Αναζητηση Ενισχυτη για πικαπ

elnic216

New member
26 December 2014
6
Καλησπερα και Χρονια Πολλα

Ειμαι στην αναζητηση δικαναλου ενισχυτη για ενα συστηματακι που θελω να φτιαξω.Θα αποτελειται απο

1.Pro-Ject essential II πικαπ
2.Whaferdale Diamond 121 ηχεια

Ο χωρος ειναι 25τμ και το μπατζετ ειναι στα 250 .

Ευχαριστω

Καλώς ηρθες στο φορουμ elnic216.

Phono stage εχεις ή πρεπει να ειναι ενσωματωμένο στον ενισχυτή?

Ευχαριστω για την απαντηση

Επειδη ειμαι αρχαριος δεν εχω οποτε φανταζομαι πρεπει να ειναι ενσωματωμενο.

Μεταχειρισμένα σ'ενδιαφέρουν;
Νομίζω είναι καλύτερη η λύση του μετα/νου,για τα χρήματα που διαθέτεις.
Ήδη κάτι πήρε το μάτι μου...

Χρονια πολλα Λεωνίδα. Δεν γνωρίζω αν ο υποψήφιος θελει καινούργιο ή και μετ/σμενο.

Ειδα τις προτασεις και ειμαι αναμεσα στον denon και στον marantz εχουν διαφορα ή ειναι ισαξιοι;
Μαλλον θα παω σε καινουργιο.Το dac σε τι θα μου χρησιμευσει;

Το ντακ για να συνδέσεις το PC και να παιζεις άυλη μουσικη με ποιότητα σε σχεση με την ενσωματωμένη καρτα ηχου που έχουν αυτά.

Το Denon με εμπνέει και εμένα.

Οποτε σαν συνολο

1.Pro-Ject essential II πικαπ
2.Whaferdale Diamond 121 ηχεια
3.Denon PMA-520AE ενισχυτης

Ειναι αξιοπρεπες σαν entry level;

Μια χαρά είναι,ο Denon έχει και phono stage για το πικάπ.
Από εκεί και πέρα,πρέπει ν'ανέβεις περί τα 200 ευρώ,αν αντέχεις να σου ρίξουμε προτάσεις

Μια χαρά είναι,ο Denon έχει και phono stage για το πικάπ.
Από εκεί και πέρα,πρέπει ν'ανέβεις περί τα 200 ευρώ,αν αντέχεις να σου ρίξουμε προτάσεις

Δηλαδη να παω στα 400 για ενισχυτη;νομιζω οτι ειναι too much.

Μια χαρα. Ποια κεφαλη εχει το ProJect? Καποια Ortofon να υποθεσω?

Ναι απο τα χαρακτηριστικα Ortofon OM5e cartridge, pre-mounted.

Υπαρχει και η επιλογη του Yamaha Α-S300 στο 250αρι
εχει κ αυτος Phono

Ηχητικα πιστευω πως ο yamaha θα ταιριαξει καλυτερα με τα whaferdale. Τα ηχεια τα εχω ακουσει με denon και το αποτελεσμα (τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα) ηταν λιγο μουντο, ελειπαν τα πριμα.

Εγώ προτιμώ τον Yamaha R-S300 για τα Whaferdale (τα οποία με 86db θέλουν τα watts τους). O Denon είναι 45 & o Yamaha 50RMS στα 8Ω. Αν μπορείς όμως πάρε τα ηχεία στο χέρι και πήγαινε άκουσε και τους δύο. Υπάρχουν όμως και άλλοι καλοί στα λεφτά αυτά που όμως δεν εισάγονται (αν δεν έχεις πρόβλημα να αγοράσεις από το εξωτερικό).

Στο link αν βάλουμε απόσταση ακρόασης 3μ, 90db SPL στάθμη ήχου, 86db ευαισθησία ηχείων θέλουμε 45W ενισχυτή, για 91 db στάθμη θέλουμε 57W ενισχυτή ανά κανάλι. Μάλλον δεν θα υπάρχει καμμιά ακουστή διαφορά στην ένταση DENON vs YAMAHA.

Αντίστοιχα για 93 db SPL θέλει 90W (πχ 2Χ45) και για 94 db SPL θέλει 113W (πχ 2X56), αν πάει αθροιστικά στο στερεο.

Και οι δύο οδηγούν σωστά τα ηχεία έστω οριακά, το θέμα είναι ποιος ταιριάζει περισσότερο ηχητικά.