Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Εγω δεν εχω προβλημα δισκοκηλης τζον. Εαν ειχα θα εχανα τα περιττα κιλα για να αμβλυνω το προβλημα. Μιλω για αυτους που εχουν προβλημα δισκοκηλης.

Εγω ανηκω σε αλλη κατηγορια.

Αντρας με κοιλιτσα ειναι σαν καραμελιτσα. :eviltongue:

Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Εγω δεν εχω προβλημα δισκοκηλης τζον. Εαν ειχα θα εχανα τα περιττα κιλα για να αμβλυνω το προβλημα. Μιλω για αυτους που εχουν προβλημα δισκοκηλης.

Εγω ανηκω σε αλλη κατηγορια.

Αντρας με κοιλιτσα ειναι σαν καραμελιτσα. :eviltongue:

στην κατηγορία έχω όλα τα άλλα πλην δισκοκήλης.. :flipout:

Τελικά αγόρασα το SENSOR LATEX της ECOSLEEP,με διαστάσεις 1,60Χ2,00 στα 520 ευρώ.
Αρκετά καλύτερος ύπνος από το προηγούμενο αλλά όχι άριστος.
Το κακό είναι ότι έχει ύψος 27-30cm και δεν το τυλίγουν τα υπάρχοντα σεντόνια οπότε...καταλαβαίνετε τι άκουσα.
6fb3ae9.jpg

Τελικά αγόρασα το SENSOR LATEX της ECOSLEEP,με διαστάσεις 1,60Χ2,00 στα 520 ευρώ.
Αρκετά καλύτερος ύπνος από το προηγούμενο αλλά όχι άριστος.
Το κακό είναι ότι έχει ύψος 27-30cm και δεν το τυλίγουν τα υπάρχοντα σεντόνια οπότε...καταλαβαίνετε τι άκουσα.
6fb3ae9.jpg

Κοουτάρω το μηνυμά μου απλά και μόνο για να δειτε τη φωτό με το τι περιέχει το στρώμα.
Το στρώμα θα επιστραφεί για τους κάτωθι λόγους.
1.Έχει ύψος 33 πόντους αντί για 27,οπότε η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της για οτιδήποτε περιγράφει.
2.Κάθε βράδυ τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου,ξυπνάμε 3-4 φορές μούσκεμα στον ιδρώτα.Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγαν τα σκεπάσματα,τα άλλαξα όμως με ελαφρύτερα χωρίς καμία βελτίωση.
Ο άνθρωπος της ECOSLEEP μου είπε ότι το Latex είναι η αιτία του κακού.
3.Παραείναι μαλακό.Όταν ξαπλώνω το κέντρο βάρους είναι από την μέση και πάνω με αποτέλεσμα να έχω την αίσθηση ότι κοιμάμαι με.....το κεφάλι κρεμασμένο προς τα κάτω και όχι οριζόντια.

Μου πρότεινε το παρακάτω,λέγοντάς μου ότι είναι σκληρό,άρα πιο αποτελεσματικό για την μέση,έχει 20 χρόνια εγγύηση και δεν έχει λάτεξ,άρα δεν θα είναι ζεστό.
Βέβαια το υλικό κατασκευής του μου είναι εντελώς άγνωστο και φυσικά ή μέχρι σήμερα εμπειρία με το προιόν της εταιρείας,δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια,αλλά είπα μπας και...
http://www.orthomedic.gr/stromata-maxilaria-ypnou/stromata-ecosleep/stroma-marathon-perfomance.html

απο οτι καταλαβαινω..ειναι χωρις ελατηρια! περιεργο υλικο και δεν ξερω αν κατανεμει οπως πρεπει τις διαφορετικες πιεσεις βαρους. μοιαζει εμφανησιακα σαν τα στρωματα που ειναι μονο απο latex

Δοκίμασα σήμερα στρώματα των εταιρειών Eco Strom,Greco Strom,Candia Strom,Imperial Strom και DIMSTEL.
Ότι είχε μέσα λάτεξ και αφρώδη υλικά και πιο γενικά,τα ημίσκληρα:
Eναν οριακά παχύσαρκο (chic) όπως εγώ,δεν βολεύουν,ειδικά αν κοιμάσαι στο πλάι ή γυρίζεις πλευρό τακτικά,αφού το βούλιαγμα ζορίζει τις κινήσεις.
Από την άλλη,τα πιο σκληρά στρώματα βολεύουν στα γυρίσματα,φοβάμαι όμως ότι το πρωί θα ξυπνάω με πόνο στα σημεία εκείνα του σώματος που πατάνε στο στρώμα.
Τόμπολα...
Την Παρασκευή θα πάω να δω και τα Elite μπας και...

Θα σου μεταφερω την γνωμη ορθοπεδικου (και φιλου) ...

"Ενα ημισκληρο στρωμα, ουτε πολυ μαλακο αλλα ουτε και πολυ σκληρο,
ειναι το στρωμα που οι μελετες δειχνουν οτι αντικατασταθηκε πολυ αργοτερα
απο ολα τα αλλα, και σκληρα και μαλακα ... αυτο που θα σε βολεψει ως στρωμα
θα ρθει μετα απο μακροχρονη δοκιμη ... δυστυχως !"

Παω και εγω για καινουργιο στρωμα και θελω το πακετο να περιεχει και ανακλιση.
(Ενα πολυσπαστο ηλεκτρικο σωμιε π.χ.)
Προσωπικα βρισκω τον υπνο υπο ανακλιση εξαιρετικα άνετο αλλα στο παρον νημα
δεν ειδα να εχει ασχοληθει με το "σπορ" καποιος φιλος.

Δεν έχω υπ'όψιν μου για ανάκληση. Μακάρι να βρεις, αν και το βλέπω για πανάκριβη και περιοριστική λύση. Πανάκριβη για το αυτονόητο και περιοριστική γιατί δεν επιτρέπει αλλον ύπνο πριν το ανάσκελα. Αν το βράδυ στον ύπνο, θέλει το σώμα να αλλάξει στάση δεν θα βολεύει - αλλά φαντάζομαι ο καθένας ξέρει πως κοιμάται.
Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι για να πω οτι έχω κι εγώ πρόβλημα δισκοκοίλης και όσα στρώματα κι αν δοκίμασα - σκληρα, μαλακά, με ζώνες, με ανεξάρτητα ελαττήρια, κλπ, μετά απο ελάχιστες μέρες, μόλις το σώμα συνηθίσει το στρώμα, το πρόβλημα με την μέση επιστρέφει.

Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

μετά απο ελάχιστες μέρες, μόλις το σώμα συνηθίσει το στρώμα, το πρόβλημα με την μέση επιστρέφει.

Γιαυτο χανεις μερικα κιλακια, πας κανα κολυμβητηριο, κανεις καμια διατατικουλα .... γιατι στον υπνο ΟΛΑ αφρατευουν και βαραινουν ! -bye-