Αναζήτηση για high-end σύστημα (entry level)

o_lakis

New member
20 November 2009
4
Καλησπέρα στο φορουμ.
Στην προσπάθειά μου για ένα πρώτο βήμα στο high-end, κατέληξα σε 2 πιθανά συστήματα:
1) Ενισχυτής Advance Acoustics MAP 305 II, ηχεία KEF IQ 9, πηγή Advance Acoustics MCD 204 (σύνολο 2000€)
2) Ενισχυτής Primare Ι-21, ηχεία System Audio SA 1530, πηγή Micromega CD10 (σύνολο 2700 €)

Από μουσική ακούω κυρίως pop, house, RnB (χωρίς να αποκλείονται άλλα είδη). Χώρος: από 10 έως 30 τμ (θα τοποθετηθεί ενίοτε και σε υπνοδωμάτιο και σε σαλόνι)

Το 2ο σύστημα έχει σαφώς πιο αναλυτικό και ξεκούραστο ήχο (με αρκετό βάθος στα χαμηλά, παρά τη στενή καμπίνα του ηχείου), αλλά μου δίνει μια ελαφρά αίσθηση ότι βάζει τα φωνητικά σε δεύτερο πλάνο. Ενώ το 1ο, αν και πιο ψυχρό, δεν εμφανίζει το παραπάνω πρόβλημα.

Το ερώτημά μου είναι αν το θέμα με τα φωνητικά είναι ιδέα μου (δηλ αν οφείλεται στο ότι δεν έχω συνηθίσει να ακούω ισορροπημένο ήχο) ή αν είναι πραγματικό.
Δέχομαι και εναλλακτικές ιδέες σε budget 2-3000 €, αρκεί να υπάρχει χώρος/κατάστημα να τις ακούσεις.

Καλώς ήρθες!-bye-

Τρία πολύ καλά συστήματα(σαφώς καλύτερα απ' ότι άκουσες).

Στον Ορφέα: Densen beat 110,Audio Physic Spark 4.
Cdp πολλά για να διαλέξεις.

Στην Stepcom:Leema Pulse,Leema Stream,Elac 207.2(ή κανένα Proac).

Στην Location sound:Πλήρες σύστημα ΧΤΖ.

Επίσης πολύ καλό και σε καλή τιμή,έρχεται το σύστημα με ενισχυτή και cdp Creek Destiny μαζί με ηχεία δαπέδου Epos.

Καλές ακροάσεις.

Last edited:
Τι λέτε ρε παιδιά... τι τιμές είναι αυτές.... Electra με hegel 2.5Κ? Δηλαδή εμείς που αγοράσαμε ήδη κορόιδα ήμασταν? Τι προσφορά είναι αυτή... ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!!!
:slapface: :bang: :bigcry:

Να περάσεις και από την Audioevolution. Έχει ένα στημένο με ηχεία δαπέδου και προ-τελικό Audiolab στα 2.5Κ. Δεν θυμάμαι τα ηχεία ποιά ήταν όμως sorry. Είχαν 1,5Κ. Πολύ καλός ήχος. Στις καλές εγγραφές "βλέπεις" και περιγράμματα...

Last edited:
το συγκεκριμενο ''μικρο'' electra μαζι με το ''μεγαλο'' ειναι και το πιο πετυχημενα μοντελα απο την επετειακή σειρα με το βηρύλιο...Στα μεσαια μοντελα κατι σαν να μην πηγε καλα...Παντος γενικα, το 907 ειναι εξαιρετικο ηχειο ειδικα σε αυτα τα λεφτα...!!!!!....Με οτι ενισχυτη το εχω ακουσει παντα επαιζε καλα....Αν σου αρεσει και ο ηχος της focal τοτε εισαι και τυχερος απο την προσφορα...

Last edited by a moderator:
Να πας στην Stepcom, υπάρχει ένα σύστημα σε προσφορά.
Hegel ολοκληρωμένος, focal ηχεία.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51599
Μου έπεσε το σαγόνι, σε αυτά τα χρήματα, απλά δεν υπάρχει

Στα χρήματα αυτά πραγματικά είναι ευκαιρία !

Αξίζει πάντως να ακούσεις κ στον Ορφέα Νaim xs με audiophysic.

Κύριοι, άκουσα μερικές από τις προτάσεις σας (+ κάποιες εναλλακτικές που προτείνουν οι αντιπρόσωποι)

- Leema Pulse,Leema Stream,Elac 207.2 Πολύ καλός ήχος γενικά, αλλά σε κομμάτια ποπ ή house (που είναι η κύρια προτίμησή μου), όταν υπήρχαν πολύ χαμηλά samples, δεν ακούγονταν καν. Το φαινόμενο εξαλείφθηκε αλλάζοντας τα ηχεία σε Focal Chorus 816 V. Τελικά όμως το σύνολο υπερβαίνει το budget μου των 3000€, πλησιάζει τισ 4000.

- σύστημα σε προσφορά.Hegel ολοκληρωμένος, focal ηχεία.Το επίπεδο του ήχου ήταν συγκινητικό, αλλά αν προσθέσεις πηγή, καλώδια, βάσεις κλπ, το σύνολο πηγαίνει κοντά στα 4000 €, άρα πάλι δεν βγαίνουμε.

- Πλήρες σύστημα ΧΤΖ / Densen beat 110,Audio Physic Spark 4.Σε λίγες μέρες η ακρόαση (θα επανέλθω)

- Εναλλακτικά συστήματα που άκουσα: Arcam A95 + Arcam FMJ CD36 + Opera Seconda (demo) οριακά στο budget, απίθανος ήχος, αλλά φοβάμαι λίγο το ότι είναι demo ( η γνώμη σας σε αυτό ? ) και επίσης ο Αρκαμ σαν να υστερεί λίγο στην υψηλή ένταση.

- Να περάσεις και από την Audioevolution. Έχει ένα στημένο με ηχεία δαπέδου και προ-τελικό Audiolab στα 2.5Κ. Δεν θυμάμαι τα ηχεία ποιά ήταν όμως sorry. Είχαν 1,5Κ. Τα ηχεία είναι τα Opera Seconda (demo). Αυτό το σύστημα είχε τον πιο διάφανο ήχο, με σχετικές απώλειες στα χαμηλά, που εξομαλύνται αρκετά από τα Opera. Πάλι όμως φτάνουμε στα 3500, δηλ εκτός budget. Άσε που τα Opera είναι πολύ ογκώδη, δεν θα ταιριάξουν στο χώρο μου..

Συμπέρασμα: δεν βρήκα κάτι καλύτερο και ταυτόχρονα εντός budget σε σχέση με αυτά που είχα αναφέρει στο άνοιγμα του τοπικ. Θα ακούσω και Densen-AudioPhysic και βλέπουμε... :hmmmm:

Μην ξεχάσεις και τα ΧΤΖ.

Επίσης τα Creek Destiny.Είναι σε προσφορά και με πολύ καλό ήχο μαζί με τα ηχεία της εταιρείας(Epos).

Τα ντέμο έχουν εγγύηση και δεν είναι ταλαιπωρημένα.Μην τα φοβάσαι.

Καλό κουράγιο...

Last edited:
Καλησπέρα στο φορουμ.
Στην προσπάθειά μου για ένα πρώτο βήμα στο high-end, κατέληξα σε 2 πιθανά συστήματα:
1) Ενισχυτής Advance Acoustics MAP 305 II, ηχεία KEF IQ 9, πηγή Advance Acoustics MCD 204 (σύνολο 2000 )
2) Ενισχυτής Primare Ι-21, ηχεία System Audio SA 1530, πηγή Micromega CD10 (σύνολο 2700 )

Από μουσική ακούω κυρίως pop, house, RnB (χωρίς να αποκλείονται άλλα είδη). Χώρος: από 10 έως 30 τμ (θα τοποθετηθεί ενίοτε και σε υπνοδωμάτιο και σε σαλόνι)

Το 2ο σύστημα έχει σαφώς πιο αναλυτικό και ξεκούραστο ήχο (με αρκετό βάθος στα χαμηλά, παρά τη στενή καμπίνα του ηχείου), αλλά μου δίνει μια ελαφρά αίσθηση ότι βάζει τα φωνητικά σε δεύτερο πλάνο. Ενώ το 1ο, αν και πιο ψυχρό, δεν εμφανίζει το παραπάνω πρόβλημα.

Το ερώτημά μου είναι αν το θέμα με τα φωνητικά είναι ιδέα μου (δηλ αν οφείλεται στο ότι δεν έχω συνηθίσει να ακούω ισορροπημένο ήχο) ή αν είναι πραγματικό.
Δέχομαι και εναλλακτικές ιδέες σε budget 2-3000 , αρκεί να υπάρχει χώρος/κατάστημα να τις ακούσεις.

K2integratedamp400.jpg

WhfK2int2008250.jpg
ROKSAN KANDY K2 Integrated

http://www.roksan.co.uk/kan_k2amp.html

K2CD400.jpg

ROKSAN KANDY K2 CD Player

http://www.roksan.co.uk/kan_k2cdplayer.html

K2speakerenlarged.jpg

ROKSAN K2 Speakers
http://www.roksan.co.uk/speaker_K2.html

Τιμή σέτ 2980e ( Καταλόγου - πρό εκπτώσεως τοίς μετρητοίς)
Δώρο τά Interconnects καί καλώδια ηχείων (QED)

Καλή χρονιά!

'Ακουσα και τα XTΖ και Densen+ Audiophysic.
Οπότε (μετά από 8-9 ακροάσεις σε 5-6 καταστήματα) τα έβαλα όλα κάτω και αποφάσισα.

Νομίζω πρέπει κανείς να βάλει συγκεκριμένα κριτήρια, αλλιώς θα μπερδευτεί.
Οπότε, αποφάσισα να μείνω πιστός σε συγκεκριμένο budget (παρά τον πειρασμό από ακριβότερα συστήματα). Και ύστερα επέλεξα ό,τι ήταν καλύτερο στο αυτί.
Επίσης, προσωπικά λαμβάνω σοβαρά υπόψη κι άλλα πράγματα, όπως αντιμετώπιση πελάτη από το κατάστημα, αισθητική (+ διαστάσεις) μηχανημάτων κ.α. Υπήρξε σύστημα που ίσως ήταν λίγο καλύτερο από αυτό που τελικά επέλεξα, αλλά δεν μου άρεσε η "προχειρότητα" που με αντιμετώπισε το κατάστημα.

Οπότε καταλήγω στο σετάκι Primare Ι21 + Audiophysic Yara Evolution II + πηγή Micromega. Δηλ κοντά στην αρχική επιλογή στο άνοιγμα του ποστ, αλλά με διαφορετικά ηχεία.

Η αναζήτηση θα συνεχιστεί αργότερα (μόλις ξαναμαζέψουμε τα €) με ραδιόφωνο, dac κ.α. :creep:

Καλοάκουστα...Να τα χαρείς!

Καλά μηχανήματα,μπράβο...Περισσότερο μετράει ότι το κούρασες και κουράστηκες και τελικά διάλεξες,ότι σου ταίριαζε περισσότερο.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Αναζήτηση για high-end σύστημα (entry level)

Καλώς ήρθες!-bye-

Τρία πολύ καλά συστήματα(σαφώς καλύτερα απ' ότι άκουσες).

Στον Ορφέα: Densen beat 110,Audio Physic Spark 4.
Cdp πολλά για να διαλέξεις.

Στην Stepcom:Leema Pulse,Leema Stream,Elac 207.2(ή κανένα Proac).

Στην Location sound:Πλήρες σύστημα ΧΤΖ.

Επίσης πολύ καλό και σε καλή τιμή,έρχεται το σύστημα με ενισχυτή και cdp Creek Destiny μαζί με ηχεία δαπέδου Epos.

Καλές ακροάσεις.

+1
Noμίζω οτι θα ψάξεις πολύ και πιθανότατα δεν θα βρείς καλύτερο συνδυασμό απο τα Αudio physic Spark4 με τον Densen Beat110 στα λευτά αυτά, με εξαίρεση τα απόλυτα μεγέθη και σώματα παίζει μουσική σαν κορυφαίο σύστημα και πρόσθεσε σε αυτά και την εφ όρου ζωής εγγύηση της Densen,αυτό και αν λέει κάτι για την ποιότητα κατασκευής του ενισχυτή.
Ψηφιακό εγώ θα προτιμούσα Ιάπωνα, ενα Pioneer,Sony ή Yamaha.