Αναζήτηση καλωδίου

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Στήνοντας σιγά σιγά το στερεοφωνικό στο σπίτι, έφτασε η ώρα για τα καλώδια των ηχείων.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Focal Chorus 826V. Ο ενισχυτής προς το παρόν είναι ένας denon 15ετίας αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά θα αλλαχτεί προς το καλοκαίρι.

Μετρημένη η απόσταση που χρειάζομαι είναι γύρω στα 8 μέτρα, αλλά λαμβάνοντας υπ'όψιν τυχόν μετακομίσεις καθώς και το ενδεχόμενο να γυρίσω κάποια στιγμή σπίτι και να βρω τα ηχεία κολλημένα πίσω από κανένα καναπέ, έλεγα να πάρω 10 μέτρα.

Ένα λογικό (θεωρώ) ποσό που μπορώ να δώσω, είναι περί τα 10 /μέτρο.
Δεκτές προτάσεις με +- από τον αρχικό μου προϋπολογισμό.

:)

Στήνοντας σιγά σιγά το στερεοφωνικό στο σπίτι, έφτασε η ώρα για τα καλώδια των ηχείων.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Focal Chorus 826V. Ο ενισχυτής προς το παρόν είναι ένας denon 15ετίας αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά θα αλλαχτεί προς το καλοκαίρι.

Μετρημένη η απόσταση που χρειάζομαι είναι γύρω στα 8 μέτρα, αλλά λαμβάνοντας υπ'όψιν τυχόν μετακομίσεις καθώς και το ενδεχόμενο να γυρίσω κάποια στιγμή σπίτι και να βρω τα ηχεία κολλημένα πίσω από κανένα καναπέ, έλεγα να πάρω 10 μέτρα.

Ένα λογικό (θεωρώ) ποσό που μπορώ να δώσω, είναι περί τα 10 /μέτρο.
Δεκτές προτάσεις με +- από τον αρχικό μου προϋπολογισμό.

Δεκα μετρα συνολικα,η το καθε ενα??:afro::furious3:Οπως και να εχει (ειδικα στην περιπτωση των 10 μετρων ανα καναλι),κανε τα αδυνατα δυνατα να μειωσεις την αποσταση,ασε που ετσι σου μενουν και λεφτα για καλλυτερο καλωδιο.Ξερεις τι λενε??Εαν χρειαζεσαι π.χ 3 μετρα,παρε 2,5 και βρες τροπο να φτασει..You know what i mean??:ernaehrung004:

10 μέτρα σύνολο.

Το ένα είναι κολλητά στον ενισχυτή οπότε μιλάμε για 1-2 μέτρα απόσταση και το άλλο έχει την περισσότερη απόσταση.

Τώρα τι 8 τι 9 τι 10 μέτρα... είναι τόσο σοβαρές οι απώλειες ?

Eγώ πάντως από το Nordost 2Flat έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι και στην κατηγορία τιμής που θέλεις.
Βέβαια οι αποστάσεις μου ειναι 2 μέτρα απο κάθε ηχείο προς τον ενισχυτή, αλλά νομίζω οτι σημαντικότερο θέμα για τα μεγάλου μήκους καλώδια ειναι οι αλλοιώσεις στη φάση απο τη χωρητικότητα/επαγωγιμότητα που έχουν παρά οι απώλειες ισχύος λόγω αντίστασης. Μήπως, γι αυτο το λόγο, πρέπει να προσέξεις τα μήκη των καλωδίων να είναι ίδια;

Από την μία μεριά είναι max 1 μέτρο. Από την άλλη, θα προσπαθήσω να το μειώσω στο ελάχιστο, όχι όμως κάτω από 7 μέτρα.
Anyway... καμιά μάρκα ?

Υπ'οψιν ότι δεν με ενδιαφέρει διπλοκαλωδίοση.

Να ξερεις οτι δεν μπορεις απο την μια μερια να εχεις 1 μετρο και απο την αλλη 7. Αυτο ειναι εντελως λαθος.Καλυτερα ειναι η διαφορα τους να μειωθει το πολυ στο 1-2 μετρα...

πλατωνα καταρχην περα απο τις απωλειες των καλωδιων ο τοποθετηση των ηχειων εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια και απο αυτα που διαβαζω πας να τα στησεις εντελως λαθος.

τα ηχεια πρεπη να απεχουν 2-3 μετρα μεταξυ τους και οχι 10.

ισως με μια φωτο του χωρου σου η ενα σχεδιαγραμα να σε βοηθουσαμε καλυτερα.

Τώρα τι 8 τι 9 τι 10 μέτρα... είναι τόσο σοβαρές οι απώλειες ?

Κοίτα...
Δεδομένου ότι θέλεις τα ηχεία να απέχουν 8 μέτρα το ένα από το άλλο, το καλώδιο θα είναι το τελευταίο που θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Για να ακούσεις στερεοφωνική εικόνα σε τέτοια απόσταση δεν παίζει με αυτό το setup που πας να φτιάξεις σε αυτές τις αποστάσεις, οπότε οι απώλειες θα είναι μηδαμινές σε σχέση με αυτό που θα χάσεις στην πραγματικότητα.

Για τέτοια απόσταση ηχείων πρέπει να έχεις κινηματογραφική αίθουσα (και τα ανάλογα ηχεία). Πρέπει να μετακινήσεις οπωσδήποτε τον ενισχυτή. Καλό είναι να είναι συμμετρικά, και όχι πάνω από 4-5 μέτρα. Κι εγώ ψάχνω αυτή τη στιγμή για καλώδια και βλέπω τα tributaries και τα Goertz.

Οι φωτογραφίες του χώρου.

Το "σταθερό" ηχείο είναι αυτό στη γωνία.

Αυτό που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη η θέση του, είναι το δεξί.

Η θέση του σκύλου αλλάζει :)

H εναλλακτική λύση για το ηχείο είναι η γωνία δίπλα στην κολώνα. Υπόψιν ότι ο καναπές μπορεί να φύγει από εκεί και να πάει απέναντι.

Πάντως, ακουστικά, μου αρέσει όπως είναι τώρα. Τα είχα για αρκετό καιρό με την άλλη λύση αλλά κάτι δεν μου άρεσε.

Α, σε λίγες ημέρες θα υπάρχει και ένας μπέρυ 1500, μόνιμος αυτή τη φορά :)

Sorry για την ποιότητα των φωτογραφιών αλλά ήταν πολύ βιαστικές και από κινητό.
Σχετικά με τις αποστάσεις, το δεξί ηχείο όπως είναι τώρα, απέχει από τον ενισχυτή με τα χίλια ζόρια 6 μέτρα.

Last edited:
Δεν φαίνεται καλά η 2η θέση και το ηχείο. Είναι πίσω από το αριστερό μπράτσο του καναπέ εκεί που ακουμπάει τώρα δηλαδή και όχι μια κολώνα που φαίνεται αρκετά πίσω.