Αναζήτηση κατάλληλου Media Center για Windows 7 Pro 64-bit

Καλημέρα,

Είναι γνωστό ότι τα "7 Pro" έχουν ενσωματωμένο το Windows Media Center, το οποίο λογικά (πρέπει να) αναπαράγει όλα τα σύγχρονα φορμά εικόνας και ήχου, τόσο SD όσο και HD. Δεν είμαι όμως απολύτως σίγουρος αν το κάνει.

Τα δικά μου, που πρόκειται να φορέσω στο νέο HTPC (υπό κατασκευήν - τελειώνει οσονούπω), είναι 64-μπιτα. Μαζί με το υπόλοιπο hardware, υπάρχει μια κάρτα TV της AverMedia η υβριδική H727, η οποία συνοδεύεται και από το δικό της λογισμικό "Media Center", που αναλαμβάνει να παρέξει στο χρήστη ένα υποτίθεται φιλικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο θα αναπαράγεται τηλεοπτικό πρόγραμμα και αναπαραγωγή μέσων (DVD, BD κλπ.).

Φυσικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δουλεύει σωστά και όπως θα το ήθελα, αν καλύπτει δηλαδή όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν είναι απαραίτητο να το εγκαταστήσω προκειμένου να δουλέψει έστω και μόνο η κάρτα TV ως τηλεοπτικός δέκτης.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα το πεδίο τέτοιων προγραμμάτων έχει διευρυνθεί τόσο, που ο χρήστης πελαγώνει (ένα από αυτούς είμαι κι εγώ). Είχα κάποια εμπειρία στο παρελθόν, τόσο από το PowerDVD, όσο και και από το WinDVD, αλλά πολλά χρόνια πριν. Επίσης είχα εμπειρία από μια από τις αρχικές εκδόσεις του IMON, που συνόδευε ένα επιτραπέζιο κουτί της Thermaltake, αλλά κι αυτό από παλιά.

Άρα ψάχνω ένα πρόγραμμα, ελεύθερο ή εμπορικό, που να έχει όσο γίνεται πιο ευρεία κάλυψη των σημερινών αναγκών και να μπορεί βέβαια να συνεργάζεται με τα Windows 7 Pro 64-bit και το hardware του HTPC.

Πρόταση ή προτάσεις;
-

Το ενσωματωμένο wmc με επιπλέον media manager τον Mce mediabrowser, έχει όλες τις δυνατότητες που ζητάς. Επιπλέον θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το xbmc είναι φυσικά δωρεάν, πολύ γρήγορο, ωραιο περιβάλλον, περισσότερο παραμετροποιησιμο. Το χρησιμοποιώ τελευταία πάρα πολύ, σε τηλεχειριζόμενο κουτί Silverstone lc20 με χειριστήριο imon, το οποίο μπορώ να πω ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο μια και έχω logitech dinovo mini.

Προσωπικά χρησιμοποιώ XBMC αλλά εξίσου καλή επιλογή (επειδή έχεις και TV κάρτα) είναι το mediaportal. Δυστυχώς ένα πρόγραμμα που να τα κάνει όλα σωστά (ταινίες,BR,TV,δορυφορικά) δεν υπάρχει ακόμα. Το κάνουν αλλά χρειάζονται χρόνο,υπομονή και αλχημείες. Πάντως και το XBMC και το mediaportal αναπτύσσονται συνέχεια και πιστεύω θα επιτύχουν τον παραπάνω στόχο.

Περισσότερα του ενός Media Centers στα Windows. Δουλεύουν;

Σας ευχαριστώ όλους σας.

Σκέφτομαι να αξιοποιήσω το WMC των Windows με την προσθήκη του Media Browser, αλλά επειδή κι εγώ ακούω καλά λόγια για τα άλλα που απαριθμήσατε, ερωτώ:

Μπορούν να δουλέψουν πολλά (τρόπος του λέγειν "πολλά", τέλος πάντων, περισσότερα του ενός) προγραμματάκια σε έναν υπολογιστή με Windows, όχι ταυτόχρονα φυσικά, αλλά με επιλογή του χρήστη, ώστε να σχηματίσει κάποιος και συγκριτική άποψη;

Ή θα μπερδεύει "τις κάλτσες του" το PC και δεν θα δουλεύει τίποτα σωστά;
-

Ναι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα να δοκιμάσεις τα περισσότερα και γενικά προτείνεται ώστε να σχηματίσεις και τη δική σου άποψη. Απλά θέλει υπομονή και αναζητήσεις στα φόρουμ των προγραμμάτων όταν έχεις κάποιο πρόβλημα.