Angel AV router προβλημα?

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Καλημεριζω ολα τα παιδια,
Εχω ενα av router της Engel πολλα χρονια τωρα (http://www.homemania.gr/pegasus/products01/show00.php?code=446&pcode=SHOW_PROD446#). Επανω του συνδεω 5 συσκευες εικονας με scart RGB και εχει δυο εξοδους scart rgb απο οπου η μια πηγαινει σε recorder για εγγραφες και η αλλη στην αντιστοιχη εισοδο scart της τηλεορασης. Εχει ακομα μια composite εξοδο απο οπου συνδεω av sender για να στελνω σημα σε ολες τις τηλεορασεις του σπιτιου αν και δεν το προτιμω αφου βολευομαι με το δευτετο HDMI output του ενισχυτη μου.
Που ειναι το προβλημα τωρα?
Μεχρι χτες η 21:9 μου δεχοταν στην scart εισοδο της σημα 16:9 και το μμετετρεπε σε 21:9 αφου στην αναλογια εικονας εχω επιλεξει αυτοματο γεμισμα της οθονης στην συγκεκριμενη εισοδο. Αφου εκανα μια μικρη ανακατονομη η εξοδος πλεον απο το avrouter δεν ειναι 16:9 αλλα 4:3 (ετσι στα καλα καθουμενα) οποτε η τηλεοραση ανοιγει αντιστοιχα μεχρι 16:9 και οχι 21:9 οπως μεχρι πριν λιγα λεπτα.
Να σημειωσω οτι εννοειται οτι συνδεσα απευθειας τις συσκευες και βγαινουν κανονικα σε 16:9 (οπου το σημα ειναι 16:9) και φυσικα η τηλεοραση ανοιγει σε 21:9.
Οταν το σημα περασει μεσα απο το av router να το παλι το προβλημα.
Θα μου πειτε τωρα τι σκαω αφου βλεπω μεσα απο HDMI, ε δεν καταλαβεβετε τωρα? Με τρωει η περιεργεια και κυριως το γιατι,
Να σημειωσω εδω οτι δεν υπαρχει τροπος ελεγχου της αναλογιας εικονας απο το av router. Απλα κανει αυτοματο switch αναλογα με την πηγη που επιλεγεται στελνοντας το σημα στην τηλεοραση.
Εχει κανεις καμμια ιδεα? Αλλαξα scart καλωδια εκανα το τεστ που σας ειπα πιο πανω με την απευθειας συνδεση οποτε ειναι τσεκαρισμενο το προβλημα ειναι στο avrouter. Ομως τι μπορει να οδηγει σε τετοια συμπεριφορα?
Καλοδεχουμενες ολες οι γνωμες,Ευχαριστω,
Νικος

Last edited: