Αναζητηση DAC;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,995
Αθηνα
Χρονια πολλα!
Ειχα αγορασει πριν 3 χρονια ενα ζευγαρι sennheiser hd598SR, που ηταν προταση παιδιων απο το φορουμ. Τα χρησιμοποιω αρκετα τελευταια σε συνδεση με το κινητο μου τηλεφωνο. Ηθελα να ρωτησω αν, αγοραζοντας καποιο DAC, θα εχω αναβαθμιση στην ποιοτητα του ηχου απο τα υπαρχοντα ακουστικα. Σκεφτομουν για καποιο απο τα ultra portable (νομιζω ετσι τα αποκαλειτε), ωστε να συνεχισω να εχω την ευελιξια που προσφερει η ακροαση απο κινητο.
Αν πιστευετε οτι δεν θα εχω σημαντικη διαφορα και απαιτειται αγορα νεων ακουστικων, μαλλον θα παραμεινω με την υπαρχουσα κατασταση :)

ευχαριστω!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Ποιο κινητό τηλέφωνο έχεις;
Εάν δεν είναι κάποιο εξειδικευμένο στον ήχο τότε θα ακούσεις πολύ μεγάλη διαφορά , ειδικά με το ακουστικό που έχεις.

iphone 12, δεν νομιζω οτι εχει κατι εξειδικευμενο για μουσικη. Αναγκαζομαι και χρησιμοποιω και καλωδιο lightning -> 3.5mm επειδη δεν εχει θυρα ακουστικων. Μαλιστα, εχω την εντυπωση οτι τα συγκεκριμενα ακουστικα μου τα ειχες προτεινει εσυ, οταν ειχα βρεθει με τον θοδωρη το καλοκαιρι του 2018 που ειχα ανεβει θεσσαλονικη :)

Ποιο dac θα μου προτεινες να αγορασω; σκεφτομαι εως 100-120 ευρω . Να ξερεις οτι και την αλλη φορα που ρωτησα τι ακουστικα να αγορασω, μου ειπες, γυρισα αθηνα και τα εβαλα παραγγελια κατευθειαν, ουτε ψαξιμο, ουτε διαβασμα, τιποτα :D Τυφλη εμπιστοσυνη!

Χαζευοντας λιγο, βλεπω οτι μαλλον το budget ειναι εξαιρετικα περιορισμενο. Μεχρι 200 ισως; Αλλα δεν θα ηθελα να ανεβω περισσοτερο

Χαζευοντας λιγο, βλεπω οτι μαλλον το budget ειναι εξαιρετικα περιορισμενο. Μεχρι 200 ισως; Αλλα δεν θα ηθελα να ανεβω περισσοτερο
Θέλεις αυτά τα πολύ μικρά που συνδέονται με καλώδιο με το κινητό και δεν έχουν δική τους μπαταρία χωρίς να χρειάζεται φόρτιση ή με δική του μπαταρία;

ειχα την εντυπωση οτι θα συνδεθει μεσω usb (και μεσω το lightning ->usb καλωδιου στην δικη μου περιπτωση) με το κινητο, οποτε δεν χρειαζονται δικια του μπαταρια. Μετα τα ακουστικα θα συνδεθουν πανω σε αυτο με 3.5mm

υπαρχει καποια αλλη συνδεσμολογια που αγνοω οπου χρειαζεται η παροχη ρευματος στο dac?

ειχα την εντυπωση οτι θα συνδεθει μεσω usb (και μεσω το lightning ->usb καλωδιου στην δικη μου περιπτωση) με το κινητο, οποτε δεν χρειαζονται δικια του μπαταρια. Μετα τα ακουστικα θα συνδεθουν πανω σε αυτο με 3.5mm

υπαρχει καποια αλλη συνδεσμολογια που αγνοω οπου χρειαζεται η παροχη ρευματος στο dac?
Όχι σωστά νομίζεις.
Έχεις βύσμα lighting σε usb C?

Οχι, οτι χρειαζεται απο adapters θα το αγορασω. Μονο καλωδια φορτισης εχω (lightning -> usb), αλλα νομιζω αυτα δεν κανουν διοτι χρειαζεται το αλλο "φυλο" βυσματος. Το apple camera cable ξερω οτι χρησιμοποιειται αλλα αυτο ειναι usb-a. Να παρω και μετα adapter type a -> type c μου φαινεται υπερβολικο.

Το Sound magic A30 θα σε καλύψει πλήρως και νομίζω πως αν το ζητήσεις για iphone έχει τον αντάπτορα στην συσκευασία.

Εβλεπα το audioquest dragonfly red, αλλα αυτο που μου προτεινεις μου αρεσει καλυτερα, διοτι ειναι πολυ οικονομικοτερο.

Ψαχνοντας βλεπω οτι υπαρχει η εκδοση soundmagic A30i , η οποια εχει lightning, αλλα δεν την βλεπω πουθενα εκτος απο aliexpress.
Στην χειροτερη θα βρω και εναν adapter

Εβλεπα το audioquest dragonfly red, αλλα αυτο που μου προτεινεις μου αρεσει καλυτερα, διοτι ειναι πολυ οικονομικοτερο.

Ψαχνοντας βλεπω οτι υπαρχει η εκδοση soundmagic A30i , η οποια εχει lightning, αλλα δεν την βλεπω πουθενα εκτος απο aliexpress.
Στην χειροτερη θα βρω και εναν adapter
Για εύκολα ακουστικά, ψείρες κλπ.αρκεί το Dragonfly black.

Είναι 50Ω , 112dB/1V , δεν είναι δύσκολα.

Το Dragonfly Black έχει μέγιστη έξοδο 1V και έχει το 9010 της ESS , που είναι αρχαίο με τα σημερινά δεδομένα.

Το A30 έχει το CS43131 που είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή σε dac αυτού του τύπου.
Έχει μέγιστη έξοδο 2V και 130dB δυναμικό εύρος.

• Like
Reactions: avpap
Μπηκε η παραγγελια και ευελπιστω να το εχω στο τελος της επομενης εβδομαδα! Θα σας πω τις εντυπωσεις μου οταν με το καλο το παραλαβω.

Ευχαριστω πολυ

• Like
Reactions: Sonorus
Ηρθε σημερα το μηχανακι και ανυπομονουσα να γυρισω σπιτι απο τη δουλεια, ωστε να το δοκιμασω! Περιττο να πω οτι εκανα απειρες φορες εναλλαγη μεταξυ αυτου και του apple lighting->3.5mm adapter για να κανω συγκρισεις. Μετα εκανα και συγκρισεις μεταξυ spotify - tidal και τελος τοπικων flac αρχειων. Εκει που εχω καταληξει ειναι οτι το dac "χρωματιζει" καλυτερα τα μουσικα κομματια.
Εχω το λεξιλογιο ενος τελειως ασχετου με τον χωρο οποτε συγχωρεστε με. Ακουω με το dac ενα κομματι και ξαφνικα σε καποιο σημειο μου κανει φοβερη εντυπωση ενας ηχος που νιωθω οτι δεν ειχα ξανακουσει. Αν βαλω επιτοπου τον apple lightning, θα το ακουσω και θα το καταλαβω αυτο το σημειο, αλλα με το dac ειναι πιο εντυπωσιακο. Επισης εχω δει σαφη βελτιωση στο μπασο, το οποιο ειναι πιο "ακριβες" και λιγοτερο πλαδαρο.
Συνολικα ευχαριστημενος απο την αγορα μου. Λογικο κοστος και παρα πολυ ευχρηστο λογω μικρου μεγεθους!

Ευχαριστω πολυ για την προταση!!

• Like
Reactions: Sonorus