Ανεύρεση κυκλώματος κλεισίματος για κολλητήρι

mitsnas

Established Member
8 February 2009
209
Ρε παλληκάρια συχνά πυκνά ξεχνάω το κολλητήρι αναμένο.Υπάρχει κανά κυκλωματάκι απλό για να σβήνει μετά αυτόματα από κάποια ώρα?

Last edited by a moderator:
Re: ξεχνάω ο γέροντας..

Α σκέφτηκα κάτι. Μια επαφή στη βάση του κολλητηριού που ενεργοποιεί ένα χρονοδιακόπτη ο οποίος με τη σειρά του ένα ρελέ, που κόβει την τάση.

1. βάζεις αυτόματο ρελαί στον πίνακα
2. βάζεις το κολλητήρι επάνω από ένα πολύμπριζο
3. κρεμάς πάνω από το κολλητήρι ένα λεπτό σακουλάκι και βάζεις μέσα του λίγο νερό
4. Αφήνεις το κολλητήρι και πάς γιά φαγητό
5. όταν την ώρα που τρώς ακούσεις το τσαφ και σβήσει η τιβί απέναντί σου σήκω και πάνε βγάλε το κολλητήρι από την πρίζα
6. Σήκωσε το ρελαί και συνέχισε το φαγητό σου.

3. κρεμάς πάνω από το κολλητήρι ένα λεπτό σακουλάκι και βάζεις μέσα του λίγο νερό
5. όταν την ώρα που τρώς ακούσεις το τσαφ και σβήσει η τιβί απέναντί σου σήκω και πάνε βγάλε το κολλητήρι από την πρίζα

Εσύ αυτό έχεις κάνει?

εγώ, αν και γέροντας, θυμάμαι....

Δημητρη να'σαι καλα πεθανα... χαχαχαχαχαχαχαχα :flipout:

λοιπόν σοβαρά τώρα...
μιά φορά ξέχασα το 15βατο που έχω και έλιωσε λίγο μιά πλαστική εργαλειοθήκη που είχα από κάτω του.
Μιά άλλη φορά προσπάθησα να φορτίσω μιά 45ah μπαταρία με ένα ηλιακό στοιχείο, αλλά κάτι δεν υπολόγισα σωστά με αποτέλεσμα μετά από 2 ώρες (πήγα σουπερμαρκετ) γύρισα και βρήκα λιωμένο το στοιχείο και από κάτω του μιά λιωμένη μάζα 1 cd και 5 βινύλια..
Από τότε ΘΥΜΑΜΑΙ....

Μια καλη λυση ειναι μια σοβαρη βαση. Εγω το εχω αφησει πανω στη βαση του 3-4 μερες και δεν εγινε απολυτως τιποτα.
Βεβαια μπορει να ημουν τυχερος, δεν ξερω.

πάντως εν γνώσει μου το έχω αφήσει πάνω από 18 ώρες...

ξεκίνησα ένα project το πρωί στις 7 αλλά διέκοψα πάρα πολλές φορές και δεν ήθελα να το βγάλω από το ρεύμα.
Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα συνέχιζα. Αλλωστε η μέση πονάει πολύ και θελεις διάλειμα.
Απλά δεν έφευγα από το σπίτι.

Υπάρχουν πολλά κυκλώματα για αυτή τη δουλειά ρίξε μια ματιά εδώ.

schematic.gif

Πάρε ένα φηφιακό προγραματιζόμενο χρονοδιακόπτη με ενσωματομένη πρίζα υπολόγισε περίπου πόση ώρα την θέλεις ενεργή,συνδεσε σε αυτή το κολλητήρι.Τώρα σε αυτους τους χρονοδιακόπτες με πρίζα μπορεις να ρυθμίσεις με προγραματισμό ποτε να ξεκινάει ποτε να σταματάει και πότε να ξανά ξεκινάει και έτσι μπορείς να έχιες ένα συνεχή κύκλο με το κολλητήρι να ζεσταίνετε για όση ώρα θέλεις να σβήνει και να ξανά ζεσταίνετε.

προσάρμοζε ένα δυνατό φωτάκι 220 να κάνει μπαμ οτι είναι αναμένο και να το βλέπεις.