αναζητηση cd player

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
το συστημα εχει ως εξης.

ολολκηρωμενος push pull ενισχυτης primaluna prologue two (kt88).
castle conway 3 ηχεια.

το παρον cd player ειναι το denon 500AE που εχω και προς πωληση, το οποιο εχει λιγο τονισμενα ακρα.
υπαρχει λογικη στο : λαμπατος ενισχυτης - λαμπατο player?

απο την συντομη ερευνα που εχω κανει, ειμια μεταξυ:

1. pioneer pd d9 j
2. vincent cd s6
3. cambridge audio azur 740c
4 rega apollo

παρακαλω ας βοηθησουν οσοι εχουν εμπειρια στα κομματια αυτα (εστω καποια απο αυτα) και να αποφυγουμε προσωπικες εκτιμησεις χωρις εμπειρια και υποθεσεις.

ευχαριστω.

Άλλα παίζουν; Γιατί μπορώ να σου πω για το SA7001 KI που έχω ακούσει πολλές φορές και μπορώ να σου πω με ακρίβεια τις διαφορές του από το απλό.

Γιατι δεν τα ακους σπιτακι με την ησυχια σου? Εδω υπαρχουν 1000 διαφορετικες αποψεις και ο καθενας θα σου πει το πως ακουστηκε το εκαστοτε μηχανημα στο δικο του συστημα!

Αγαπητε ecopak εγω εχω το Vincent CD6, ειναι το προηγουμενο μοντελο με τις e88cc.
Exω βαλει επανω Mullard, και νομιζω οτι ο ηχος του ειναι αρκετα καλος και ουδετερος για λαμπα.
Μην το παινεψω περισσοτερο και παρεξηγηθω.
Η κατασκευη ειναι για μια ζωη και μπορεις αν πεξεις με τις λυχνιες για να φερεις τον ηχο εκει που θελεις εσυ.

στην κατηγορια τιμης εχω ακουσει το pioneer και το consonance linear 120 που δεν το εχεις στη λιστα σου. το πιονεερ αξιοπρεπες σε ολα του ρυθμικο και πολυ καλο σε ροκ ακουσματα. το consonanse το ακουσα σε συστημα με πολλαπλασιας τιμης συνοδα και μαλλον θα το αγορασω (η το καινουργιο orfeo που ειναι η αναβαθμιση του αλλα πιο ακριβο)
Νικος

Η πηγή είναι σημαντικός κρίκος στο σύστημα μας.Γι αυτό και πρέπει να την ακούμε μ' αυτό κι ει δυνατόν στο χώρο μας.

Οταν ακούς ένα άλλο ακριβό σύστημα με μιά Χ πηγή σ' άλλο χώρο,δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τι ακούς...

Τέτοιου είδους επιδείξεις απο αντιπροσώπους δεν τις θεωρώ πρέπουσες και δεν εξυπηρετούν τον υποψήφιο αγοραστή...

Re: Απάντηση: αναζητηση cd player

Η πηγή είναι σημαντικός κρίκος στο σύστημα μας.Γι αυτό και πρέπει να την ακούμε μ' αυτό κι ει δυνατόν στο χώρο μας.

Οταν ακούς ένα άλλο ακριβό σύστημα με μιά Χ πηγή σ' άλλο χώρο,δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τι ακούς...

Τέτοιου είδους επιδείξεις απο αντιπροσώπους δεν τις θεωρώ πρέπουσες και δεν εξυπηρετούν τον υποψήφιο αγοραστή...
Συμφωνω απολυτα φιλε!

επειδη συμφωνω και εγω απολυτα και ειχα αυτη την κουβεντα εχθες με τον argi, ειναι παραλογο να γυρνας και να ακους πηγες με αλλο ενισχυτη, ηχεια, καλωδια και χωρο! το μονο που μπορεις να κανεις για να συγκρινεις ειναι σε ενα καταστημα να αλλαζεις πηγες στο ιδιο συστημα χωρις αυτο να σου δινει μεγαλο ποσοστο επιτυχιας στο δικο σου χωρο.
θα μπορουσα κ. Γιαννη να δανειστω το vincent απο το καταστημα σας στη στουρναρη?

δεν ξερω αν πρεπει να ανοιξω νεο θεμα..

αλλα ο καλυτερο player για dvd-mp3 ποιο ειναι;;

συμφωνω οτι δεν καταλαβαινεις ακριβως τι ακους ΑΛΛΑ...
ολοι μας πριν αρχισουν να ακουνε πηγες ρωτανε και διαβαζουν και ψαχνουν στα φορουμ. εαν η απαντηση ηταν "παρτο και ακουτο" το φορουμ αυτο δεν θα υπηρχε. καλο ειναι να συμβουλευεται τον κοσμο να ακουει και πως να ακουει (στο συστημα του κλπ) αλλα καλο ειναι να γραφεται τις εμπειριες σας με οτι συστημα και να αποκτηθηκαν, αρκει να υπαρχει σαφης περιγραφη (οπως και του χωρου εαν ειναι απαραιτητο..)
με κουραζουν τα ιδια και τα ιδια, εχετε ακουσει απειρα μηχανηματα με απειρα συστηματα, γραφτε καμια γνωμη οι παλιοι και οχι μονο "παρτο σπιτι".

φιλικα
Νικος

Να σε πω την αλήθεια, φίλε Νίκο, κι εγώ σπίτι μου θα το έπαιρνα, ακόμα κι αν κάποιος είχε κακή εμπειρία με το ίδιο ακριβώς σετάπ. Είναι η ρημάδα η περιέργεια και το ενδεχόμενο ν' ακούς αλλιώς σε σχέση με τον άλλον.

Φυσικά, αν έχω ιδία εμπειρία, κάτι θα γράψω. Αν όχι, ας γράψει όποιος έχει.

Αυτό που γράφει ο Διονύσης, έχει μεγάλη βάση.

Επίσης φιλικά,
Στέργιος.

Για να συννενοούμαστε.Το τι έγραψα αφορά τα δικά σου γραφόμενα πιό πάνω,ότι δηλαδή άκουσες δυό πηγές σ' άγνωστα συστήματα και χώρους και κατάλαβες τι άκουσες και μάλιστα κάνεις και προτάσεις.

Το το προτείνω εγώ το γράφω καθαρά ανάλογα τον φίλο που ρωτάει και πάντα προτείνω μηχάνημα ή μηχανήματα που θεωρώ κατάλληλα.

σιγουρα οι πιο εμπειροι, μπορουν να μας αποτρεψουν απο κακοτοποιες. για να γινω πιο συγκεκριμενος μπορει καποιο player να ειναι ακαταλληλο για λαμπα. περα απο αυτο ομως εμενα με ευχαριστει η απαντηση "ακουσε το στο χωρο σου με το συστημα σου" κυριως οταν προκειται για ενα player και το προτιμω απο παγιομενες αποψεις και μπουσουλες. συνταγη δεν υπαρχει. υπαρχει υποκειμενικοτητα και ο μονος λογος που περα απο τα αυτια μου ζητω και την αποψη του καθε Διονυση ειναι για να περιορισω λιγο τις επιλογες που ειναι παρα πολλες και δεν εχω τον αντιστοιχο χρονο.

ευχαριστω και παλι!

Για να συννενοούμαστε.Το τι έγραψα αφορά τα δικά σου γραφόμενα πιό πάνω,ότι δηλαδή άκουσες δυό πηγές σ' άγνωστα συστήματα και χώρους και κατάλαβες τι άκουσες και μάλιστα κάνεις και προτάσεις.

οκ, δεν θα ξανακανω προτασεις. ας τις κανουν οι ειδικοι. :grandpa:

Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: αναζητηση cd player

οκ, δεν θα ξανακανω προτασεις. ας τις κανουν οι ειδικοι. :grandpa:

Νικος

Δεν υπάρχουν ειδικοί όπως το εννοείς και πολύ περισσότερο δεν είμαι εγώ τέτοιος.Το χόμπυ μας κάνουμε.

Φυσικά και να λές την άποψή σου-γι αυτό γράφουμε όλοι εδώ μέσα,αλλά δεν νομίζω ότι είναι κακό,να υπενθυμίζουμε καμιά φορά μεταξύ μας,ότι δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε εύκολα(συμβαίνει σ' όλους μας),πρίν ακούσουμε ένα μηχάνημα στο χώρο και στο σύστημά μας.

επειδη συμφωνω και εγω απολυτα και ειχα αυτη την κουβεντα εχθες με τον argi, ειναι παραλογο να γυρνας και να ακους πηγες με αλλο ενισχυτη, ηχεια, καλωδια και χωρο! το μονο που μπορεις να κανεις για να συγκρινεις ειναι σε ενα καταστημα να αλλαζεις πηγες στο ιδιο συστημα χωρις αυτο να σου δινει μεγαλο ποσοστο επιτυχιας στο δικο σου χωρο.
θα μπορουσα κ. Γιαννη να δανειστω το vincent απο το καταστημα σας στη στουρναρη?

υπενθυμιση...

Κύριε DIPIE, αν κάποιος έχει την «τύχη» ή την «ατυχία» να έχει τις 3 από τις 4 αρχικές επιλογές στο κατάστημά του, προτείνεται να τις μεταφέρει στο σπίτι του κου ecopak?

Συμφωνώ ότι μία αξιόλογη πηγή αναβαθμίζει όλο το σύστημα, άλλωστε ψάχνοντας κάποιος τα παλαιότερα μηνύματά μου, θα μπορεί να δει ότι πηγή, θέση ακρόασης και επιλογή έντασης, για εμένα, είναι πολύ σημαντικά.

Το μαγαζί γιατί το έχει?

Δε συζητάμε για το αν ταιριάξουν τα ηχεία στο χώρο, δε συζητάμε αν ο ενισχυτής ταιριάξει με τα ηχεία, δε συζητάμε αν ο προ ενισχυτής ταιριάξει με τον τελικό, συζητάμε για πηγή.
Όσο καλύτερη ανάγνωση παρουσιαστεί στον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο, όσο καλύτερη απόδοση υπάρχει στον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο, τόσο καλύτερα θα ακουστεί και στο δικό μας σύστημα!

Αν τώρα συζητάμε για πηγές με «άποψη», «χαρακτήρα» (αν και για εμένα η σωστή πηγή απλά διαβάζει τα δεδομένα, χωρίς να προσθέτει), τότε παίρνω πίσω ότι έγραψα και το μόνο που προτείνω, είναι ο υποψήφιος αγοραστής να ακούσει πρώτα στο χώρο του καταστήματος, να κατασταλάξει σε μία πηγή και μετά το κατάστημα ας του το δανείσει ή ας του το πάει σπίτι για ακρόαση στο σύστημα του.

Αλλά, δε μπορούμε να απαιτούμαι τη μετακόμιση ενός καταστήματος στο σπίτι μας, για την αγορά πηγής, όταν υπάρχουν τόσες και τόσες εταιρείες στην κάθε κατηγορία τιμής!

Κύριε DIPIE, αν κάποιος έχει την «τύχη» ή την «ατυχία» να έχει τις 3 από τις 4 αρχικές επιλογές στο κατάστημά του, προτείνεται να τις μεταφέρει στο σπίτι του κου ecopak?

Μπα που να αποφασίσει ο Μοντεχρήστο ότι είναι gay στα γεράματα και να σε κυνηγάει γύρω γύρω στο κελί... Ακόμα και quote να σε κάνουμε κουραστικό είναι με αυτή τη γραμματοσειρά!

Αν ένα κατάστημα έχει όλες τις επιλογές μου δεν θα είχα πρόβλημα να ακούσω τα 4-5 cd εκεί για να διαλέξω πιο μου αρέσει περισσότερο.
Βέβαια, θα ήθελα αυτό που θα διαλέξω, ή αν είμαι ανάμεσα σε 2 αυτά που θα διαλέξω να τα ακούσω και σπίτι μου πριν πάρω την τελική απόφαση.
Βέβαια τα περισσότερα μηχανήματα που έχω ακούσει παίζουν καλύτερα στο σπίτι μου παρά σε μαγαζί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στην αντίθετη περίπτωση όμως, σκέψου να αγοράσεις ένα CD π.χ. επειδή έχει απίστευτα χαμηλά και όταν το πάρεις σπίτι σου να μπουμάρει το σύμπαν;

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια υπάρχει από τη στιγμή που θέλεις να ακούσεις 4-5 cd και το καθένα είναι σε διαφορετικό μαγαζί! Τότε ούτε επαγγελματίας reviewer δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Ακόμη και αυτοί χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανήματα, που γνωρίζουν τον χαρακτήρα τους, για να βγάλουν συμπεράσματα...

Όποτε ζήταγα κάτι για ακρόαση στη Αγγλία...
Μου το έστελναν... ακόμα και αν δεν τους είχα γνωρίσει και απλά το ζήταγα τηλεφωνικά. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις έστελνα συνήθως επιστολή.
Κάποιοι απαιτούσαν μια συγκεκριμένη γραφειοκρατία.
Κάποιοι ζητούσαν συγκεκριμένη εγγύηση (λχ. Το 10% σε χρέωση στην visa… εάν το γύρναγες έπαιρνες πίσω την εγγύηση εάν όχι σου χρέωναν όλο το ποσό)
Όλα αυτά για μηχανάκια κάτω των 3000 ευρώ (περίπου).

Πιο ακριβά.. δεν τα σήκωνε η τσέπη μου και δεν τα ζήταγα.

Κάποτε σε μια συζήτηση μου είχαν πει και το ‛τρελό’ για τα Ελληνικά δεδομένα.
«Φθηνό είναι και δεν το έχω στο μαγαζί... Αγόρασε το από εμένα, φέρε το πίσω σε δυο εβδομάδες και θα σου δώσουμε τα λεφτά πίσω, σύμφωνα και με την νομοθεσία που ισχύει»
Ακόμα και αυτή η πρόταση … είναι τίμια είναι ως ένα σημείο…

Αυτά τα γράφω γιατί…
Έστω ότι πάω σε μια αντιπροσωπία και παραγγέλνω κάτι που δεν υπάρχει σε στοκ.
Σε δυο εβδομάδες πάω να το γυρίσω πίσω γιατί σαν καταναλωτής δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Τι θα μου σούρει ο αντιπρόσωπος δεν λέγετε.

Άρα, το θέμα δεν είναι να κάνεις μετακομίσεις!!!
Αλλά ως έμπορος να έχεις μια τίμια πολιτική πάνω σε αυτό. Η πολιτική σου αυτή θα λαμβάνει υπόψη και τις υποχρεώσεις του πελάτη. Δηλαδή… κάντε το ίδιο βάλτε εγγύηση και υπογραφές και visa.. δεν είναι κακό.
Η οργάνωση είναι καλό πράγμα.

Ακούω και παράπονα από αντιπροσώπους για καταστροφές και κλοπές από ακροάσεις.
Για αυτό λέω, βάλτε διαδικασίες/πολιτικές, σκεφτείτε ένα μοντέλο τίμιο. Εάν όντος ενδιαφέρομαι σαν πελάτης, θα υπογράψω και θα σου δώσω και τη visa για να πάρεις μια εγγύηση. Το ίδιο πάνω κάτω κάνουν και όσοι νοικιάζουν αμάξια ή δίνουν test drive.

Σημείωση… έχω πάρει test drive αμάξι των 30.000 (ίσως και ακριβότερα) και έχω μπει σε test drive των 50+ χιλιάδων για Σαββατοκύριακο.

Συμφωνώ ότι μία αξιόλογη πηγή αναβαθμίζει όλο το σύστημα, άλλωστε ψάχνοντας κάποιος τα παλαιότερα μηνύματά μου, θα μπορεί να δει ότι πηγή, θέση ακρόασης και επιλογή έντασης, για εμένα, είναι πολύ σημαντικά.

Το μαγαζί γιατί το έχει?

Δε συζητάμε για το αν ταιριάξουν τα ηχεία στο χώρο, δε συζητάμε αν ο ενισχυτής ταιριάξει με τα ηχεία, δε συζητάμε αν ο προ ενισχυτής ταιριάξει με τον τελικό, συζητάμε για πηγή.
Όσο καλύτερη ανάγνωση παρουσιαστεί στον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο, όσο καλύτερη απόδοση υπάρχει στον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο, τόσο καλύτερα θα ακουστεί και στο δικό μας σύστημα!

Αν τώρα συζητάμε για πηγές με «άποψη», «χαρακτήρα» (αν και για εμένα η σωστή πηγή απλά διαβάζει τα δεδομένα, χωρίς να προσθέτει), τότε παίρνω πίσω ότι έγραψα και το μόνο που προτείνω, είναι ο υποψήφιος αγοραστής να ακούσει πρώτα στο χώρο του καταστήματος, να κατασταλάξει σε μία πηγή και μετά το κατάστημα ας του το δανείσει ή ας του το πάει σπίτι για ακρόαση στο σύστημα του.

Αλλά, δε μπορούμε να απαιτούμαι τη μετακόμιση ενός καταστήματος στο σπίτι μας, για την αγορά πηγής, όταν υπάρχουν τόσες και τόσες εταιρείες στην κάθε κατηγορία τιμής!

Τι δοκιμές και πράσινα άλογα. Σου πουλάνε φίκια για μεταξοτές κορδέλες και μετά κάνουν τους κινέζους. Γιατί αν σου ζητήσουν στο Ελλαδιστάν Visa για εγγύηση θα την δώσεις? Εγώ με τίποτα. Εδώ όλοι κοιτάμε, ποιόν θα κοροϊδέψουμε και πως θα τα αρπάξουμε. Όχι αν έχω άδικο πες τε μου.

Αγοράζεις ελατωματικό προϊόν, το πας την πρώτη μέρα στο κατάστημα και σου λένε να το πας για service με την εγγύηση. Άλλωστε γι' αυτό είναι η εγγύηση!!!

Πληρώνεις τον λογαριαμό του τηλεφώνου σου και τον επόμενο μήνα σου έρχεται ο καινούριος και μαζί αυτός που έχεις πληρώσει για να τον ξαναπληρώσει!

Έρχονται τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικεία που μένεις και λες μα γιατί. Δεν είχα θέρμανση αυτό τον μήνα!!

Γυρίζεις σπίτι σου μετά την δουλιά και βλέπεις ότι κάποιος έχει βάλει το αυτοκίνητό του στην θέση σου στο πάρκινγκ, ή σου έχει φάει την μισή προσπαθόντας να το στριμώξει δίπλα σου.