Αναζήτηση τεχνικού για εγκατάσταση Surround Ηχείων..

aggelos29

AVClub Enthusiast
22 October 2011
761
Καλημερα!Παρακαλω πολυ οποιος απο εσας γνωριζει,να μου συστησει εναν σοβαρο επαγγελματια για να αναλαβει την εγκατασταση των surround ηχειων του συστηματος μου. Επισκεφτηκα γνωστο καταστημα του χωρου στο κεντρο της αθηνας που προσεφερε τετοιες υπηρεσιες,αλλα τα χρηματα που ζητουσανε και ο τροπος τους,με αναγκασε να ακυρωσω την εγκατασταση.Στην αρχικη μου επισκεψη στο καταστημα ο ιδιοκτητης του καταστηματος μου ανεφερε κοστος εγκαταστασης γυρω στα 40 ευρω,χωρια το κοστος των καλωδιων και των καναλιων.Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα σημερα με τον τεχνικο του καταστηματος,μου ειπε οτι τα εργατικα της εγκαταστασης ειναι 70 ευρω και μολις ακουσε οτι θα βαλει και βασεις στον τοιχο για να τοποθετησει τα ηχεια,προσθεσε αλλα 50 ευρω. Κοστος εγκαταστασης 2 ηχειων δηλαδη 120!!!!Επισης μου ειπε οτι τα καναλια εχουνε 8 ευρω τα 2μετρα???,πραγμα το οποιο δεν γνωριζω αλλα μου φαινεται εξωφρενικη τιμη,καθως επισης μου ειπε οτι οι βασεις που εχω δεν κανουνε για τα ηχεια μου.Οι βασεις που εχω ειναι αυτες : http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=2076 oι οποιες συμφωνα με τις προδιαγραφες τους σηκωνουν μεχρι 5 κιλα ενω τα ηχεια μου ειναι 2 κιλα το ενα!!!Τα ηχεια ειναι αυτα:http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...vliothikis/cambridge-audio-s20-oak--timi.html. Μου ειπε λοιπον να βαλω αυτες τις βασεις http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=2076 και οτι αυτος δεν αναλαμβανει να βαλει τις αλλες και αφου επιμενω,θα τις βαλει με δικη μου ευθυνη και αν πεσουν τα ηχεια δεν σε ξερω,δεν με ξερεις,ητανε η απαντηση του,αυτολεξει. Ετσι λοιπον για την εγκατασταση 2 ηχειων surround των 120 ευρω,το κοστος εγκαταστασης μαζι με υλικα και νεες βασεις εφτανε κοντα τα 300 ευρω,το οποιο με εκανε να ακυρωσσω την επισκεψη του,οπως ειναι φυσικο.Σας παρακαλω πολυ λοιπον,οποιος απο σας γνωριζει εναν σοβαρο επαγγελματια,που δεν θα με δουλευει και θα προσπαθει να με φαει,ας κανει τον κοπο να μου τον συστησει,Ευχαριστω εκ των προτερων!

Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Εχεις βαλει το ιδιο λινκ για τις βασεις (αυτες που εχεις και αυτες που σου προτεινε)

Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Για τα εργατικά και την αλλαγή τιμής δεν μπορώ να πάρω θέση. Το κόψιμο-πέρασμα καναλιών και βάσεων, αναλόγως της εγκατάστασης, μπορεί να είναι χρονοβόρο.

Για τις βάσεις. Αυτές που εμφανίζονται στο link που έδωσες, είναι ίδιες με αυτές που σου πρότειναν. Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος, οπότε και πάλι δεν μπορώ να πω κάτι για την καταλληλότητά τους (οι vogels είναι όντως μια χαρά για τα ηχεία σου πάντως, αν έχεις αυτές).

Τα ηχεία σου είναι οικονομικά και αναπόφευκτα η τιμή εγκατάστασης από επαγγελματία θα φαίνεται μεγάλη.
Ίσως να δοκίμαζες με κάποιο φίλο σου να βάλετε μόνοι σας τις βάσεις στους τοίχους και να άφηνες σε κάποιο επαγγελματία τα κανάλια (που θέλουν περισσότερη "μαστοριά" αν θες καλό οπτικά και σε αντοχήη αποτέλεσμα).

Το βραδάκι θα κοιτάξω να βρω τα στοιχεία του ανθρώπου που έκανε την δική μου εγκατάσταση και έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε όλα (το οικονομικό κομμάτι δικό σου θέμα, όπως προείπα) και θα σου στείλω pm με τα στοιχεία του.

Sorry εχεις δικιο.Οι βασεις που εχω ειναι αυτες :http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=5051 . Kαι αυτες που μου ειπε να βαλω ειναι αυτες :http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=2076 . Bασικα το θεμα δεν ειναι μονο οι βασεις,οι οποιες βαση προδιαγραφων σηκωνουν μεχρι 5 κιλα,ειναι η ολη αντιμετωπιση και το πνευμα εκτος εποχης!300 ευρω για εγκατασταση 2 ηχειων????Δεν εχω κανενα highend συστημα και αν ειχα τις γνωσεις,τα εργαλεια και το χρονο,θα το εκανα μονος μου.Νομιζω οτι δεν ειμαι παραλογος που δυσανασχετω για την τιμη της εγκαταστασης με τα παρελκομενα!Ειμαι???

Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Για τα εργατικά και την αλλαγή τιμής δεν μπορώ να πάρω θέση. Το κόψιμο-πέρασμα καναλιών και βάσεων, αναλόγως της εγκατάστασης, μπορεί να είναι χρονοβόρο.

Για τις βάσεις. Αυτές που εμφανίζονται στο link που έδωσες, είναι ίδιες με αυτές που σου πρότειναν. Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος, οπότε και πάλι δεν μπορώ να πω κάτι για την καταλληλότητά τους (οι vogels είναι όντως μια χαρά για τα ηχεία σου πάντως, αν έχεις αυτές).

Τα ηχεία σου είναι οικονομικά και αναπόφευκτα η τιμή εγκατάστασης από επαγγελματία θα φαίνεται μεγάλη.
Ίσως να δοκίμαζες με κάποιο φίλο σου να βάλετε μόνοι σας τις βάσεις στους τοίχους και να άφηνες σε κάποιο επαγγελματία τα κανάλια (που θέλουν περισσότερη "μαστοριά" αν θες καλό οπτικά και σε αντοχήη αποτέλεσμα).

Το βραδάκι θα κοιτάξω να βρω τα στοιχεία του ανθρώπου που έκανε την δική μου εγκατάσταση και έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε όλα (το οικονομικό κομμάτι δικό σου θέμα, όπως προείπα) και θα σου στείλω pm με τα στοιχεία του.
Ευχαριστω Dalanik θα περιμενω τα στοιχεια του τεχνικου σου.Τωρα για τις βασεις εφ"οσον λεει αντοχη σε βαρος μεχρι 5 κιλα,ψεμματα λεει η voguels,τι να πω.Οσο για τα καναλια ακριβως θελω αυτο που λες να εχει καλο οπτικο αποτελεσμα η δουλεια και αντοχη στο χρονο.Κανουνε ρε παιδια 8 ευρω τα 2 μετρα τα πλαστικα καναλια,οταν ενα ψιλοκαλο καλωδιο για ηχειο εχει 5-6 ευρω το μετρο,δεν μου καθεται καλα...

Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Αγγελε που μένεις

Εγώ στο σπίτι μου την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου...

12 μέτρα κανάλια και καλώδιο Oehlbach 2,5άρι (25 μέτρα) , δύο βάσεις επιτοίχιες 10 κιλών... περίπου στα 150 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς, έχει περάσει καιρός)...

Δεν θεωρώ εξωφρενικές τις τιμές που σου είπανε...

Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου... πήγαινε στο Praktiker ή όπου αλλού θες αγόρασε σε τα μόνος σου... και βάλτα εσύ τα κανάλια... αυτό είναι στο πνεύμα της εποχής... και όχι το μεροκάματο που στο κάτω κάτω μπορεί να είναι και μερικές ώρες ανάλογα με το χώρο σου...

Εγώ στο σπίτι μου την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου...

12 μέτρα κανάλια και καλώδιο Oehlbach 2,5άρι (25 μέτρα) , δύο βάσεις επιτοίχιες 10 κιλών... περίπου στα 150 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς, έχει περάσει καιρός)...

Δεν θεωρώ εξωφρενικές τις τιμές που σου είπανε...

Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου... πήγαινε στο Praktiker ή όπου αλλού θες αγόρασε σε τα μόνος σου... και βάλτα εσύ τα κανάλια... αυτό είναι στο πνεύμα της εποχής... και όχι το μεροκάματο που στο κάτω κάτω μπορεί να είναι και μερικές ώρες ανάλογα με το χώρο σου...
Σας παραδεχομαι ολους σας που κανετε τετοιου ειδους εγκαταστασεις μονοι σας,αληθεια το λεω.Εγω ομως δεν εχω ουτε καιρο για πειραματισμους στο σπιτι,λογω συγκεκριμενων συνθηκων,να μην μπει κατι καλα και να πρεπει να ξαναγινει η δουλεια,ουτε ξερω να χειριζομαι τρυπανι και δεν σκοπευω να κανω τον τοιχο σουρωτηρι για να μαθω.Γενικα δεν το εχω σε τετοιες δουλειες,σε αλλα τα καταφερνω πολυ καλα,σε τετοια θεματα ομως οχι!Φιλε Chris1967,εν μερη συμφωνω με το καντο μονος σου που λες οτι προσταζει το πνευμα της εποχης,αλλα απο την αλλη εμεις που δεν μπορουμε να το κανουμε πρεπει να πληρωνουμε υπεραξια τη δουλεια καποιων???120 ευρω για ενα σαλονι 20-25 τετραγωνικα,ποσα να ειναι καυτο δεν ξερω ακριβως,ολο το σπιτι ειναι 75.Πανω απο 2 ωρες δουλεια για καποιον επαγγελματια δεν ειναι κ δεν ειναι δα και κανενας χωρος δυσκολος και τεραστιος.Εγω στην δουλεια μου παιρνω 4 ευρω την ωρα,για να βγαλω 120 ευρω θελω 30 ωρες εργασιας.Δεν βαζω την εργασια μου ως μετρο συγκρισης,αλλα τα 70 ευρω να σου περασω καναλια και καλωδια και αλλα 50 να σου κανω 2 τρυπες στον τοιχο κ να σου περασω τα ηχεια στις βασεις,μου φαινεται κοροιδια.Και απο πανω να θελει να μου φορτωσει και αλλες βασεις:violent-smiley-030:

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα...

Ο τεχνικός μπαίνει στο αμάξι του και πληρώνει βενζίνη, να πάει να πάρει τα πράγματα που χρειάζεται η εγκατάσταση, κατόπιν έρχεται σπίτι σου και χρεώνει με την ώρα, και μετά ξαναμπαίνει στο αμάξι του για να πάει πίσω στην έδρα του...
και φυσικά και όλο αυτό επιβαρύνεται και με ΦΠΑ...

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι και πως για τον συγκεκριμένο μάστορα...

Επίσης είναι και άλλο θέμα αν βγάζεις εσύ 4 ευρώ την ώρα...

Νομίζω ότι μπορείς και μόνο σου ένα Σαββατοκύριακο με την βοήθεια κάποιου φίλου σου να το κάνεις δεν είναι τίποτε σπουδαίο να κόψεις κανάλια και να τα κολλήσεις στον τοίχο ούτε να κάνεις τέσσερις τρύπες... από την άλλη αν δεν ξέρεις, ή δεν μπορείς,... πληρώνεις... τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά τα πράγματα...

Από κει και πέρα διαβάζουν πολλοί που ασχολούνται εδώ... κάποιο θα σου στείλουν πμ...

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστω πολυ Χρηστο,αλλα διαφωνω σε καποια,ομως ειναι αλλη κουβεντα αυτη!

x779S20DO-B.jpeg

τα ηχεια σου εχουν μια τρυπα υποδοχης βιδας στηριξης και οι βασεις που πηρες δυο τρυπες,
vlb_500_02.jpg

δεν ειναι οτι καλυτερο, φανταζομαι με πατεντα γινεται αλλα επρεπε να το προβλεψεις αυτο,πχ καλυτερα να παιρνες αυτη.
To να πεσουν τα ηχεια που ειναι μονο 2-2μιση κιλα ειναι απιθανο και μια βιδα να βαλεις στον τοιχο που λεει ο λογος,αλλα τιθεται θεμα σωστης στηριξης για να κανεις τις κλισεις του ηχειου που θες και να ειναι σταθερο πανω στην βαση του..

Last edited:

x779S20DO-B.jpeg

τα ηχεια σου εχουν μια τρυπα υποδοχης βιδας στηριξης και οι βασεις που πηρες δυο τρυπες,
vlb_500_02.jpg

δεν ειναι οτι καλυτερο, φανταζομαι με πατεντα γινεται αλλα επρεπε να το προβλεψεις αυτο,πχ καλυτερα να παιρνες αυτη.
To να πεσουν τα ηχεια που ειναι μονο 2-2μιση κιλα ειναι απιθανο και μια βιδα να βαλεις στον τοιχο που λεει ο λογος,αλλα τιθεται θεμα σωστης στηριξης για να κανεις τις κλισεις του ηχειου που θες και να ειναι σταθερο πανω στην βαση του..

Αυτο ειδα κ εγω FINIX,οτι το ηχειο πισω εχει αυτη την τρυπα κλειδι που λες,ενω η βαση εχει τις 2 αυτες τρυπες.Λιγο που προσπαθησα να το βαλω δεν μπορεσα,αν και ειμαι ασχετος με τοποθετησεις κτλ.Γι"αυτο και θελω να ερθει ενας ειδικος,για να μην παιδευομαι,χωρις να ξερω τι κανω.Παντως τις βασεις τις πηρα απο το καταστημα που πηρα τα ηχεια και υποτιθεται οτι ταιριαζαν....Επισης και εγω λεω οτι αφου οι προδιαγραφες της βασης ειναι μεχρι 5 κιλα ηχειο,το ντε και καλα,δεν κανουν και να αγορασεις απο εμας τις πιο ακριβες,του τεχνικου,μονο κακοπροαιρετα μπορω να το δω,ως προς την αντιμετωπιση μου ως πελατη.

Σε τι υψος θα τα τοποθετησεις ?

Αν δεν εχεις σκοπο να τα βαλεις πολυ ψηλα, μπορεις να τα κρεμασεις με ενα γαντζο στον τοιχο. Αν δεν ειναι σε θεση που κινδυνευει απο καποιον να το παρει παραμαζωμα, μπορεις απλα να βιδωσεις ενα στριφωνι και να το κρεμασεις κατευθειαν εκει, στην τρυπα που εχει ηδη το ηχειο σου (αρκει το κεφαλι απο το στριφωνι να χωραει να περασει)

Πάντως Άγγελε κάτι τέτοιο είχα κάνει μόνος μου στο σπίτι πριν χρόνια μέσα σε ένα απόγευμα. Όπως σου είπαν... κανάλια με το μέτρο, γωνιές καναλιών, και μπόλικη ταινία διπλής επικολλήσεως... μέχρι που έκανα τα surround ασύρματα και τα ξήλωσα όλα.

Σε τι υψος θα τα τοποθετησεις ?

Αν δεν εχεις σκοπο να τα βαλεις πολυ ψηλα, μπορεις να τα κρεμασεις με ενα γαντζο στον τοιχο. Αν δεν ειναι σε θεση που κινδυνευει απο καποιον να το παρει παραμαζωμα, μπορεις απλα να βιδωσεις ενα στριφωνι και να το κρεμασεις κατευθειαν εκει, στην τρυπα που εχει ηδη το ηχειο σου (αρκει το κεφαλι απο το στριφωνι να χωραει να περασει)
Γυρω στο 1,80 θα ειναι το υψος.Απλα ηθελα να τα βαλω σε βασεις να μπορουσα να δωσω καποια κλιση,ειτε προς τα πανω,προς τα κατω η αριστερα δεξια.Παντως εξειδικευμενα μαγαζια να πουλανε προιοντα που να ταιριαζουν στο περιπου,ειναι ανεπιτρεπτο.Οπως επισης και τεχνικος που δεν ξερει τη βαση κανει σε καθε ηχειο.

Αυτο ειδα κ εγω FINIX,οτι το ηχειο πισω εχει αυτη την τρυπα κλειδι που λες,ενω η βαση εχει τις 2 αυτες τρυπες.Λιγο που προσπαθησα να το βαλω δεν μπορεσα,αν και ειμαι ασχετος με τοποθετησεις κτλ.Γι"αυτο και θελω να ερθει ενας ειδικος,για να μην παιδευομαι,χωρις να ξερω τι κανω.Παντως τις βασεις τις πηρα απο το καταστημα που πηρα τα ηχεια και υποτιθεται οτι ταιριαζαν....Επισης και εγω λεω οτι αφου οι προδιαγραφες της βασης ειναι μεχρι 5 κιλα ηχειο,το ντε και καλα,δεν κανουν και να αγορασεις απο εμας τις πιο ακριβες,του τεχνικου,μονο κακοπροαιρετα μπορω να το δω,ως προς την αντιμετωπιση μου ως πελατη.

Εννοειται οτι ειναι κακοπροαιρετη,για δυο κιλα ηχειο και το στριφωνι των 20 λεπτων που λεει ο Ντινος κραταει μια χαρα το ηχειο,να δωσεις 50ευρω ειναι κοροιδια,αν δεν μπορεις να αλλαξεις την βαση,παρε την βαση και το ηχειο σε ενα καταστημα με χρωματα σιδηρικα και πες του μαστορα να σου βρει ενα στριφωνι που να περνα στην τρυπα του ηχειου και στην τρυπα της βασης και δυο παξιμαδια,και για να μην μπαλατζαρει η κατω πλατη οπου δεν υπαρχει βιδα βαζεις ενα κομματι ξυλο στο παχος που προκυπτει η ακομα και χαρτονι η φελλο.
Το κατω μερος της πλατης της βασης φτανει στις μπορνες αν βαλεις βιδα στην πανω τρυπα?εξεχει το μεταλλικο πλαισιο των μπορνων απο το ξυλο?

Last edited:

Πάνε κάμποσα χρόνια βέβαια που είχα πάρει αυτά ... http://avmentor.gr/link_technology_revolution.htm και τα είχα συνδέσει σε έναν τελικό ενισχυτή που οδηγούσε τα surround. Δεν υπάρχουν τώρα αλλά κάποια στιγμή είχε βγάλει και η crystal audio αν δεν κάνω λάθος κάτι ασύρματους ενισχυτές αλλά κι αυτοί δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον...

Κανενας παιδια δεν εχει να προτεινει καποιον τεχνικο???Δεν ξερω ισως το υφος μου,να σας προδιαθετει οτι θα σας εκθεσω,Δεν θα το κανω.Καθαρα επαγγελματικο θα ειναι το παρε δωσε μας,αν μου κανει η τιμη που θα μου πει,θα προχωρησουμε,αλλιως οχι.Δεν εχω καμια διαθεση να τσακωθω με κανεναν τεχνικο,απλα δεν θελω να με δουλευουνε και να προσπαθουνε να μου φορτωσουνε πραγματα που δεν εχω αναγκη,οπως ο συγκεκριμενος που σας ανεφερα και να μην με βλεπουνε ως οικονομικο χοιρομερι:smash: