Ivybridge / Intel ClarkDale με chipset H55, H57,Q57
είναι να συνδέσεις το hdmi της motherboard στον ενισχυτή μόνο με τον ήχο.

Η επόμενη πιο φθηνή λύση αν έχεις ελεύθερη PCIe είναι να πάρεις άλλη μια κάρτα φθηνή μόνο για HD Audio πχ ΑΜD 5450/6450 nvidia 520/610 με περίπου ~30 .

Αν ο ενισχυτής έχει αναλογικές εισόδους μπορείς να συνδέσεις με αναλογικές.

Tελευταία λύση για τον ήχο με οπτική αλλά χωρίς HD Audio.

Last edited: