Αναζητηση ηχειων για Technics su-7300

marios79

New member
19 March 2012
20
Καλησπερα κ καλες γιορτες σε ολους,

αφου σας κανω γνωστο οτι ειμαι τελειως ασχετος με το αντικειμενο ηχος θα ηθελα την γνωμη σας κ την συμβουλη σας για την αγορα ενος ζευγους ηχειων.
Ο ενισχυτης ειναι ενας technics su-7300 κ για την ευκολια σας τα χαρακτηριστικα του μπορειτε να τα δειτε εδω.
Ο χωρος ειναι περιπου 70 τετραγωνικα και το μπατζετ δυστυχως περιοριζεται περιπου στα 500 ευρω.

Διαβασα πολλα ποστ αλλα καπου χαθηκα αναμεσα σε watt, αντιστασεις, αποκρισεις και γραφηματα.
Δεν θεωρω οτι το αφτι μου μπορει να ακουσει κατι ιδιαιτερο, ισως γιατι ποτε δεν ακουσα κατι ιδιαιτερο....

Ο περιορισμος του μπατζετ εχει να κανει με οτι ειμαι σε entry level και δεν ειμαι κ σιγουρος ποσο θα ασχοληθω, οποτε ελεγα να ξεκινησω με κατι που θα "πονεσει" την τσεπη μου λιγοτερο αν δεν υπαρξει συνεχεια.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και σας ευχομαι καλες γιορτες σε ολους με πολυ υγεια.

70 τετραγωνικά είναι...πολλά!
Η απόσταση ακρόασης, πόση είναι;
Οι επιθυμητες εντάσεις ποιες είναι;

(Θεωρητικά, χρειάζεσαι ηχείο δαπέδου.
Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως θα δυσκολευτεί ο ενισχυτής...)

Re: Απάντηση: Αναζητηση ηχειων για Technics su-7300

καλημερα,

σταυρο σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Το φανταστηκα οτι θα ειναι πολλα τετραγωνικα κ γι αυτο το αναφερω.....
Η αποσταση ακροασης ειναι περιπου 3 μετρα.
Δεν εχω τρελες απαιτησεις στο θεμα εντασης γιατι φανταζομαι οτι και ο ενισχυτης δεν ειναι για πολλα!
Και θεωρητικα και πρακτικα ηχεια δαπεδου θα ηθελα ναι....

Έχουμε το ίδιο χώρο περίπου σε μέγεθος και μάλλον καταλαβαίνω τι θέλεις.
Δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο.
Χρειάζεσαι και πολλά λίτρα καμπίνας και ευαίσθητα ηχεία και ενισχυτικά που να τα κουνάνε.

Στην θέση σου θα κοιτούσα στην αγορά μεταχειρισμένου στα χρήματα που διαθέτεις.
Μουσικές προτιμήσεις;

Δεν θα ειχα κανενα προβλημα κ στην αγορα μεταχειρισμενου, αλλα επειδη εχω μεσανυχτα με το αντικειμενο ειναι ευκολο να πεσω κακοτοπιες.....

Κυριως ροκ κ λιγο κλασσικη.

Καλημερα. Θα ελεγα οτι καλυτερα να εκανες λιγο υπομονη να ανεβασεις το μπατζετ και να σεταρεις ενισχυτη μαζι με ηχεια, γιατι οπως και να το κανουμε οσο καλος και να ΗΤΑΝ ο ενισχυτης στα νιατα του σιγουρα δεν θα δωσει οτι μπορει να δωσει ενας συγχρονος καινουριος ενισχυτης.
Και υπαρχει ενδεχομενο να ακουσεις ενα ηχειο σε καποιο καταστημα και να σου αρεσει και πηγαινοντας σπιτι να απογοητευτεις με τον technics
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη, ισως και να ειμαι λαθος.

Εγω θεωρω πως το αφτι σου ακουγοντας ενισχυτες και ηχεια σε καταστηματα θα ειναι σε θεση να ξεχωρισει το τι του αρεσει και τι οχι και οταν βρει τι του αρεσει τοτε ΘΑ θελεις να ασχολιθεις.

Στράτο,συμφωνώ.
Σε 70 μ² χώρο όμως (κι ανάλογα την διάταξη φυσικά ) τα πράγματα είναι περίεργα,δεν αρκεί η ακρόαση στο κατάστημα.
Και με την μουσική που ακούει αν δεν έχει πλούσιο χαμηλό θα ξυρίσει ο τόπος.

Χωρίς επιτόπου ακρόαση ή σε παρόμοιο μεγάλο χώρο (για μια ιδέα και μόνο ) δεν...

Ο ενισχυτης σου στην εποχη του ηταν πολυ καλός. Και τοτε 40 watts ηταν "αρκετα στην αγορά που ανταποκρινταν σε ενα κοινό που εμενε κατα βαση σε διαμερισματα και κινουσε σχετικά ευκολα ηχεια.
Αλλα η εποχη αλλαξε, ο ενισχυτης σου ειναι ισως παντα καλος αλλα ο χωρος δεν ειναι αυτος στον οποιον προοριζονταν τετοια μηχανηματα (με τα αναλογα ηχεια)

Οποτε εισαι σε περιεργη φαση.

70 Μ2 δεν ειναι ευκλο να τα δαμασεις με σαρανταρι ενισχυτη γιατι εχεις αναγκη για απαιτητικο ηχειο για να μην ξυριζει οπψς λεει ο συμφορουμητης.

Σε αυτα τα βατς που παιζεις και με τον χωρο που εχεις δεν βλεπω κατι αλλο απο ενα Klpsh RF82

Αλλα φοβαμαι μην "τσιριξει" και αυτο στον χωρο.

Ισως καποιος αλλος να εχει καποια καλυτερη ιδεα.