ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ BLUETOOTH

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,192
ΑΘΗΝΑ
αρχικα ειχα στα υπ`οψιν(και εχω..),το γνωστο μικρο της logitech dinovo mini-βολευει και σαν remote control.

http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/3848&cl=us,en

διαβασα ομως για καποια προβληματακια-επικοινωνιας&αποκρισης-που μου εκοψαν την φορα.
δεν ξερω εαν διορθωθηκαν τελευταια...

εκτος του mini,αλλο 1 της ιδιας εταιριας ειναι υποψηφιο:

http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/192&cl=us,en

να επισημανω οτι θελω bluetooth,διοτι με ασυρματη ir,επηρεαζονται οι γυρω συσκευες που δουλευουν με την ιδια επικοινωνια....

Το Edge έχει περισσότερα προβλήματα από το mini. Τo κακό με το mini είναι ότι δεν σου έχει διακόπτη on/off (αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να βγάλεις και να βάλεις την μπαταρία του) και θες περισσότερο χρόνο και κόπο για να γράψεις λόγο του μικρού μεγέθους του. Το θετικό είναι ότι δεν σου κολλάει για 3-4 δευτ που κόλλαγε το edge, αλλά για 1-2 δευτ και πιο σπάνια από το edge, δεν σου κολλάει μόνο το πληκτρολόγιο, δεν σου κολλάει μόνο 1 πλήκτρο (τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει συμβεί ως τώρα), αλλά μερικές φορές το touchpad τα παίζει για λίγο και πάει κάπως σαν τρελό (αλλά αυτό έχω παρατηρήσει στο mini ότι συμβαίνει μετά από πολύ συνεχόμενη χρήση. Δεν θυμάμαι για το edge αν τα έπαιζε μετά από μεγάλη συνεχόμενη χρήση). Επίσης το touchpad του mini είναι και κουμπί για το mouse ή enter, ενώ στο μεγάλο πρέπει να το ακουμπήσεις στο touchpad και να το αφήσεις μετά για να χρησιμοποιηθεί ως πλήκτρο mouse. Πολλές φορές το είχα πατήσει καταλάθος στο μεγάλο. Επίσης τα πλήκτρα ήχου είναι καλύτερη στο mini, ενώ όλα τα πλήκτρα έχουν backlight σε αντίθεση με το edge. Άλλο κακό με το mini είναι ότι κάποιους χαρακτήρες που πατιούνται σε συνδυασμό με τα μπλε πλήκτρα (FN) δεν τα δείχνει πάνω στο πληκτρολόγιο και πρέπει να τα βρεις μόνο σου (πχ "[").
.... αυτά. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο. Πάντως το mini είναι πολύ καλό και έχει και επιλογή για να παίζει και σε PS3 (Δεν ξέρω αν το edge παίζει σε PS3). Το πληκτρολόγιο θα το συνηθίσεις με το καιρό, αλλά πάλι θα θέλει περισσότερο κόπο και χρόνο για να γράψεις σε σχέση με το edge. Αν δεν το θέλεις για HTPC (πχ καναπέ) ή σκοπεύεις να γράφεις την ιστορία της ζωής σου μ' αυτό, θα σου πρότεινα το edge λόγο του μεγέθους του.

ΥΓ: Μου βγήκε η πίστη να γράφω τόση ώρα και γρήγορα με το mini. :p

Last edited:
Μάλλον εξαρτάτε από τις ρυθμίσεις που κάνεις στο BIOS. Πάντως σε εμένα δουλεύουν και στο BIOS.

Το Edge έχει περισσότερα προβλήματα από το mini. Τo κακό με το mini είναι ότι δεν σου έχει διακόπτη on/off (αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να βγάλεις και να βάλεις την μπαταρία του) και θες περισσότερο χρόνο και κόπο για να γράψεις λόγο του μικρού μεγέθους του. Το θετικό είναι ότι δεν σου κολλάει για 3-4 δευτ που κόλλαγε το edge, αλλά για 1-2 δευτ και πιο σπάνια από το edge, δεν σου κολλάει μόνο το πληκτρολόγιο, δεν σου κολλάει μόνο 1 πλήκτρο (τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει συμβεί ως τώρα), αλλά μερικές φορές το touchpad τα παίζει για λίγο και πάει κάπως σαν τρελό (αλλά αυτό έχω παρατηρήσει στο mini ότι συμβαίνει μετά από πολύ συνεχόμενη χρήση. Δεν θυμάμαι για το edge αν τα έπαιζε μετά από μεγάλη συνεχόμενη χρήση). Επίσης το touchpad του mini είναι και κουμπί για το mouse ή enter, ενώ στο μεγάλο πρέπει να το ακουμπήσεις στο touchpad και να το αφήσεις μετά για να χρησιμοποιηθεί ως πλήκτρο mouse. Πολλές φορές το είχα πατήσει καταλάθος στο μεγάλο. Επίσης τα πλήκτρα ήχου είναι καλύτερη στο mini, ενώ όλα τα πλήκτρα έχουν backlight σε αντίθεση με το edge. Άλλο κακό με το mini είναι ότι κάποιους χαρακτήρες που πατιούνται σε συνδυασμό με τα μπλε πλήκτρα (FN) δεν τα δείχνει πάνω στο πληκτρολόγιο και πρέπει να τα βρεις μόνο σου (πχ "[").
.... αυτά. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο. Πάντως το mini είναι πολύ καλό και έχει και επιλογή για να παίζει και σε PS3 (Δεν ξέρω αν το edge παίζει σε PS3). Το πληκτρολόγιο θα το συνηθίσεις με το καιρό, αλλά πάλι θα θέλει περισσότερο κόπο και χρόνο για να γράψεις σε σχέση με το edge. Αν δεν το θέλεις για HTPC (πχ καναπέ) ή σκοπεύεις να γράφεις την ιστορία της ζωής σου μ' αυτό, θα σου πρότεινα το edge λόγο του μεγέθους του.

ΥΓ: Μου βγήκε η πίστη να γράφω τόση ώρα και γρήγορα με το mini. :p

:worshippy::worshippy::worshippy:

:p

ΥΓ: Τελικά το touchpad του mini δεν τα παίζει μόνο μετά από έντονη χρήση. Το τσέκαρα. Το καλό είναι ότι το παθαίνει για μερικά δευτερόλεπτα (2 με 10 δευτερόλεπτα). Συνεχίζει να δουλεύει, απλώς δεν σε "ακούει" και τόσο. :p

Last edited:
Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ BLUETOOTH

:p

ΥΓ: Τελικά το touchpad του mini δεν τα παίζει μόνο μετά από έντονη χρήση. Το τσέκαρα. Το καλό είναι ότι το παθαίνει για μερικά δευτερόλεπτα (2 με 10 δευτερόλεπτα). Συνεχίζει να δουλεύει, απλώς δεν σε "ακούει" και τόσο. :p

Και εγώ το αγόρασα (δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ομορφιά του) ας ελπίσουμε να διορθωθούν τα μικροbugs του με κάποια αναβάθμιση στους οδηγούς διότι πρόκειται για πολύ καινούργια συσκευούλα. Θυμάμαι τα ίδια και με το μεγάλο το Dinovo τα οποία λύθηκαν άμεσα.

Εγώ τα έχω και τα δύο και μπορώ να πω ότι και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως τα είπε ο ΜΑΝΟΣ.

Αυτή τη στιγμή έχω μόνο το μίνι και ειλικρινά όταν θέλω να δουλέψω στα Vista με αντιγραφές αρχείων και γενικά εργασίες που απαιτούν σωστό keyboard δεν με βολεύει. Όταν τα έχεις ρυθμίσει όλα και θες απλά να χρησιμοποιείς το PC για ταινίες/φωτογραφίες κτλ. τότε είναι άψογο και πανέμορφο. Αλλά μην στηριχτείς σε αυτό για να γράφεις και να κάνεις πολλά δεξιά κλικ γιατί θα είσαι αργός!

Με λίγα λόγια τα έχω και τα δύο συνδεδεμένα γιατί και το EDGE που το δοκίμασα στο κανόνικό μου PC χωρίς το Numeric Pad πρόβλήμα ήταν.

Μπορείς να έχεις το Mini και ένα κανόνικό κάπου δίπλα (αλλά θα θες και mouse με το κανονικό) για όλες τις δουλειές).Το EDGE δουλεύει με PS3 το έχω δοκιμάσει.