Aναζητηση show room?

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Προκειται να παρω προβολεα(ο πρωτος μου)και διαβαζοντας το φορουμ και διαφορα reviews στο νετ εχω ψιλοκαταληξει σε α)sony aw15,β)panasonic 100,γ)optoma hd72????????)
Αλλα οπως προτεινουν ολοι στο φορουμ το σωστο ειναι να τους δω να παιζουν πριν αποφασισω..
Ανεβαινω αποψε αθηνα λογω εκλογων κ ειναι ευκαιρια να δω καποιους αυριο απο κοντα(εδω σαντορινη δεν παιζει..)...

θα παρακαλουσα οποιος γνωριζει να αναφερει καποια show room..

ειμαι γενικοτερα σε συγχυση(dlp ή lcd)k πιθανον αν τους εβλεπα να παιζουν ρυθμισμενοι σωστα,να περιοριζα τις επιλογες μου...

Y.Γ Αν θεωρειται διαφημιση παρακαλω να μου στειλετε π.μ.

Ευχαριστω....

Μάλλον δύσκολο να το πετύχεις αυτό και ιδιαίτερα σωστα ρυθμισμένους και καλοστημένους.
Σε στεναχωρώ ίσως αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Καλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, υπαρχουν και καταστηματα (λιγα) με πωλητες που ειναι παραλληλα και χομπιστες του ειδους. Και εχουν τα μηχανακια σε μια αρκετα καλη κατασταση, απο την οποια μπορεις να βγαλεις εστω και καποιο συμπερασμα. Απλα σε καθε περιπτωση, μακρια απο τις γνωστες μεγαλες αλυσιδες ηλεκτρονικων ή υπολογιστων... Ακομα κι αν δεχτουν να σε βαλουν να δεις κατι, κατα κανονα ειναι χαλια ρυθμισμενο...και σε φωτεινη αιθουσα.

Επίσης απο προσωπικη εμπειρια, σου συτστηνω ανεπιφυλακτα των Panasonic.. Που συνδυαζει φωτεινοτητα LCD, με κοντραστ και απουσια πλεγματος DLP. Εξαιρετικη περιπτωση, τον εχω 6 μηνες κοντα, και ακομα με εντυπωσιαζει οσο την πρωτη στιγμη που τον εβαλα..

Για τα υπολοιπα, Εχεις πμ.

Last edited:
Για τον panasonic αν κ δεν καταφερα να τον δω να παιζει ειμαι επιφυλακτικος οσον αφορα το smooth screen...Μαρεσει γενικα η 'οξυτητα' στην εικονα.....Γιαυtο ελεγα τελικα μεταξυ tw700 κ aw15.....????

Επίσης απο προσωπικη εμπειρια, σου συτστηνω ανεπιφυλακτα των Panasonic.. Που συνδυαζει φωτεινοτητα LCD, με κοντραστ και απουσια πλεγματος DLP. Εξαιρετικη περιπτωση, τον εχω 6 μηνες κοντα, και ακομα με εντυπωσιαζει οσο την πρωτη στιγμη που τον εβαλα..

Φίλε Maestro να σε διορθώσω ως προς την απουσία πλέγματος DLP που αναφέρεις και το οποίο είναι αποκλειστικό, σχεδόν, ιδίωμα των LCD. Από τα πρώτα πάνελ 720 Χ 1280 σταμάτησε να υφίσταται πρόβλημα εμφάνισης διακριτού πλέγματος στην τεχνολογία DLP. Οι LCD ακόμη το παλεύουν, με την τελευταία γενιά να έχει επιτύχει σχεδόν την εξάλειψη του προβλήματος.

Φίλε Maestro να σε διορθώσω ως προς την απουσία πλέγματος DLP που αναφέρεις και το οποίο είναι αποκλειστικό, σχεδόν, ιδίωμα των LCD. Από τα πρώτα πάνελ 720 Χ 1280 σταμάτησε να υφίσταται πρόβλημα εμφάνισης διακριτού πλέγματος στην τεχνολογία DLP. Οι LCD ακόμη το παλεύουν, με την τελευταία γενιά να έχει επιτύχει σχεδόν την εξάλειψη του προβλήματος.

Δεν με καταλαβες.. Αυτο ακριβως εννοω, οτι ο Panasonic ειναι ο μονος LCD που ενσωματωνει το πλεονεκτημα των DLP Kαι δεν εχει πλεγμα!

Εννοουσα δηλαδη, οτι συνδυαζει το κοντραστ ενος DLP και την απουσια πλεγματος που βρισκεις σε εναν DLP

Last edited:
Για τον panasonic αν κ δεν καταφερα να τον δω να παιζει ειμαι επιφυλακτικος οσον αφορα το smooth screen...Μαρεσει γενικα η 'οξυτητα' στην εικονα.....Γιαυtο ελεγα τελικα μεταξυ tw700 κ aw15.....????

H oξυτητα ειναι επαρκεστατη. Και πραγματικα το grid θα σε εκνευρισει, εκτος αν εισαι απο τους ανθρωπους που βλεπουν την ταινια κι οχι τις ατελειες (οπως εγω:afro:)

Φίλε soulkeeper οι προβολείς που αναφέρεις έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στην περίπτωσή σου μόνο ο προσωπικός παράγοντας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την απόκτηση κάποιου από αυτούς.

Ο Panasonic πάντως δεν έχει πρόβλημα οξύτητας με το smooth screen που χρησιμοποιεί. Ο Optoma έχει τα πλεονεκτήματα των DLP και περίσσια φωτεινότητα και από την άλλη ο Sony είναι ένα νέο μηχάνημα που προσφέρει υψηλό λόγο αντίθεσης και ίσως ένα κλικ καλύτερο αποτέλεσμα overall από τους άλλους 2.

Σχετικά με τη θέαση αυτών των προβολέων πιστεύω ότι δεν θα μπορέσεις να τους δεις και τους 3 σε μία αίθουσα. Είναι και μία περίοδος όπου έχουν ανοίξει τα καταστήματα μετά από το καλοκαίρι και θα είναι δύσκολο να υπάρχει τέτοια ποικιλία.

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα περιοδικό ειδικού τύπου που έχει διαφημίσεις από καταστήματα του χώρου και να κάνεις μία επαφή μαζί τους για να ρωτήσεις.

Δεν με καταλαβες.. Αυτο ακριβως εννοω, οτι ο Panasonic ειναι ο μονος LCD που ενσωματωνει το πλεονεκτημα των DLP Kαι δεν εχει πλεγμα!

Εννοουσα δηλαδη, οτι συνδυαζει το κοντραστ ενος DLP και την απουσια πλεγματος που βρισκεις σε εναν DLP

Οκ. Απλά έτσι όπως το εξέφρασες θα μπορούσε να βγει λάθος συμπέρασμα.

Καλημερα σε ολους!!
Παω για ερευνα αγοαρας...
Πιστευω να αποφασισω σημερα και να τον παρω...Πρεπει επιτελους να καταληξω......:chinscratch:

Απάντηση: Re: Aναζητηση show room?

Καλημερα σε ολους!!
Παω για ερευνα αγοαρας...
Πιστευω να αποφασισω σημερα και να τον παρω...Πρεπει επιτελους να καταληξω......:chinscratch:

Άντε με το καλό....
icon14.gif
Περιμένουμε εντυπώσεις...

Καλημερα!!

Δυστυχως δεν καταφερα να δω Live κανεναν απο τους τρεις....(επιβεβαιωθηκαν οι φιλοι που ελεγαν πιο πανω οτι δυσκολα θα τους βρω...)

Η τιμη που βρηκα για epson ειναι 930,sony 1200,panasonic 1075(απο ιντερνετικο μαγαζι ο panasonic)....

Αρα τα κριτηρια επιλογης που απομενουν ειναι η τσεπη μου,αν ειναι ορατη η διαφορα για τον sony τα δινω τα 1200,κ η συβουλη οσων απο εσας γνωριζουν κ τους εχουν δει.....

Τελος,εχω διαθεση να ασχοληθω με ρυθμισεις αλλα μεχρι εκει που μου επιτρεπει ενα DVE....
Aρα με ενδιαφερει η αποδοση που θα εχουν κανοντας αυτες τις ρυθμισεις κ οχι μετα τις ρυθμισεις ενος επαγγελματια(βλεπετε λογω αποστασης νησιου μαλλον θα πρεπει να ξεχασω τον κ.Μανωλη..:bigcry:)

Υ.Γ Επειδη πηρα κ την canon hv-20 η οποια τραβαει σε 1080/24,δεν ξερω αν θα πρεπει να αποτελεσει κριτηριο για να παω προς τον sony,που ειδα στα χαρακτηριστικα του οτι δεχεται 1080/24??

χαζευοντας τα χαρακτηριστικα τους ειδα για τον sony οτι απο την hdmi δεχεται μονο 1080(24/50/60).Το ιδιο ισχυει για ολους?
Η πηγη μου θα ειναι htpc κ το υλικο μου κατα 90% 720p κ sd(με ffdshow κ.τ.λ).
Θα πρεπει να δηλωσω δηλ.στην καρτα γραφικων εξοδο 1920*1080?

Υ.Γ Η καρτα μου εχει εξοδο dvi κ ελεγα να μην μπλεξω με vga k component....

Μαλλον μπερδευτηκες :grinning-smiley-043
Ο Sony ειναι προβολεας απο τη φυση του 720p και 1080i. Απλα υποστηριζει και τις αναλυσεις που αναγραφεις, σε αντιθεση με αλλους που δεν μπορουν. Το τι αναλυση τωρα θα τροφοδοτησεις τον προβολεα σου, αυτο θα σου το πουνε τα ματια σου με πειραματισμους.

Re: Απάντηση: Aναζητηση show room?

.

Οχι μαλλον...ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!
Προσπαθω να βρω καποιο χαρακτηριστικο ωστε να αποκλεισω καποιους....κ την πατησα.....
Σευχαριστω για την διευκρινιση....

Αν τους δεις σε ταυτόχρονη θέαση ίσως -με τη βοήθεια κάποιου εμπειρότερου- να δεις/διακρίνεις διαφορές μεταξύ τους... το αν αξίζουν οι διαφορές αυτές τη διαφορά τιμής, είναι θέμα δικό σου ... γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζουν ούτε στην ποιότητα εικόνας ούτε σε πιθανή μεταπωλητική αξία.

Re: Απάντηση: Aναζητηση show room?

Ο Sony ειναι προβολεας απο τη φυση του 720p και 1080i. Απλα υποστηριζει και τις αναλυσεις που αναγραφεις, σε αντιθεση με αλλους που δεν μπορουν. Το τι αναλυση τωρα θα τροφοδοτησεις τον προβολεα σου, αυτο θα σου το πουνε τα ματια σου με πειραματισμους.

Αρα επειδη η canon εχει ενα mode 1080/24p μονο στον sony θα μπορω να προβαλλω ο,τι εχω τραβηξει σε αυτο το mode... ή εχω μπερδευτει παλι??:confused:

Αν και ειμαι σε τωρα σε καταστημα οπου μου αφηνει τον epson 920 ευρω σε 12 δοσεις!!!!!!

Τον πηρα !!!Δεν αντεξα!!!!:Banane0::Banane0:

Τον epson 700.....
Aυριο θα ειμαι σπιτι μου να τον δοκιμασω.....

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!!:grinning-smiley-043