"ανεπτυγμένοι"

27 June 2006
7,764
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή σε όλους.
Η κρατική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία France Telecom πέρασε στα χέρια ιδιωτών στις αρχές του 2008 κι από τότε μαύρισε ο ορίζοντας στα μάτια των εργαζομένων. Οι καθημερινές συνέπειες γνωστές. 25 άτομα διάλεξαν να φύγουν από τη ζωή ενώ πολλοί το επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα.

Σπεύδουν τώρα τα φυντάνια να βγάλουν ερωτηματολόγιο, ενυπόγραφο φυσικά, για να αναλύσουν το φαινόμενο. Τα μεγάλα μυαλά του management στο πλευρό του υπαλλήλου.

Τα σχόλια δικά σας

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1065651&lngDtrID=245

Τι σχόλια ?

Θα αρχίσουμε εμείς οι εκτός δημοσίου να λέμε πως το δημόσιο είναι .........................................(όπου τελίτσες , ότι γνώμη έχει ο καθένας μας για το δημόσιο) και οι του δημοσίου θα επιχειρούν να στηρίξουν την δική τους άποψη .

Γνωστές οι αντιπαραθέσεις αυτές .

Δε μου έχει τύχει βέβαια και είμαι έξω από το χορό, αλλά, δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσε να με πιέσει κάποιος (εργασιακά) ώστε να αυτοκτονήσω...

Απάντηση: Re: "ανεπτυγμένοι"

Δε μου έχει τύχει βέβαια και είμαι έξω από το χορό, αλλά, δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσε να με πιέσει κάποιος (εργασιακά) ώστε να αυτοκτονήσω...

Υπάρχουν πολλές σοβαρές εργασίες σχετικά με το εργασιακό stress που προκαλεί εως και σοβαρή κατάθλιψη η οποια δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει και στην αυτοκτονία.

To ιδεατό είναι ο άνθρωπος να δουλεύει όσο λιγότερο γίνεται και να βγάζει τα προς το ζειν.Να του δίνει περιθώρια η δουλειά του να είναι δημιουργικός,να παίρνει πρωτοβουλίες και να αμοίβεται ανάλογα των δυνατοτήτων του....αξιοκρατικά.Δεν υπάρχει πουθενά αυτο!!
Τι δημόσιο τι ιδιωτικός τομέας τα ίδια σκ...α είναι.Αντί οι μεν και οι δε να πάρουν τα θετικά ο ένας του άλλου και να διαμορφώσουν καινούριες συνθήκες,απεναντίας ζητάμε ότι προνόμια υπάρχουν σε κάθε κλάδο να σταματήσουν ΤΩΡΑ.
Θέλουμε άρση μονιμότητας (για να δουλεύει καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός) λες και θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν,και οι άλλοι μισοί κοιτάνε τους παχυλούς μισθούς των στελεχών και σκέφτονται πότε θα έρθει και η σειρά τους να τα αρπάξουν σε όποια ευκαιρία βρουν....
Βγάζουμε το χειρότερό μας προσωπο...Είμαστε αδυσώπητοι,πλεονέκτες και μόνοι...

Πάω να αυτοκτονήσω...-bye--bye-:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: "ανεπτυγμένοι"

Υπάρχουν πολλές σοβαρές εργασίες σχετικά με το εργασιακό stress που προκαλεί εως και σοβαρή κατάθλιψη η οποια δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει και στην αυτοκτονία.

Τόσο μαζικά? Δε μιλάμε για έναν-δύο.

Πιστεψε με Jim, βεβαια οχι μεχρι αυτοκτονιας, αλλα καποιες φορες η ιδια η δουλεια (αναλογα με τη δουλεια του καθενος παντα) μπορει να σε φερει στα ορια σου... :FSGSFGS4:

Πιστεψε με Jim, βεβαια οχι μεχρι αυτοκτονιας, αλλα καποιες φορες η ιδια η δουλεια (αναλογα με τη δουλεια του καθενος παντα) μπορει να σε φερει στα ορια σου... :FSGSFGS4:

Άλλο αυτό, και έχω έρθει σε τέτοιο σημείο στο παρελθόν.

Μέχρι την αυτοκτονία όμως? Anyway, ίσως επειδή δε το έχω ζήσει ή επειδή θεωρώ πως δε θα αυτοκτονούσα ποτέ......

Άλλο αυτό, και έχω έρθει σε τέτοιο σημείο στο παρελθόν.

Μέχρι την αυτοκτονία όμως? Anyway, ίσως επειδή δε το έχω ζήσει ή επειδή θεωρώ πως δε θα αυτοκτονούσα ποτέ......

Μα το ειπα ...'βεβαια οχι μεχρι αυτοκτονιας'... αλλα μαλλον ειναι θεμα αντοχης στο αγχος και στην πιεση, που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Μα το ειπα ...'βεβαια οχι μεχρι αυτοκτονιας'... αλλα μαλλον ειναι θεμα αντοχης στο αγχος και στην πιεση, που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Ακριβώς.
Δεν έχουν ολοι οι άνθρωποι το ιδιο ´Κατώφλι´-Ουδό-Αντοχής στο άγχος καί στην πίεση.
Αυτό εξαρτάται απο πολλαπλούς βιολογικούς και περιβαλοντικούς-οικογενειακούς παράγοντες στο κατά πόσον δηλαδή θα εκδηλωθεί σοβαρή κατάθλιψη μέ αυτοκτονικό ιδεασμό.

Ακριβώς.
Δεν έχουν ολοι οι άνθρωποι το ιδιο ´Κατώφλι´-Ουδό-Αντοχής στο άγχος καί στην πίεση.
Αυτό εξαρτάται απο πολλαπλούς βιολογικούς και περιβαλοντικούς-οικογενειακούς παράγοντες στο κατά πόσον δηλαδή θα εκδηλωθεί σοβαρή κατάθλιψη μέ αυτοκτονικό ιδεασμό.

Ίσως θυμάστε την ιστορία με το γηροκομείο στην Ολλανδία (ή ήταν στο Βέλγιο) και την "ευαισθησία" του γιατρού και των νοσοκόμων στον ανθρώπινο πόνο. Κάμποσα γεροντάκια "επέλεξαν" την υποβοηθούμενη αυτοκτονία για να απαλύνουν τον πόνο τους. Δύσκολο είναι να πάρεις κάποιον σε κατάθλιψη και μεθοδικά να τον οδηγήσεις εκεί;
Τελικά δεν είμαστε οπωσδήποτε οπισθοδρομικοί που κρατούμε μια επιφυλακτικότητα σε αυτά και εξακολουθούμε να έχουμε παράνομη πράξη τη συμμετοχή σε αυτοκτονία.

Παιδιά δεν είναι η αυτοκτονία το ζήτημα του θέματος αλλά οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μόνο σκοπό τα υπερκέρδη που οδηγούν και εκεί.
Η παραγωγικότητα μας μάρανε...

με δημόσια διοίκηση δεν νομίζω να υπήρχε ποτέ τέτοια εκδήλωση μαζικού φαινομένου, αμφιβάλλει κανείς?

Και το θεατρικότερο όλων, η σύσταση ερωτηματολογίου μετά από 25 θανάτους!!!

Last edited:
με δημόσια διοίκηση δεν νομίζω να υπήρχε ποτέ τέτοια εκδήλωση μαζικού φαινομένου, αμφιβάλλει κανείς?

Οχι φυσικα.....

Αυτο κι αν ειναι το ανεκδοτο της δεκαετιας...

-bye-

Παιδιά δεν είναι η αυτοκτονία το ζήτημα του θέματος αλλά οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μόνο σκοπό τα υπερκέρδη που οδηγούν και εκεί.

προσφάτως έχουμε αυτοκτονία και στην κρατική RENAULT .

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=6906821

αλλά και παλιότερα

http://www.tvxs.gr/v23761

Last edited:

Μην το λες αυτό. Στις ΗΠΑ ο χειρότερος εργασιακός χώρος με διαφορά είναι τα κρατικά ταχυδρομεία. Αυτοκτονίες, αμόκ, ξυλοδαρμοί κλπ. δίνουν και παίρνουν...

Πω πω... να φτάναν να αυτοκτονούν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μας από το στρες την πίεση και τις καθυστερήσεις δεμάτων... ούτε σε παράλληλο σύμπαν αυτά.

Πω πω... να φτάναν να αυτοκτονούν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μας από το στρες την πίεση και τις καθυστερήσεις δεμάτων... ούτε σε παράλληλο σύμπαν αυτά.

Μην λες για καθυστερησεις δεματων να χαρεις.
Ακομη περιμενω να ερθει απο τον Καναδα,(9/9 Shipped) κραταω μια πισινη βεβαια γιατι μπορει να φταινε και απο το Τοροντο.

μη το λες,γνωριζω ταχυδρομειο το οποιο ειναι υπερφοτωμενο σε εργασια και οι υπαλληλοι πηγαινουν ''πετωντας'' και οι τσακωμοι δινουν και παιρνουν!

μη το λες,γνωριζω ταχυδρομειο το οποιο ειναι υπερφοτωμενο σε εργασια και οι υπαλληλοι πηγαινουν ''πετωντας'' και οι τσακωμοι δινουν και παιρνουν!

όπως και πάρα πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες...