Αναπαραγωγή mkv και Vista... πρόβλημα!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ρε παίδες... είπα να δοκιμάσω τα Vista να δώ τι γίνεται... τι το 'θελα!!:mad:

Με το καλημέρα σας δεν παίζει mkv αρχεία. Του έβαλα το community pack με Classic player, ffdshow κλπ. αλλά όταν το βάζω να αναπαράγει αρχείο matroska μου βγάζει ότι δεν μπορεί να το κάνει render!! Δεν έκανα κάτι διαφορετικό από τα XP οπότε τι τρέχει;

Ακούω γνώμες πριν ξαναβάλω τα XP!!!!!

Κατέβασε το kmplayer!
Την έκδοση που ειναι σε .rar και έχει και τα plugins μέσα. Δοκιμασε όπως είναι με τις default ρυθμίσεις και πες μας! :a0210:

Σωστός ο Διονύσης. Κατέβασε tην καινούργια έκδοση (2.9.3.1428) που έχει installer. Πολύ καλό πρόγραμμα:award:

Και το gomplayer τα παίζει μιά χαρά σε φίλο μου που έχει (σ)Vista
Και το mediaplayer classic τα παιζει επίσης και βέβαια και το VLC
Ασχέτως αυτού βέβαια, το να ξαναβάλεις ΧΡ θα ήταν μία κίνηση μάτ!

Sorry έχω βάλει τα Vista με το που το έφτιαξα το HTPC (τον Ιούλιο που μας πέρασε) και δεν το μετάνοιωσα ποτ'ε.

Πάιζω με BSplayer,VLC & mpc.
Το πρόβλημά που αντιμετώπιζα στην αναπαραγωγή (ενίοτε) το εντόπισα και το έλυσα χρησιμοποιώντας το ffdshow μόνο σαν video decoder.Σαν audio χρησιμοποιώ το ac3filter και έκτοτε πάνε όλα ρολόϊ..:2thumb22sup:

Υ.Γ. Μη ξεχάσεις να γυρίσεις τα Vista από "Aero" σε normal/basic.Αλλιώς δεν παίζει..

Sorry έχω βάλει τα Vista με το που το έφτιαξα το HTPC (τον Ιούλιο που μας πέρασε) και δεν το μετάνοιωσα ποτ'ε.

Το πρόβλημά που αντιμετώπιζα στην αναπαραγωγή (ενίοτε) το εντόπισα και το έλυσα χρησιμοποιώντας το ffdshow μόνο σαν video decoder.Σαν audio χρησιμοποιώ το ac3filter και έκτοτε πάνε όλα ρολόϊ..:2thumb22sup:

Υ.Γ. Μη ξεχάσεις να γυρίσεις τα Vista από "Aero" σε normal/basic.Αλλιώς δεν παίζει..

Γιατι χρειαζεται κλεισιμο του Aero ? Λογω επιβαρυνσης του επεξεργαστη ή εχει να κανει με την ποιοτητα απεικονισης πχ. στην τηλεοραση?

Αν είναι βρε Γιάννη να σβήσω το aero τότε τι να τα κάνω τα Vista;

Πάντως χωρίς να έχω κάνει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα XP ο Media Player Classic δεν παίζει mkv. Δεν ξέρω αν φταίει το aero που λέει ο Γιάννης αλλά επειδή είχα φέρει με τα XP το σύστημα ακριβώς εκεί που έπρεπε δεν έχω καμμία όρεξη να μπλέξω με άλλους players, codecs κ.ο.κ.

Η απορία μου είναι, με MPC και ffdshow παίζει ή για να παίξει θέλει απενεργοποίηση του aero και δεν ξέρω τι άλλο;

Καλά... με βλέπω να κάνω την Μάτ κίνηση που λέει και ο Voreios και να γυρνάω πάλι σε Media Center XP...

Ασε που μου μπέρδεψε και τον ρημαδοήχο... βρε ούστ!

Διαβάζοντας αυτό το thread βρήκα το μήνυμα του Δημήτρη για τον Haali Media Splitter που στα Vista μοιάζει απενεργοποιημένος.... να φταίει αυτό;

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή mkv και Vista... πρόβλημα!

Διαβάζοντας αυτό το thread βρήκα το μήνυμα του Δημήτρη για τον Haali Media Splitter που στα Vista μοιάζει απενεργοποιημένος.... να φταίει αυτό;

Πολύ πιθανόν. Αν δεν "σηκώνεται" το splitter, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να διαβάσει ξεχωρίσει τα αρχεία που είναι μέσα στο mkv container. Δοκίμασες με την τελευταία έκδοση του CCCP?

Εμένα με Vista 32 Home Premium και παρόμοιο setup με το δικό σου (CCCP) τα παίζει μια χαρά, με Aero ενεργοποιημένο.

Θα έλεγα δοκίμασε μια επανεγκατάσταση του CCCP πριν μπλέξεις με codec packs.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή mkv και Vista... πρόβλημα!

Πολύ πιθανόν. Αν δεν "σηκώνεται" το splitter, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να διαβάσει ξεχωρίσει τα αρχεία που είναι μέσα στο mkv container. Δοκίμασες με την τελευταία έκδοση του CCCP?

Εμένα με Vista 32 Home Premium και παρόμοιο setup με το δικό σου (CCCP) τα παίζει μια χαρά, με Aero ενεργοποιημένο.

Θα έλεγα δοκίμασε μια επανεγκατάσταση του CCCP πριν μπλέξεις με codec packs.

Ναί με το τελευταίο CCCP. Και μένα εντύπωση μου κάνει αν και κατά την αρχική ρύθμιση φαίνεται απενεργοποιημένο το haali και πιθανολογώ πως αυτό μας την χαλάει.

Εν πάσει περιπτώσει έχω κι άλλο πρόβλημα με την onboard κάρτα ήχου όπου οι παράδοξοι drivers για vista αλλάζουν εντελώς την συμπεριφορά της ρύθμισης του ήχου. Δυστηχώς δεν έχω χρόνο να κάτσω να τα ψάξω όλα αυτά και απ' ότι φαίνεται θέλει ψάξιμο η υπόθεση. Πάμε πίσω σε XP να τελειώνουμε αφού άλλωστε εγώ το HTPC το έχω μόνο για αναπαραγωγή ταινιών.

Εγώ πάλι έχω vista στο ΗΤPC και παίζω ματροσκα από το media center. Νομίζω δεν έχεις βάλει το Haali media splitter...

Και μην απενεργοποιήσεις το aero. Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Αν τα vista καταλάβουν ότι ο επεξεργαστής ζορίζεται σε γραφικά, το απενεργοποιούν μόνα τους...

Ευχαριστώ για τι απαντήσεις φίλε μου. Θα το ερευνήσω... ελπίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Είδομεν!

Να σου πω, αν το "πάμε πίσω στα ΧΡ" εκτιμάς ότι είναι λιγότερο αναίμακτο από το φτιάξιμο του Haali, τότε κάντο με τα 1000, αφού όπως λες ο ΗΥ είναι μόνο για ταινίες. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ, γιατί με τα vista έχω φάει πολλές ώρες να σετάρω πράγματα που με τα ΧΡ δούλευαν άριστα (στο δεύτερο ΗΥ) και με τα οποία είχα αποκτήσει τη δέουσα εξοικίωση.

Θα έλεγα πάντως να δοκίμαζες μια απεγκατάσταση / εγκατάσταση του CCCP πάλι, αφού τρέξεις και το insurgent μπας και έχει τρυπώσει τίποτα περίεργο στο ΗΥ. Δεν παίρνει πάνω από 15λεπτά η διαδικασία (και πολλά λέω).

Για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές σχετικά με την αυτόματη απενεργοποίηση του aero δοκίμασε στα Options του MPC στο output να βάλεις ως renderer το overlay mixer και θα δεις ότι σου πετάει μήνυμα (το λειτουργικό) ότι αλλάζει σε desktop classic ή κάτι τέτοιο όσο παίζει το MPC.