Αναζήτηση προ-ενισχυτή πικ-απ έως 400 ευρώ

IoannisG

New member
15 November 2025
2
Καλησπέρα στην ομάδα! Είμαι σε αναζήτηση προ-ενισχυτή πικαπ και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Το σετ απ μου είναι: Yamaha A-S501, Pro-ject Debut Carbon Evo και τα JBL A190.
Ο Yamaha έχει ήδη προενισχυτή εσωτερικό, αλλά κοιτάω να αναβαθμίσω την συνολική ακουστική απόδοση.
Ο χώρος ειναι περίπου 30 τμ, και τα μουσικά ακούσματα είναι soul, jazz, disco, funk, classic, σε μεσαία ένταση περίπου.
Τι θα μου προτείνατε; Με ταβάνι τα 400, αν φυσικά κάποιος σε αυτά τα χρήματα κάνει πραγματικά την διαφορά. Ιδανικά θα ήθελα να κινηθώ χαμηλότερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Η κεφαλή σου θέλει 150 με 300 πικοφαράντ χωρητικότητα, οπότε ο προενισχυτής, αν δεν έχει ρυθμιζόμενη χωρητικότητα (που μάλλον δεν θα έχει, σ' αυτήν την κατηγορία τιμής) θα πρέπει να έχει 100-150 πίκο, γιατί θα προστεθεί και η χωρητικότητα των καλωδίων σύνδεσης. Ένα κέρδος x40 είναι αρκετό (για τα 5,5 μιλιβόλτ εξόδου της κεφαλής) και η τροφοδοσία πρέπει να είναι σταθεροποιημένη.
Τώρα για ακουστικές επιδόσεις... ίσως κάποιος κάτοχος του ίδιου ενισχυτή, ή, έστω, ίδιας κατηγορίας, να μπορεί να βοηθήσει.

Αυτός, για την τιμή του δείχνει να είναι κελεπούρι, αν συνυπολογίσουμε τις επιδόσεις του στην δοκιμή του Amir: πολύ χαμηλός θόρυβος και παραμόρφωση, εξαιρετική ακρίβεια στην αποέμφαση της καμπύλης RIIA και υψηλό όριο υπερφόρτωσης δείχνουν πολύ καλή σχεδίαση.

Δες και αυτόν:
iFi ZEN Phono 3
Με πολύ καλές δυνατότητες ρυθμίσεων.

Zen_phono_3.png

zen-phono-3.png

Πολύ καλή ποιότητα, πολύ καλή φήμη για την κατηγορία του, θα ταιριάξει με τις περισσότερες κεφαλές.
Η επιπλέον Balanced έξοδος περιλαμβάνεται στα θετικά του.
Εντός του οικονομικού ορίου που θέτεις, χωρίς να το υπερβαίνει. Σκέψου το.

Για δες και αυτο...Shitt mani 2.
Το ακουσα προσφατα στο χωρο μου και μου αρεσε παρα πολυ..
Στην Ελλαδα εχει μονο εναν αντιπρόσωπο νομιζω και κοστιζει 280€

Θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα το FOSI ΒΟΧ X5 γυρω στα 110-120 ευρω. ΜΜ & ΜC
Θα σε εκπληξει.

Last edited:
Αυτός, για την τιμή του δείχνει να είναι κελεπούρι, αν συνυπολογίσουμε τις επιδόσεις του στην δοκιμή του Amir: πολύ χαμηλός θόρυβος και παραμόρφωση, εξαιρετική ακρίβεια στην αποέμφαση της καμπύλης RIIA και υψηλό όριο υπερφόρτωσης δείχνουν πολύ καλή σχεδίαση.
Το συγκεκριμένο phono της Fosi, όπως και το MM (λαμπατο με 70 ευρώ), είναι εξαιρετικά ηχητικά, υπέροχα για το κόστος τους και πολύ πάνω από τις κατηγορίες τιμής που κινούνται..
Παίζουν καλύτερα από πολλά πιο ακριβά phono της αγοράς..