Αναζήτηση τηλεφακού για Νikon DSLR

Jml64

New member
24 November 2013
8
Καλησπέρα σε όλους,

Εχω μία nikon d3200.
Είμαι ερασιτέχνης και θα ήθελα ένα τηλεφακό ζουμ να τον χρησιμοποιήσω κυρίως για εκδρομές, πορτραίτα και για μακρινά τοπία.
Το ποσό που διαθέτω είναι γύρω στα 400 ευρώ.

Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τους εξής τηλεφακούς

- nikon 18-140 vr
- Tamron 18-200 or 18-270
- Sigma 18-200 or 18-270

Περιμένω τις γνώμες σας

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση: Αναζήτηση τηλεφακού

Τεχνικως οι παραπανω φακοι ειναι σουπερ-ζουμ, οχι τηλεφακοι. Σκέψου και για κανονικό τηλεφακο, πχ Τάμρον 70-300 vc.

Τον πρώτο από αυτούς που ρωτάς (όπως είπε κι ο Βλάσης ) ή τον 70-300 VC που είπε ο Τάσος αν θέλεις τηλεφακό κι όχι all around φακό.

Re: Αναζήτηση τηλεφακού

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον ανωτέρω τηλεφακό Tamron 70-300 vc την γνώμη σας, γιατί νομίζω ότι για την χρήση που τον θέλω για μακρινές φωτογραφίες, τοπία, λουλούδια λήψη από κοντά ότι θα με καλύψει καλύτερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον ανωτέρω τηλεφακό Tamron 70-300 vc την γνώμη σας, γιατί νομίζω ότι για την χρήση που τον θέλω για μακρινές φωτογραφίες, τοπία, λουλούδια λήψη από κοντά ότι θα με καλύψει καλύτερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

H καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις εκτός για τα λουλούδια από κοντά. Για εκεί , αν θέλεις λήψεις από πολύ κοντά, θα πρέπει να πάρεις φακό εξειδικευμένο (macro).

Τον έχω τον Tamron, και μάλιστα τον πήρα ενώ ήμουν απολύτως καλυμμένος από τηλεφακούς, ακριβώς λόγω της φορητότητάς του (και της καλής σταθεροποίησης). Στην τιμή του είναι εξαιρετική ευκαιρία, έχει πολύ καλό κόντραστ, χρώμα και αρκετά καλή ανάλυση. Σε πολύ κοντινή εστίαση δεν νομίζω να σου κάνει δουλειά, ούτε μπορεί να πλησιάσει ιδιαίτερα κοντά (νομίζω κοντινότερη εστίαση στο τελε άκρο φτάνει μόνο στο 1,5 μέτρο, που δεν θα σε ικανοποιήσει σε μεγέθυνση πολύ μικρών αντικειμένων -δίνει μέχρι 0,25x μεγέθυνση- χώρια που σε τέτοιες μεγεθύνσεις ποιότητα μπορείς να πάρεις μόνο από φακό μάκρο που έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να δουλεύει σε κοντινά). Τοπία πορτρέτα κλπ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Κάπου τον έχω και μια παρουσίαση εδώ μέσα...

Από τον άλλη, ο Νίκον 18-140 είναι πολύ καλή περίπτωση για all around ζουμ, σε αντικατάσταση του συνήθους 18-55 φακού κιτ, με τάση προς το σουπερ-ζουμ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σε καλύψει το τέλε άκρο του, δεν είναι ιδιαίτερα μακρύς: τα 140mm του έχουν τεράστια διαφορά από τα 300mm ως κάδρο. Από την άλλη, βέβαια, πολλοί δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω. Είναι περισσότερο στη λογική του ενός μόνο φακού.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://avclub.gr/forum/showthread.p...m-F4-5-6-Di-VC-USD)/page2?highlight=tamron+vc

Να το

Και μία πιστεύω τελευταία ερώτηση:
Ανάμεσα στον tamron sp 70-300 vc και nikon 55-200 mm ποιος είναι καλύτερος για την nikon d3200?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα,

Παράγγειλα τον tamron 70-300 και είμαι σε αναμονή για την παραλαβή του.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να παραγγείλω και τον nikon 18-140 vr και να δώσω τον 18-55, αξίζει ή να κρατήσω τον ήδη kit φακό μου?
Θα έχει διαφορά ή δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα.
Ευχαριστώ,

Εγω να πω ότι οταν είχα τον tamron έβαζα και το raynox dcr-250 και ειχα καλο macro... Τουλάχιστον για να μου φύγει η όρεξη με αυτό.... Τον έδωσα ομως και χτυπαω το κεφάλι μου. Περιμένω μπας και σε Black Friday το βγάλουν στα 190 ευρω οπως και πέρσι...

Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Σήμερα παρέλαβα τον Tamron 70-300mm με vc και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες.
Με την πρώτη εξόρμηση θα ενημερώσω σχετικά με λεπτομέρεια τις εντυπώσεις μου.
Θάθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα γνωστά καταστήματα φωτογραφικών του κέντρου τα οποία με διάφορες προφάσεις (capital control, έλλειψη εταιρίας μέχρι και τσουνάμι) δεν παρέδιναν τον φακό και προσπαθούσαν να μου πουλήσουν κάτι παρεμφερές που είχαν σε stock.
Ευτυχώς τον βρήκα στο VNP το οποίο με 15ήμερη προθεσμία παράδοσης μου το παρέδωσε μέσα σε μία εβδομάδα.

Μεγειές και αναμένουμε φωτό! Παρεπιπτόντως ο αντιπρόσωπος δεν είχε διαθέσιμο?

Απάντηση: Re: Αναζήτηση τηλεφακού

Oύτε ο αντιπρόσωπος ούτε κανένα άλλο μαγαζί από τα κεντρικά.