Ανεμιστηράκι ;

toulou

Senior Member
23 July 2006
570
Αθήνα
Θέλω να βάλω μεγαλύτερο και πιο αθόρυβο/αργόστροφο fan στο κουτί του PC. Στα 12V.

Υπάρχουν καλά, κακά και άσχημα;
Φτηνά, ακριβότερα, ακριβότατα; Τι να προσέξω;

Και από που;

Καταρχήν θα πρέπει να προσέξεις η διάμετρος του νέου ανεμιστήρα να είναι ίδια με του παλιού για να προσαρμοστεί χωρίς πατέντες.
Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις τις στροφές ανά λεπτό που γυρνάει ο ανεμιστήρας στα 12V. Όσο λιγότερες τόσο πιο αθόρυβος αλλά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικός!
Συστήνω ανεμιστήρες της Skyth από την ακριβή σειρά λόγω πολύ καλού ρουλεμάν όπως αυτόν
Μπορείς όμως να κάνεις τη δουλειά σου με τον υπάρχοντα ανεμιστήρα ρίχνοντας λίγο τις στροφές του με αυτό ή αυτό ,ανάλογα το βύσμα τροφοδοσίας του.

Έχοντας δοκιμάσει και τις δύο λύσεις κατέληξα ότι το αποτέλεσμα είναι ανάλογο των χρημάτων που δίνεις, γι αυτό και αγόρασα μια θήκη multibay της Thermaltake ρίχνοντας τις στροφές στις 600 σ.α.λ σε όλους τους ανεμιστήρες.
Τώρα το μόνο που ακούγεται είναι οι σκληροί δίσκοι!!!
(εξυπακούεται ότι όταν θέλω να παίξω κανένα 3D game ανεβάζω τις στροφές στις 1000 για καλύτερη ψύξη)

Προσοχή με τα Silenx γιατί με τον καιρό κάνουν πρόβλημα στο σασί τους.
Και εγώ ένα Silenx έχω στην ψύκτρα μου και είμαι ικανοποιημένος. Αλλά έχω στο νού μου οτι μπορεί να μου μείνει στα χέρια.
Τα καλύτερα πάντως είναι τα Noctua.

Προσοχή με τα Silenx γιατί με τον καιρό κάνουν πρόβλημα στο σασί τους.

Μόνο τα Silenx με τον καιρό κάνουν πρόβλημα στο σασί τους;:chinscratch:

Αυτό ισχύει για όλα τα ανεμιστηράκια.
Αν γνωρίζειs και θέλειs γίνε ποιό συγκεκριμένοs με το πρόβλημά τουs...:operator:

Τα silenx έχουν ένα ελατήριο αν πατήσεις τον ανεμιστήρα θα δείς έχουν σαν ανάρτηση. Χαλάει αυτο.
Επίσης λόγο υλικού κατασκευής με υγρασία φουσκώνει ο ανεμιστήρας.

Πάντως ο Skythe SSF-21F (1600 rpm) μέχρι τα 9 βολτ ~ 1200 rpm δεν ακούγεται καθόλου από απόσταση 2-3 μ. Ακόμα και τέρμα (12 βολτ) δεν γίνεται δυσάρεστος. Είναι βέβαια 12άρης, δυστυχώς όλοι οι μικρότεροι είναι αρκετά θορυβώδεις.