Αναπαραγωγή 3D

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,553
Ας πούμε ότι έχω ένα ζευγάρι γυαλιά για 3D και τον πομπό για συγχρονισμό.
Και τα συνδέσω σε μία απλή τηλεόραση 60 Hz.
Βάζω και το power dvd που μετατρέπει τις ταινίες 2D σε 3D δηλώνοντας ότι έχω shutter glasses
Δεν θα μπορώ καθόλου να δω 3D ή θα βλέπω αλλά θα έχω χαμηλή φωτεινότητα και όχι καλή κίνηση;

Ας πούμε ότι έχω ένα ζευγάρι γυαλιά για 3D και τον πομπό για συγχρονισμό.
Και τα συνδέσω σε μία απλή τηλεόραση 60 Hz.
Βάζω και το power dvd που μετατρέπει τις ταινίες 2D σε 3D δηλώνοντας ότι έχω shutter glasses
Δεν θα μπορώ καθόλου να δω 3D ή θα βλέπω αλλά θα έχω χαμηλή φωτεινότητα και όχι καλή κίνηση;

Για να δείς 3d...πρέπει η τηλεόραση να είναι 100+hz,με αυτό ενοώ,ότι κάθε μάτι 50 hz...

Αυτό θέλω να πω.
Εστω οτι τα πεδία εναλλάσονται με 30Hz που υποστηρίζουν όλες οι tv, τότε θα βλέπω 3D με τα προβλήματα που ανέφερα ή δεν θα βλέπω καθόλου;

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή 3D

Αυτό θέλω να πω.
Εστω οτι τα πεδία εναλλάσονται με 30Hz που υποστηρίζουν όλες οι tv, τότε θα βλέπω 3D με τα προβλήματα που ανέφερα ή δεν θα βλέπω καθόλου;

25hz θέλεις να πείς...στην Ευρώπη εκπέμπουν τα πάντα σε 50hz...και οι ταινίες είναι στα 24,9

Από όσο ξέρω η ελάχιστη απαίτηση για τέτοιες τηλεοράσεις/μόνιτορ είναι τα 120Hz. Τώρα τι θα βλέπεις με 60, μάλλον τίποτα (που να θυμίζει 3D). Η μόνη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αναγλυφική απεικόνιση, με τα δίχρωμα γυαλιά...

δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ αλλη λυση σε μονιτορ 60hz εκτος το anaglyph..το μονο που μπορεις να κανεις ειναι κατεβασεις 3d κλιπακια και με τα γυαλια κοκινο-μπλε και το αναλογο player πχ power dvd 10 ultra 3d θα δεις.

θα σε κουρασει αλλα θα δεις βαθος.

να ρωτησω κατι για να μην ανοιγω αλλο νημα-ας υποθεσουμε οτι εχουμε ριπαρει ενα BD 3d , ή ενα demo mkv 3d (υποθετικα ολα αυτα).Χρειαζομαστε καρτα γραφικων hdmi 1.4 , 3d tv κτλ..χρειζομαστε για δυνατο cpu? ή αρκει οτι ειχαμε ως τωρα? την δουλεια την αναλαμβανει η καρτα?

Εστω οτι εχουμε το μεσο για απεικονιση 3d. Εχουμε καμμια ελπιδα να αναπαραγουμε 3d υλικο απο pc σημερα, ή παμε σε stand alone blu ray.
Με τις n-vidia διαβασα οτι γινεται δουλεια αλλα σκεφτομαι τις 6xxx της ati.
Εχει καταφερει κανεις με powerdvd 10 3d και ati 6850 ή 6870 να δει 3d υλικο;
Το μεσο απεικονισης ειναι μια vt-20 αν εχει καποια σημασια

Χρειάζεται οπωσδήποτε κάρτα γραφικών με HDMI 1.4. Εγώ δοκίμασα μια nvidia 430 και με το power dvd 10 Mark II λειτούργησε κανονικότατα σε μια φιλιπς 9705...

Δηλαδη η πιο ασφαλης λυση για την ωρα ειναι η n-vidia...Αυτο κοιταω να αποφυγω, χωρις να ξερω αν υπαρχει ακομη λογος να το αποφυγω...
Απλα πλανιεται μια φημη στην ατμοσφαιρα, ati για htpc, n-vidia για παιχνιδια...

Μολις διαβασα και το τελευταιο Post απο το Link Που παρεθεσες.
Μαλλον πρεπει να περιμενω να δω τι γινεται με τις 6xxx της ati...

Α, δεν ισχύει... :flipout:
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση.
Απλά, δοκίμαζα με τον media player classic home cinema, ο οποίος δεν μπορούσε να παίξει χωρίς σπασίματα με την κάρτα της nvidia. Με τον windows media player όμως δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν μπορούσα να βρω τι φταίει από τις ρυθμίσεις του renderer του MPC-HC, οπότε έκανε reset τις ρυθμίσεις του στις προκαθορισμένες, και έφτιαξε άμεσα.

Υποθέτω (χωρίς να είμαι σίγουρος), ότι επειδή εγκατέστησα το Klite codec pack όταν είχα κάρτα της ΑΤΙ και μετά άλλαξα σε nvidia, ότι κάτι δεν του άρεσε...

Να σου πω την αλήθεια, και εγώ ΑΤΙ θα ήθελα, αλλά δεν μπορώ να βάλω τόσο ενεργοβόρες κάρτες στο HTPC. Εδώ η 430 που έχει σπάσει τα νεύρα με τον θόρυβο του ανεμιστήρα της...

Ιδανικά θα ήθελα ένα chipset με 3Δ & bitstream από την ΑΤΙ. Αλλά πότε θα βγει;;;;;;

Εστω οτι εχουμε το μεσο για απεικονιση 3d. Εχουμε καμμια ελπιδα να αναπαραγουμε 3d υλικο απο pc σημερα, ή παμε σε stand alone blu ray.
Με τις n-vidia διαβασα οτι γινεται δουλεια αλλα σκεφτομαι τις 6xxx της ati.
Εχει καταφερει κανεις με powerdvd 10 3d και ati 6850 ή 6870 να δει 3d υλικο;
Το μεσο απεικονισης ειναι μια vt-20 αν εχει καποια σημασια
Οι HD68χχ υποστηρίζουν 3d σε διάφορα review θα βρεις πληροφορίες http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd-6870-radeon-hd-6850-barts,review-32028-3.html
και όσο περνά ο καιρός θα υπάρχει και καλύτερη υποστήριξη … και σχετικές εξιστορήσεις στο νετ.

Χρειάζεται οπωσδήποτε κάρτα γραφικών με HDMI 1.4. Εγώ δοκίμασα μια nvidia 430 και με το power dvd 10 Mark II λειτούργησε κανονικότατα σε μια φιλιπς 9705...

1.4a έχουν και οι 68χχ από ΑΤΙ.
ενώ και για τις 5χχχ από όσο καταλαβαίνω:
In case it wasn't clear, Catalyst 10.10 already enabled HDMI 1.4a on Evergreen.

Evergreen cannot support overlays in Windowed mode while displaying 3D stereoscopic content, so MVC playback needs to be fullscreen (and of course, software decoded) while NI has hardware differences that allow overlays in a windowed mode. However, HDMI 1.4a itself is a small and specific subset of HDMI 1.4 that dicates a few framepacking modes for 3D Stereoscopic which can be supported by the PHY speeds from most current HDMI recievers and transmitters - thats how and why you see things like the PS3 getting updated with HDMI 1.4a support.
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1489074#post1489074

Αλλά oi 10.10 δεν είναι ίσως ότι καλύτερο - θα περίμενα τους Catalyst 10.11