Αναζητώ συμφέρον θερινό πακέτο καρτοκινητής με πρόσβαση Internet

Καλημέρα σε όλους.

Έχω συμβόλαιο με Vodafone και δεν σκοπεύω να το αλλάξω. Όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:

1) Το δίκτυο της Vodafone, όπως άλλωστε όλα τα δίκτυα, δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια και υπάρχουν περιοχές (από αυτές που συνήθως επισκέπτομαι) όπου άλλοτε η Cosmote και άλλοτε η Wind καλύπτουν με επάρκεια, ενώ λείπει το σήμα της Vodafone. Θέλω, λοιπόν, ένα κινητό να με καλύπτει σε αυτές τις περιοχές, και βέβαια καρτοκινητό.

2) Τα εξοχικά σπίτια, ως συνήθως ειδικά στα νησιά, καλύπτονται μεν από δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, που όμως είναι είτε αρχαίο είτε περιορισμένων δυνατοτήτων. Για ευρυζωνικές υπηρεσίες ούτε λόγος. Θέλω, λοιπόν, να βρω ένα εναλλακτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, διαφορετικό από αυτό της Vodafone, που θα μου εξασφαλίζει τόσο εναλλακτική τηλεφωνία όσο και ευρυζωνικές υπηρεσίες. Θα προτιμούσα μια λύση - καρτοκινητής, βέβαια - που θα πληρώνω μόνο για όσο διάστημα την χρησιμοποιώ, ήτοι όποτε είμαι εκτός Αθηνών.

3) Επειδή όλες οι υπηρεσίες Internet των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είναι με όγκο δεδομένων, θα ήθελα να ξέρω τί εννοούν με αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι π.χ. η αποστολή και λήψη email είναι όγκος δεδομένων ή το ανεβοκατέβασμα φωτογραφιών ή βίντεο σε τίποτα youtube και facebook κλπ. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι αν το απλό σερφάρισμα θεωρείται όγκος δεδομένων και ακόμα αν το ποστάρισμα σε φόρουμ είναι κάτι τέτοιο.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σχετικά σύντομα, ώστε να προλάβω να κάνω τις απαράιτητες κινήσεις μέχρι σήμερα το μεσημέρι;

Ευχαριστώ.
-

Καλημέρα σε όλους.

Έχω συμβόλαιο με Vodafone και δεν σκοπεύω να το αλλάξω. Όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:

1) Το δίκτυο της Vodafone, όπως άλλωστε όλα τα δίκτυα, δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια και υπάρχουν περιοχές (από αυτές που συνήθως επισκέπτομαι) όπου άλλοτε η Cosmote και άλλοτε η Wind καλύπτουν με επάρκεια, ενώ λείπει το σήμα της Vodafone. Θέλω, λοιπόν, ένα κινητό να με καλύπτει σε αυτές τις περιοχές, και βέβαια καρτοκινητό.

2) Τα εξοχικά σπίτια, ως συνήθως ειδικά στα νησιά, καλύπτονται μεν από δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, που όμως είναι είτε αρχαίο είτε περιορισμένων δυνατοτήτων. Για ευρυζωνικές υπηρεσίες ούτε λόγος. Θέλω, λοιπόν, να βρω ένα εναλλακτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, διαφορετικό από αυτό της Vodafone, που θα μου εξασφαλίζει τόσο εναλλακτική τηλεφωνία όσο και ευρυζωνικές υπηρεσίες. Θα προτιμούσα μια λύση - καρτοκινητής, βέβαια - που θα πληρώνω μόνο για όσο διάστημα την χρησιμοποιώ, ήτοι όποτε είμαι εκτός Αθηνών.

3) Επειδή όλες οι υπηρεσίες Internet των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είναι με όγκο δεδομένων, θα ήθελα να ξέρω τί εννοούν με αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι π.χ. η αποστολή και λήψη email είναι όγκος δεδομένων ή το ανεβοκατέβασμα φωτογραφιών ή βίντεο σε τίποτα youtube και facebook κλπ. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι αν το απλό σερφάρισμα θεωρείται όγκος δεδομένων και ακόμα αν το ποστάρισμα σε φόρουμ είναι κάτι τέτοιο.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σχετικά σύντομα, ώστε να προλάβω να κάνω τις απαράιτητες κινήσεις μέχρι σήμερα το μεσημέρι;

Ευχαριστώ.
-

Για το 3 - κατευθείαν στο ψητό.
Ναι η πρόσβαση στο avclub ή αλλού μετράει στην 'κίνηση' και προστίθεται στον 'όγκο'.

Προσοχή στα πακέτα!
Υπάρχουν πακέτα που διαφημίζουν μπόλικο όγκο αλλά ελάχιστες ώρες. Και μετά πληρώνεις ακριβά τις έξτρα ώρες.
Και υπάρχουν πακέτα με πολλές ώρες αλλά ελάχιστο όγκο - με αποτέλεσμα να υπερχρεώνεσαι για τον όγκο.

Το άλλο 'κόλπο' είναι ο εξοπλισμός δηλαδή το Modem. Για Modem ορισμένοι απαιτούν μεγάλη δέσμευση από εσένα - λ.χ. 1 έτος. Οπότε εάν μπορείς προμηθεύσου ή δανείσου modem - και μη δεσμευτείς μόνο για ένα modem.

Εάν δε θες να κατεβάζεις ταινίες στις διακοπές σου, πάρε ένα πακέτο με μπόλικες ώρες. Μη δεσμευτείς και διέκοψε το συμβόλαιο μετά τις διακοπές σου σε δυο μήνες.
Ενώ μην εντυπωσιάζεσαι από τα GB... Στην επαρχία όπου είναι σπάνιο το 3G με gprs το internet θα 'σέρνεται'... οπότε θα θες ώρες :-)

Ακόμα, μη μπλέκεις το όποιο καρτοκινητό ( πάρε ότι επιλέξεις)- με το internet.
Για internet θα έχεις άλλη κάρτα sim :-)

Δεν ξέρω αν ειναι άσχετο αυτό που θα γραψω (αφου ζητάς ιντερνετ απο κινητό), αν όμως είσαι στον ΟΤΕ και στην Otenet τρέχει εδω και λίγο καιρό προσφορά για να έχεις και στο εξοχικό σου ίδιο ίντερνετ με το σπίτι ή την δουλειά σου με κόστος μόνο 8.5 ευρω τον μήνα (το "ίδιο" φυσικά ...εξαρτάται και απο το τί υποστηρίζουν οι γραμμές στο νησί κλπ). Εννοείται βέβαια πως φεύγοντας πρέπει να αποσυνδεθεί απο την βασική σύνδεση (log out) για να μπορέσεις να συνδεθεί σ αυτήν του εξοχικού (log in)

Επίσης αρκετοί Δήμοι προσφέρουν δωρεάν ασύρματο ιντερνετ (WiFi) σε πολλές περιοχές, ρώτα να μάθεις εάν υπάρχει στην περιοχή που σε ενδιαφέρει.