Αναπόληση, παλιοί δέκτες με περιστρφικό και καντράν

Nekalah

AVClub Enthusiast
15 September 2009
1,063
Αναπολώντας παλιούς δέκτες με περιστρφικό για συντονισμό και καντράν.
Πόσοι να υπάρχουν σε λειτουργική κατάσταση και ποιός να είναι ο πιο εμφανίσιμος, λειτουργικός. Αν είναι δυνατόν σε λογικό κόστος.
Βέβαια χωρίς μνήμες, νομίζω μερικοί είχαν, στην εποχή του νετ radio.
κι άλλα μόλις βρώ.
MF_T1_tuner.JPG

αν κι ο συγκεκριμένος δεν έχει περιστροφικό.

Αναπολώντας παλιούς δέκτες με περιστρφικό για συντονισμό και καντράν.
Πόσοι να υπάρχουν σε λειτουργική κατάσταση και ποιός να είναι ο πιο εμφανίσιμος, λειτουργικός. Αν είναι δυνατόν σε λογικό κόστος.
Βέβαια χωρίς μνήμες, νομίζω μερικοί είχαν, στην εποχή του νετ radio.
κι άλλα μόλις βρώ.
MF_T1_tuner.JPG

αν κι ο συγκεκριμένος δεν έχει περιστροφικό.

για δες εδω.....

http://www.pict.com/view/1163131/0/img0113

και λειτουργει ...οσο για τον ηχο του??? πολυ καλος!!!!

Κατά διαβολική σύμπτωση ψάχνω και εγώ αυτήν την περίοδο για κάτι παρόμοιο στο ebay αλλά σε MARANTZ..
Έχω βρει αρκετά πράγματα και μέσα στον μήνα θα την κάνω την κίνηση...:guitarist:

To ebay είναι γεμάτο από τέτοιους δέκτες και οι τιμές σχετικά χαμηλές.

Εχω ένα Technics, μοντέλο 9030 της σειράς studio με rack mount. Εχει 7gang πυκνωτή συντονισμού και η ποιότητα του ήχου είναι εξωφρενικά καλή. Το μόνο κακό είναι ότι η ακρίβεια της ένδειξης συχνότητας με τη βελόνα δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει με τα ψηφιακά καντράν. Ακόμα και αν ρυθμίσω ένα σταθμό στο μέσο της κλίμακας (π.χ. 98,3ΜΗz) να δείχνει ακριβώς σωστή ένδειξη, τα 91,6MHz "φεύγουν λίγο δεξιά και στα 105 λίγο αριστερά.

Στο δουλειά έχω πάνω στο γραφείο μου ένα Dual CT-1250, το οποίο μπαίνει στην είσοδο line-in του υπολογιστή και ακούω από κάτι Creative 2.1

http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/120/1155.html

Βέβαια η ποιότητα ήχου ισοπεδώνεται απ τα creative, ωστόσο είναι άλλη αίσθηση το ραδιόφωνο με τη βελόνα, ακόμη και αισθητικά με αυτό το γλυκό φως που βγάζει! Έχει και 6 μνήμες το συγκεκριμένο μοντέλο!

Πολλές φορές το προτιμώ απο τα εκατοντάδες ραδιόφωνα που παίζουν στο internet και στο τέλος πας από σταθμό σε σταθμό χωρίς να ξέρεις τι να διαλέξεις. Αν και προς τα εκεί οδεύουμε απ' ότι φαίνεται...

Αυτό είναι μηχάνημα!!!!!
Τέτοιο ψάχνω...

Αναλογικό, λεπτό και με μνήμες έστω δυο.

Αυτές οι μνήμες μάλλον μαγνητικες πρέπει να είναι.