Αναζητώ ηλεκτρονικό κυκλωμα μιας tv crt Samsung

drmhunter

New member
31 March 2010
7
Εχω την SAMSUNG CW-29M064V και ψαχνω το ηλεκτρονικο κύκλωμα της βαθμίδας Vertical ετσι ωστε να βρώ τις τιμές καποιων εξαρτημάτων που εχουν καεί. Τα εξαρτήματα αυτά είναι μια δίοδος Zener, μια αντίσταση και ενας πυκνωτής πολυεστέρας. Πανω στην πλακέτα η δίοδος εχει ονομασία DZ403 η αντίσταση R423 και ο πυκνωτής C404.

Τι γινεται ρε παιδια. Ουτε ενας δεν ξερει καμια ιστοελίδα με τετοια κυκλώματα? μια παλια που μου προτείνανε δεν τα υποστηρίζει πια.
Μαλλον δε θα υπάρχει...περασαν στο χρονοντουλαπο της ιστορίας
οι crt......

Με προβληματίζει η ανάρτησή σου...
Είσαι σε θέση να αλλάξεις τα εξαρτήματα, αλλά δεν μπορείς να εντοπίσεις το service manual; Εγώ θα έλεγε με προσοχή αυτά τα πράγματα, γιατί οι τάσεις εκεί είναι επικίνδυνες.

Για service manuals, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ:

http://www.eserviceinfo.com/

Μια γρήγορη αναζήτηση, μου έδωσε αυτό (www.eserviceinfo.com/downloadsm/42154/SAMSUNG_CW29M064N2XXEC.html), δεν είναι ακριβώς το μοντέλο που ψάχνεις, αλλά είναι κοντινό.
Από περιέργεια που το άνοιξα, είδα ότι η DZ403 είναι η 1N4148/75V, η R423 είναι η 5.6Κ (AF)/2W (RS), C404 472/400V (P).
(Στο κέντρο, πάνω από τον μετασχηματιστή Τ401.

Αν δεν βρεις κάτι πιο κοντινό, τσέκαρε με τιμές με γειτονικά εξαρτήματα που δεν έχουν καταστραφεί και μπορείς να δεις τις τιμές.

Και πάντα με προσοχή, οι τάσεις αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες...

Ευχαριστω φίλε...
Σωστα απορεις για την αναρτηση.
Ηρθε ενας φιλος μεροκαματιαρης(μαστορας κυρίως παλαιών τηλεορασεων) την δευτερα και μου ζειτησε να μπει στο Internet σε μια παλαια ιστοσελιδα- διευθυνση που τουχανε δωσει πριν 8 χρονια... καθως δεν βρισκαμε τιποτα σκεφτηκα να ρωτησω sto forum.
θα το ψαξω αυτο που μου ειπες και θα ενημερώσω....

Ευχαριστω φίλε...
Σωστα απορεις για την αναρτηση.
Ηρθε ενας φιλος μεροκαματιαρης(μαστορας κυρίως παλαιών τηλεορασεων) την δευτερα και μου ζειτησε να μπει στο Internet σε μια παλαια ιστοσελιδα- διευθυνση που τουχανε δωσει πριν 8 χρονια... καθως δεν βρισκαμε τιποτα σκεφτηκα να ρωτησω sto forum.
θα το ψαξω αυτο που μου ειπες και θα ενημερώσω....

Απλά, αυτά τα πράγματα πρέπει να τα κάνουν άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν, γιατί οι τάσεις αυτές μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Το φιλαρακι μου είπε ότι τη εφτιαξε την τελεοραση και σας ευχαριστεί για την βοήθεια..