Αναπαραγωγή DVD απο τον σκληρό δίσκο με Vista Media Center

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Στο Media Center των vista, όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει, δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή αρχείων Video.ts από τον σκληρό δίσκο. Επειδή νομίζω πως είναι ενδιαφέρον, σας δίνω την λύση που μετά κόπων ανακάλυψα κι εγώ πρόσφατα :
Για να αναπαράγουμε, λοιπόν, ριπαρισμένο dvd με το MC των Vista, χρειάζεται μια απλή επέμβαση στην registry.
Ανοίγουμε τον Registry Editor (έναρξη-εκτέλεση-regedit (enter). κατόπιν αναζητάμε το:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings

Διπλό κλικ στο κλειδί ShowGallery και αλλάζουμε την τιμή από "Play" σε "Gallery". Κλικ στο ΟΚ και κλείνουμε τον editor.
(Αν καθόλη τη διαδικασία είχαμε ανοικτό το MC, θα πρέπει να το κλείσουμε και να το ξανανοίξουμε). Θα παρατηρήσετε ότι στο μενού,αντί για "Αναπαραγωγή DVD" τώρα λέει "Βιβλιοθήκη DVD".
Τώρα πια μπορούμε να αναπαράγουμε τόσο δίσκους DVD, όσο και φακέλους .TS από σκληρό δίσκο. Αρκεί ένα δεξί κλικ (στο μενού"βιβλιοθήκη DVD") και επιλέγουμε "προσθήκη ταινιών" και στην συνέχεια ορίζουμε το φάκελο που περιέχει τους VIDEO.TS και AUDIO.TS. Αν θέλετε να το ομορφύνετε σκανάρετε το εξώφυλλο της ταινίας σας που έχετε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο, και αποθηκεύστε το αρχείο με το όνομα folder.jpg στον φάκελο που περιέχει τους AUDIO.TS και VIDEO.TS. Αυτόματα θα εμφανίζεται και στο μενού του MC κάνοντας το καλαίσθητο και πιο εύκολο στο ψάξιμο των ταινιών.
Αυτά.

Last edited:
Re: Αναπαραγωγή αρχείων DVD με Windows Vista Media Center

αν οντως δουλευει η λυση αυτη να γινει sticky μαζι με ολες αλλες τις λυσεις για αναπαραγωγη σε Vista.

Re: Αναπαραγωγή αρχείων DVD με Windows Vista Media Center

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings

Το έχω κάνει ήδη και στους δυο υπολογιστές μου και δουλεύει τέλεια. Μόνο που στη διαδρομή της registry που αναφέρω, δεν υπάρχει κανένα κενό κανονικά (...\CurrentVersion\Media...). Εμφανίζεται ένα κενό που δεν υπάρχει. Παρ'ότι έκανα edit στο μήνυμα, δεν διορθώθηκε.:HTEHETH63:

Απάντηση: Αναπαραγωγή αρχείων DVD με Windows Vista Media Center

Δουλεύει κάργα Το εχο δοκιμάσει 3 φορές

Σου ειμαι υποχρεος. Δουλευει τελεια. Η προσβαση σε ταινιες με τηλεκοντρολ (φορητος Fujitsu) ειναι αλλη αισθηση.:SFGSFGSF:
Συγχαρητηρια :music-smiley-005:

Να ρωτήσω κάτι? Έχω κάνει enable αυτή την ιδιότητα στο registry (για το dvd library) και στην κατηγορία "Pictures Library" βλέπω τα covers που έχω αποθηκεύσει στο folder οπου βάζω τα DVDrips.. !! Δεν θέλω να γίνετε αυτό.. θέλω να βγαίνουν ΜΟΝΟ οι εικόνες που έχω αποθηκεύσει στο folder "Pictures" που έχω δημιουργήσει..

Η δομή κατα την οποία έχω δημιουργήσει τους φακέλους για όλο το υλικό μου (βίντεο, φωτογραφίες, μουσική κτλ.) και που γίνεται monitoring απο το Vista Media Center είναι η εξής :

C:\Media\
C:\Media\Videos
C:\Media\Videos\Greek Movies
C:\Media\Videos\DivX
C:\Media\HD1080p
C:\Media\Pictures
C:\Media\Music
.
.
.
κ.ο.κ.