Αναζήτηση Media Player

Status
Not open for further replies.

spartacus

New member
18 August 2007
30
Για ακόμα μια φορά θα χρειαστώ την βοήθειά σας :)

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός media player (αποκλειστικά) για προβολή ταινιών στην τηλεόραση.

Τι πρέπει να έχει:
  • Σκληρό δίσκο ή δυνατότητα τοποθέτησης (εσωτερικά) σκληρού δίσκου, SATA κατά προτίμηση
  • Αναπαραγωγή όλων των δημοφιλών format βίντεο, divx, xvid, HD video (δεν ξέρω αν το να πω "mkv" είναι αρκετό)
  • Στερεοφωνικό ήχο (ή καλύτερο)
  • Σύνδεση με τηλεόραση μέσω hdmi ή component
  • Να δέχεται ελληνικούς (εξωτερικούς) υπότιτλους σε όλα τα formats ταινιών
  • Ελληνικό menu (είναι δύσκολο αυτό; ) και όσο το δυνατόν απλούστερο interface (θα το χειριστούν άτομα που δε γνωρίζουν αγγλικά κι ούτε έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία)
  • Τηλεχειριστήριο (φαντάζομαι όλα έχουν)
  • Δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω usb (στη χειρότερη firewire)
Bonus (αν υπάρχουν, θα χρησιμοποιηθούν αλλά αν δεν υπάρχουν δε θα μου λείψουν):
  • Δυνατότητα σύνδεσης usb εξωτερικού δίσκου
  • Δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης
Έχω υπόψη κάποια μοντέλα της Popcorn και της Egreat αλλά μιας και προσφέρουν αρκετά χαρακτηριστικά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ, είπα μήπως υπάρχει κάτι πιο κοντά στις απαιτήσεις μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Ευχαριστώ για την πρότασή σου asikamin.

Βλέπω υποστηρίζει srt (UTF-8) αρχεία. Υποθέτω ότι αυτό ισχύει για όλα τα formats ταινιών (συμπεριλαμβανομένων των HD formats);
Για την υποστήριξη ελληνικών στα menu γνωρίζεις κάτι;
Απ ό,τι κατάλαβα δέχεται εξωτερικό σκληρό (1 ή 2), που είναι μικροπρόβλημα (και αύξηση στην τιμή - έχω περισσευούμενο εσωτερικό SATA) και ότι δε μπορεί να συνδεθεί με pc για άμεση αντιγραφή αρχείων αλλά αν όλα τ άλλα είναι οκ, ξεπερνιούνται αυτά τα θέματα.

Απ το manual βλέπω ότι υποστηρίζονται τα video format του παρακάτω πίνακα:

Αρκούν αυτά για να καλύψει divx, xvid;

dimitr2003 & mr_rebelos ευχαριστώ και για τις δικές σας απαντήσεις :)

Λάθος μου που δεν είπα απ την αρχή ένα ανώτατο όριο τιμής, τα ~400 του Dvico δυστυχώς ξεφεύγουν κάπως :/
Ας πούμε ότι όριο είναι τα 250 το πολύ 300 αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. Αν με καλύπτει και κάτι σαν αυτό που ανέφερε ο asikamin, φυσικά δεν έχω πρόβλημα να δώσω αρκετά λιγότερα.

Δημήτρη γνωρίζεις αν το popcorn hour (A100 ή A110;) υποστηρίζουν όσα ζητάω παραπάνω; Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά αν πχ δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής ελληνικής γλώσσας στα menu, θα μου είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Last edited:
Τόσο το pcH όσο και το eGreat σε καλύπτουν...

Τα μόνα θέματα που μπορεί να σε προβληματίσουν είναι η υποστήριξη DTS (αν δεν παίζει ενισχυτής προτίμησε popCorn) και γενικά η δυσκολία χρήσης από άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα όπως λες...

To Western digital μη το προτιμήσεις στην παρούσα φάση. Έχει χοντρά προβλήματα με τη σωστή υποστήριξη υποτίτλων...

Ευχαριστώ group131 για τις πληροφορίες.
Ενισχυτής δεν θα υπάρξει, θα συνδεθεί απευθείας με μια Philips 32PW9551.
Σχετικά με δύσχρηστο (για τα άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν) interface, το φοβόμουν αλλά αν δε γίνεται αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστώ.

Για ακόμα μια φορά θα χρειαστώ την βοήθειά σας :)

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός media player (αποκλειστικά) για προβολή ταινιών στην τηλεόραση.

Τι πρέπει να έχει:
  • Σκληρό δίσκο ή δυνατότητα τοποθέτησης (εσωτερικά) σκληρού δίσκου, SATA κατά προτίμηση
  • Αναπαραγωγή όλων των δημοφιλών format βίντεο, divx, xvid, HD video (δεν ξέρω αν το να πω "mkv" είναι αρκετό)
  • Στερεοφωνικό ήχο (ή καλύτερο)
  • Σύνδεση με τηλεόραση μέσω hdmi ή component
  • Να δέχεται ελληνικούς (εξωτερικούς) υπότιτλους σε όλα τα formats ταινιών
  • Ελληνικό menu (είναι δύσκολο αυτό; ) και όσο το δυνατόν απλούστερο interface (θα το χειριστούν άτομα που δε γνωρίζουν αγγλικά κι ούτε έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία)
  • Τηλεχειριστήριο (φαντάζομαι όλα έχουν)
  • Δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω usb (στη χειρότερη firewire)
Bonus (αν υπάρχουν, θα χρησιμοποιηθούν αλλά αν δεν υπάρχουν δε θα μου λείψουν):
  • Δυνατότητα σύνδεσης usb εξωτερικού δίσκου
  • Δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης
Έχω υπόψη κάποια μοντέλα της Popcorn και της Egreat αλλά μιας και προσφέρουν αρκετά χαρακτηριστικά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ, είπα μήπως υπάρχει κάτι πιο κοντά στις απαιτήσεις μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

popcorn hour a110 / egreat θα σε υπερκαλύψει. μην πας σε τίποτα μικρότερο, θα το μετανιώσεις.

Status
Not open for further replies.