Γνώμες για Denon DCD -2500NE, Yamaha CD-2100...
Και γω έχω στην συλλογή μου ακόμα τον βετεράνο Arcam Alpha 1,απ το 1992-3 αγορασμένο,παίζει τα πάντα,εκτός via PC με πάνω από 4 Χ.Εγώ είχα για χρόνια το Yamaha CD-1000 που φοράει τον ίδιο μηχανισμό με τα ακριβότερα.
Έπαιξε χιλιάδες φορές και διάβαζε τα πάντα, βέβαια δεν χρησιμοποίησα ποτέ αντίγραφα.
Ο μηχανισμός του tray είναι ίσως ο καλύτερος της αγοράς.
σιελόρροια διακρίνεις ή τους φεύγουν τα τσίσα από τον φόβο;;Νομίζω πως το σημαντικότερο κριτήριο για αγορά οποιουδήποτε cd ή sacd player την εποχή αυτή είναι η εγγυημένη υποστήριξη του μηχανήματος από την κατασκευάστρια εταιρεία για κάμποσα χρόνια.
Δυστυχώς, στον τομέα αυτόν οι περισσότερες εταιρείες υστερούν, εκτός ίσως από τις απλησίαστες οι οποίες βέβαια θα χρεώσουν ανάλογα.
Στο δικό μου sacd player π.χ. (sony scd-xa3000es) έχω ένα θεματάκι με την άρνησή του να παίξει το sacd layer από τα υβριδικά δισκάκια που έχω.
Όλοι μου λένε αμέσως "άλλαξε laser ανάγνωσης". Όμως η εταιρεία δεν κυκλοφορεί τους μηχανισμούς εδώ και χρόνια.
Και βέβαια, αν ήταν πρόβλημα του laser, τότε πως αυτό διαβάζει τα sacd only δισκάκια;
Συμπεραίνω πως είναι θέμα ρύθμισης (calibration) του μηχανισμού. Υπάρχει μάλιστα περιγραφή της διαδικασίας στο service manual του μηχανήματος, μόνο που θέλει ειδικό δισκάκι.
Όταν πηγαίνω σε service και λέω το πρόβλημά μου, με κοιτούν με το απλανές "τι λέει τώρα αυτός " βλέμμα, φυσικά δεν έχουν ακούσει καν για calibration δισκάκι, ενώ όταν ανοίγουν τους παλιούς καταλόγους της εταιρείας και βλέπουν την κατηγορία τιμής του μηχανήματος διακρίνω και μια ελαφρά σιελόρροια για το πόσο θα μου χρεώσουν αν "κοιτάξουν το μηχάνημα"...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.